reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Tez z synkiem mdłości nie mialam. Zeby nie cukrzyca i rosnący brzuch to bym nie wierzyła ze w ciazy jestem. Samopoczucie mialam super. Pracowalam do 34 tyg. Nawet raz mnie nie bolal brzuch ani mi sie nie napinal. Zadnych infekcji ani nic. W szpitalu byłam pierwszy raz w 35 tyg na wypelnieniu papierow do porodu a potem na wywolaniu. A teraz od poczatku cos sie dzieje. Mdłości mam co rano. Jak nie zjem szybko to boje sie ze zwymiotuje. Do dentysty tez sie boje isc bo jak tylko szerzej otworze usta to mam odruch wymiotny. Moze faktycznie będzie córka. Chyba juz sie nastawilam ze bedzie parka. Ciekawe czy gin we wtorek potwierdzi czy zaprzeczy :)

reklama
wypilam, zabralam cytrynke ;) idzie wypic, ale ten osad, ktory zostal na dnie o malo mi wymiotow nie wywolal
Elifit ja to mialam juz zalecone ze wzgledu na moja nadwage

jesi chodzi i smak to jak woda z maka i cukrem, duza iloscia cukru, dobrze, ze cytrynke wzielam, jednym duszkiem wzielam, na koncu cofajac wymioty i szyko woda popilam, po samym wypiciu czulam sie dobrze, tylko chwile brzuch mnie bolal

aha bylismy wozki ogladac i jednak nie bierzemy retro, bo nam do auta nie wejdzie, zdecydowalismy sie na bebetto torino, na poczatku ciazy go chcielismy, ale potem zaczelam chorowac na retro...trzeba jutro pogadac z dziadkami co oni na temat ceny powiedza, bo oni placa :) i pojechac z nimi go obejrzec :) bo nam pasuje, jest super, lekki i zwrotny :)

Mam pytanie do dziewczyn "tarczycowych". Na początku ciąży robiłam badania TSH i miałam wynik 1,8. Lekarz uznał, że ok. Dzisiaj powtórzyłam badanie, a tu wynik 2,5. Nie za dużo to? Niby mieszczę się w normach, ale zakładam, że to normy podane dla nie-ciążówek. A mój gin wesoło wyjechał na urlop. ;/

Mam pytanie do dziewczyn "tarczycowych". Na początku ciąży robiłam badania TSH i miałam wynik 1,8. Lekarz uznał, że ok. Dzisiaj powtórzyłam badanie, a tu wynik 2,5. Nie za dużo to? Niby mieszczę się w normach, ale zakładam, że to normy podane dla nie-ciążówek. A mój gin wesoło wyjechał na urlop. ;/
ja zaszlam z wynikiem 2,5, na wizycie bylo 2,94 i po lekach spadlo na 0,84 i teraz mam powtorzyc tsh przed wizyta o zobaczy co dalej, z tym, ze ja mam najnizsza dawke leku

Do tego TSH powinnaś jeszcze zrobić FT4. W ciąży dopuszczalna norma jest do 2,5 ale mój endo mi ostatnio powiedział, że na tym etapie ciąży bezpieczne jest do 3, o ile FT4 jest wysokie. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła jeszcze to FT4 i jednak poszła do jakiegoś endokrynologa z wynikami.

Do tego TSH powinnaś jeszcze zrobić FT4. W ciąży dopuszczalna norma jest do 2,5 ale mój endo mi ostatnio powiedział, że na tym etapie ciąży bezpieczne jest do 3, o ile FT4 jest wysokie. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła jeszcze to FT4 i jednak poszła do jakiegoś endokrynologa z wynikami.

W takim razie tak zrobię. Pójdę w poniedziałek się pokłóć jeszcze troszkę... Dzięki!

ja zaszlam z wynikiem 2,5, na wizycie bylo 2,94 i po lekach spadlo na 0,84 i teraz mam powtorzyc tsh przed wizyta o zobaczy co dalej, z tym, ze ja mam najnizsza dawke leku
No ja zaszłam z wynikiem ponad 4 (tzn. nie wiem jaki miałam wynik tuż przed ciążą, ale na początku ciąży miałam ponad 4) no i teraz zażywając Euthyrox 75 mam 2,11 i wysokie FT 4, dlatego to 2,11 jest ok. Gdybym miała niskie FT4, to pewnie zwiększyłby mi dawkę leku, żeby TSH spadło poniżej 2

reklama

O widzisz! A możesz polecić mi jakiegoś endo? Nie mam tu żadnego mi znanego.

Do góry