reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Mam pytanie do dziewczyn "tarczycowych". Na początku ciąży robiłam badania TSH i miałam wynik 1,8. Lekarz uznał, że ok. Dzisiaj powtórzyłam badanie, a tu wynik 2,5. Nie za dużo to? Niby mieszczę się w normach, ale zakładam, że to normy podane dla nie-ciążówek. A mój gin wesoło wyjechał na urlop. ;/
Zrób jak dziewczyny mówią ft4. Ja miałam wynik 3.08 i mam leki przepisane. Za miesiąc kontrola tsh.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja sprawdzałam wyniki sprzed ciąży i miałam tsh 2.24 (norma w tym konkretnym labolatorium byla do 4) a ft4 0.93 (norma od 0,70 do chyba 2 z kawalkiem) i od tamtej pory lekarz mi nie zlecil dodatkowych badan, bo mowil, ze wszystko jest ok..... A to ft4 stosunkowo niskie jak tak patrze na Wasze wyniki

a8doqqmz725nh9h0.png

Mam pytanie do dziewczyn "tarczycowych". Na początku ciąży robiłam badania TSH i miałam wynik 1,8. Lekarz uznał, że ok. Dzisiaj powtórzyłam badanie, a tu wynik 2,5. Nie za dużo to? Niby mieszczę się w normach, ale zakładam, że to normy podane dla nie-ciążówek. A mój gin wesoło wyjechał na urlop. ;/
Ja na poczatku mialam 4.120. Zeszlo do 0.964 teraz 2.6 i dawka z 50 wzrosla do 75

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

O widzisz! A możesz polecić mi jakiegoś endo? Nie mam tu żadnego mi znanego.
Wiesz co, ja mam super endokrynologa, tylko, że u niego trochę trzeba czekać na wizytę, pomimo, że prywatnie, bo on dobry jest.
No ale spróbuj zadzwonić, może Ci coś w miarę szybko znajdą:
on się nazywa dr Leszek Szloch
tel. 12 644 10 49, albo 12 644 00 22 Os. Kolorowe 21 pok. 213 Tam mają taki jakiś dziwny system, że na rano pod jednym numerem rejestrują, na popołudnie pod drugim, ale nigdy nie wiem który numer jest który. Skomplikowane. W każdym razie sprawdź sobie dostępne terminy pod jednym i pod drugim numerem, bo może któreś będzie szybciej.

Wiesz co, ja mam super endokrynologa, tylko, że u niego trochę trzeba czekać na wizytę, pomimo, że prywatnie, bo on dobry jest.
No ale spróbuj zadzwonić, może Ci coś w miarę szybko znajdą:
on się nazywa dr Leszek Szloch
tel. 12 644 10 49, albo 12 644 00 22 Os. Kolorowe 21 pok. 213 Tam mają taki jakiś dziwny system, że na rano pod jednym numerem rejestrują, na popołudnie pod drugim, ale nigdy nie wiem który numer jest który. Skomplikowane. W każdym razie sprawdź sobie dostępne terminy pod jednym i pod drugim numerem, bo może któreś będzie szybciej.

Bardzo Ci dziekuje. Zadzwonie w poniedziałek i przejdę się na wizytę. Nie zaszkodzi :)

No ja zaszłam z wynikiem ponad 4 (tzn. nie wiem jaki miałam wynik tuż przed ciążą, ale na początku ciąży miałam ponad 4) no i teraz zażywając Euthyrox 75 mam 2,11 i wysokie FT 4, dlatego to 2,11 jest ok. Gdybym miała niskie FT4, to pewnie zwiększyłby mi dawkę leku, żeby TSH spadło poniżej 2
ja mam euthyrox 25

Ja umówiłabym się do endokrynologa. Lepiej kontrolować czy nie rośnie. Zrób też ft4. Endo pewnie zleci ci euthyrox - jakąś niską dawkę. :)

Tuiles ja mam zalecenia od endo , że mam kontrolować co 4 tyg tsh, a co 3 miesiace ft4. Powiedziała, że w I trym tsh nie powinno przekraczać 2,5 natomiast w II i III tsh ma byc max 3 . ,Ja byłam i jestem na jodzie obylo sie bez eutyroxu .

reklama
O widzisz! A możesz polecić mi jakiegoś endo? Nie mam tu żadnego mi znanego.
Ja Ci polecić mogę dr Agata Jabrocka-Hybel , ja jestem bardzo zadowolona. Bardzo konkretna, leki ogranicza do minimum , jesli nic sie nie dzieje co miesiac mam sie z nia kontaktowac telefonicznie ( zawsze odbiera a jak nie to odp na sms) nie kaze przychodzic na kontrole tylko zadzwonic i powiedziec jaki sie ma wynik .tylko w krk chyba tylko jest na kopernika.

Do góry