reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Powiem wam że się rozpłakała jak weszłam do auta. Wszyscy wokół mnie zapewniali że będzie chłopak, nawet myśli nie dopuszczała że to nie będzie dziewczynka.
Zadzwoniłam i zaczęłam swoją mamę przepraszać. Mama się wydarla że głupia jestem, może też to przez hormony.
Jak emocje opadły to nawet się cieszę że będzie syn. Wszystkie ubrania mam, zabawki. Nie będę musiała cnoty córci pilnować hahaha. Tylko szoku doznałam bo staraliśmy się o dziewczynke.

Chłopcy będą się razem bawić, mogą mieć wspólne zainteresowania.
Będą się wzajemnie pilnować
No nie było mi dane posiadać córki, może jestem lepsza matka dla chłopców? :)

Mamuśki chłopcy są naprawdę fajni i kochani, zobaczycie ;)

A co do pomyłki lekarskiej, mojemu podobno nie zdążyła się jeszcze pomyłka od wielu lat. Z Poznania pacjentki do niego przyjeżdżają.

Moi teściowie załamani jak do nich dzwonilam, udawali że niby się cieszą. Teraz to już wogle nie będą przyjeżdżać i dobrze.

reklama
Powiem wam że się rozpłakała jak weszłam do auta. Wszyscy wokół mnie zapewniali że będzie chłopak, nawet myśli nie dopuszczała że to nie będzie dziewczynka.
Zadzwoniłam i zaczęłam swoją mamę przepraszać. Mama się wydarla że głupia jestem, może też to przez hormony.
Jak emocje opadły to nawet się cieszę że będzie syn. Wszystkie ubrania mam, zabawki. Nie będę musiała cnoty córci pilnować hahaha. Tylko szoku doznałam bo staraliśmy się o dziewczynke.

Chłopcy będą się razem bawić, mogą mieć wspólne zainteresowania.
Będą się wzajemnie pilnować
No nie było mi dane posiadać córki, może jestem lepsza matka dla chłopców? :)

Mamuśki chłopcy są naprawdę fajni i kochani, zobaczycie ;)

A co do pomyłki lekarskiej, mojemu podobno nie zdążyła się jeszcze pomyłka od wielu lat. Z Poznania pacjentki do niego przyjeżdżają.

Moi teściowie załamani jak do nich dzwonilam, udawali że niby się cieszą. Teraz to już wogle nie będą przyjeżdżać i dobrze.
A już zdazylam napisać ze dziewczynka, nie trafiłam. Masz rację w tym co napisałaś. Ja czekam jeszcze 3 tygodnie i może będę wiedzieć czy to ona czy on...

No ja od razu o jakiejś anemii przez te Twoje wymioty pomyślałam.

To bez sensu, bo jak się chcesz kogoś na odległość doradzić, to co?
Nie, wymiki mam dobre. Mam zapalenie zatok i krtani, lekarz sientez dziwil ze nie mam giraczki i nie kaszle bo jakies szmery slyszal w plucach. W sumie nic mi nie pomogl, dostalam tylko sol morska do nosa [emoji20] jak sie cos nasili to do ginekologa mam isc bo on mi nic nienda bo nie chce brac odpowiedzialnosci

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze dwa tygodnie do poznania płci... Moja siostra na 2 synków a bardzo chciała Hanię- juz nie planuje dzieci ale zawsze powtarza, ze nie zamieniłaby swoich chłopaków na żadną dziewczynkę :) mi lekarz sugerował dziewczynkę w 12 tyg- zobaczymy czy sie potwierdzi :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze wspolczoje lekarza.
Nie powinna się tak zachować, tym bardziej powinna cie przyjąć jeżeli coś cię niepokoji.
Mój gin, bierze mnie nie dość że bez rejestracji, to jeszcze bez kolejki.
Już trzy razy byłam u niego kilka dni przed terminem właściwym swojej wizyty. Tyle że u mnie to zawsze były plamienia. Może dlatego, choć uważam że nie powinna ciebie kurde olać.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Nic nie poradze [emoji20] trudno, kiepska gin wybralam i tyle. Teraz to już dotrwam jakos, najwyzej co jakis czas skonsultuje u innego lekarza

A jak z ciśnieniem u ciebie??
Nie powinno przekraczać nigdy 140/90.
To drugie jest ważniejsze, ja mam absolutny Przykaz natychmiastowego wstawiennictwa o ile dobija do tego wyniku.poniewaz miałam gestoze w drugiej ciąży.
Mój gin mnie ostrzegał przed zwrotami w głowie, szumami w uszach, Mroczkami przed oczami.
U ciebie może być zwykle osłabienie o ile masz ciśnienie dobre. Zmierz na wszelki wypadek.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
110/50 ale mierzone pradawnym sprzetem..

Nie, wymiki mam dobre. Mam zapalenie zatok i krtani, lekarz sientez dziwil ze nie mam giraczki i nie kaszle bo jakies szmery slyszal w plucach. W sumie nic mi nie pomogl, dostalam tylko sol morska do nosa [emoji20] jak sie cos nasili to do ginekologa mam isc bo on mi nic nienda bo nie chce brac odpowiedzialnosci

No to faktycznie Ci "pomogł". Ehhh... szkoda gadać. A kiedy masz wizytę u ginekologa?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry