reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiecie najbardziej to mnie dobijają takie takie przygnębiające pseudo troski "a jak Ty teraz dasz sobie radę", czy" wykończysz się chyba" i to tak od najbliższych właśnie, zamiast wspierać NAPRAWDĘ na duchu to jeszcze ci tak dowalą:angry: to ja nie mam takich obaw w sensie że JA sobie poradzę bo człowiek tak sobie poukłada i zorganizuje wszystko że da radę i to z palcem w nosie i bedzie miał wrażenie że wcześniej to się chyba musiał nudzić hehe:-D

wrublik a jak sie w domku poukładaliście? dziewczynki maja teraz razem pokój? czy jak?
Milienka jest z nami w sypialni i po lecie planujemy przenieść małą do pokoju brata, tego się trochę obawiam...
Tak w ogóle to mój super syn złamał sobie w niedzielę rękę:sorry2:

reklama
Hejka!
Sarka! O matko! Jak on to zrobił?! A coś poważnie? Biedny musiał się pewnie nacierpieć.:no:

Taaa :dry:"jak Ty sobie dasz radę", kocham te teksty! Zawsze teściowa mi z tym wyjedzie, że ja sama, dwójka, dzieci itd. No se nie radze:angry:!! Odpowiadam zawsze. Durne pytanie!:crazy:

Kurcze jak czas leci! 15tc skończony! Drugi trymestr rozpoczęty już na dobre!!!:tak::-D
Samopoczucie lepsze?

OMG!!! Justynaa jestes w 15 tygodniu :O:O:O:O dopiero teraz widac jak na dloni :)

:szok:heheh ostatnio byłam w szoku że to już 13 tygodni skończone a tu 15!

A tak w ogóle - Wrublik a jak tam się młodzieży rozwija?? Grzeczny czy rośnie mały charakterny ??:-)

U nas Mikołaj został rzucony na głęboką wodę i od ponad 2 tygodni nie założyliśmy ani razu pampersa :) W ciągu dnia wpadki się zdarzają ( np przed chwilą ;/) , ale nocki od razu przesypia na suchych majteczkach ( co mnie nadal trzyma przy odpieluchowaniu- jak zdarza się gorszy dzień ;/).

A jak tam się czują przyszłe mamy?? Może jakimś nowym zapomniałam pogratulować??

Antylopka - gratuluję chłopca :) Pracujesz jeszcze, czy przeszłaś już na zwolnienie?

Ewa Thinka- wy już tuż tuż na wylocie! wow :) Jak tam??

co u pozostałych grudniówek??

Hejka!
Wiecie najbardziej to mnie dobijają takie takie przygnębiające pseudo troski "a jak Ty teraz dasz sobie radę", czy" wykończysz się chyba" i to tak od najbliższych właśnie, zamiast wspierać NAPRAWDĘ na duchu to jeszcze ci tak dowalą:angry: to ja nie mam takich obaw w sensie że JA sobie poradzę bo człowiek tak sobie poukłada i zorganizuje wszystko że da radę i to z palcem w nosie i bedzie miał wrażenie że wcześniej to się chyba musiał nudzić hehe:-D

wrublik a jak sie w domku poukładaliście? dziewczynki maja teraz razem pokój? czy jak?
Milienka jest z nami w sypialni i po lecie planujemy przenieść małą do pokoju brata, tego się trochę obawiam...
Tak w ogóle to mój super syn złamał sobie w niedzielę rękę:sorry2:
o matulu, współczuję jemu połamania :baffled:
a u nas z poukładaniem się jest od dawna tak że dziewczynki mają swój pokój, w sumie pół pokoju zajmuje łóżko (zsunięte 2 tapczaniki) wokół łóżka pełno maskotek przytulanek w których dziewczyny uwielbiają się bawić, a malutek śpi ze mną czasek kładę go do łóżeczka ale nie lubi tam spać, jest ogromnym żarłokiem i już ma 6 kg, więc od Wiktorii dzieli go 2kg, dwa rozmiary ubraniowe (nosi teraz 62-68, a Wiktoria 74-80):sorry2:, i do tego dobrego to jest śpiochem więc sobie jakoś radzimy
takie teksty mnie też śmieszą, bo nie dość że pół miasta ze mną w ciąży "chodziło" i przeżywało, to teraz się zamartwiają jak to ja z trójką dzieci :sorry2::-D
:szok:heheh ostatnio byłam w szoku że to już 13 tygodni skończone a tu 15!

A tak w ogóle - Wrublik a jak tam się młodzieży rozwija?? Grzeczny czy rośnie mały charakterny ??:-)

U nas Mikołaj został rzucony na głęboką wodę i od ponad 2 tygodni nie założyliśmy ani razu pampersa :) W ciągu dnia wpadki się zdarzają ( np przed chwilą ;/) , ale nocki od razu przesypia na suchych majteczkach ( co mnie nadal trzyma przy odpieluchowaniu- jak zdarza się gorszy dzień ;/).

A jak tam się czują przyszłe mamy?? Może jakimś nowym zapomniałam pogratulować??

Antylopka - gratuluję chłopca :) Pracujesz jeszcze, czy przeszłaś już na zwolnienie?

Ewa Thinka- wy już tuż tuż na wylocie! wow :) Jak tam??

co u pozostałych grudniówek??

mamolka gratuluję odpieluchowania!!! u nas niestety w nocy pieluszka mokra, i w dzień mała śpi po 3-4 godziny, to niestety jeszcze zakładam pampka... a maluszek jest nawet całkiem grzeczny, jest ciężki więc go specjalnie dużo nie noszę, a śpi dużo i dużo je (karmiąc na leżąco przeczytałam już nie jedną książkę :laugh2:)

heh dopiero tu zobaczylam suwak i sie zszokowalam:-)
Wrublik ooo matkooo ale chlop! A Wikusia drobiazg Arlena ma 87cm i 11 kg a wyglada szczypiorkowato :) ale jesli malusia zdrowa to widocznie bedzie taka drobniutka i tyle brat ja za to na rekach bedzie nosil jak tak dalej pojdzie bo rosnie niesamowicie :O
Ej a jak on je to co z mala? wyobrazam sobie Arlene ciagnaca mnie za reke, za noge, usilujaca oderwac rodzenstwo :)

hehe Salomi wyobraziłam Arlenkę ciągnącą ciebie za nogę :laugh2: a u nas jest tak że mała albo sama się bawi (od początku lubiła samosiować) albo przychodzi razem przy Michałku poleżeć, jakoś sobie radzimy, w przypadku jak coś Wiktoria chce lub jak się przewróci, podczas karmienia, to syncio nie obraża się i dalej czeka :-), jak Michałek śpi to staram się nadrobić czas z Wiktorią

pracuje jeszcze, od przyszlego piatku zaczynam urlop - 3 tygodnie, potem 10 dni zwolnienia i potem juz urlopy macierzysnkie - wroce do pracy 8 marca, chyba ze wezme pol roku wychowawczego, bo jest brana i taka mozliwosc

Sarka - synek sierpniowki 2007 tez ostatnio zlamal reke. Powazne to zlamanie? Lokiec w gipsie?

Hej:)
Antylopka no błahe nie jest. Wczoraj bylismy na kontroli i niestety gips ma nosic nie 3 tyg. jak wczesniej zakładali a 4 conajmniej. Lekarka stwierdziła że przy jego ruchliwości jest niemozliwe żeby to sie dobrze tak szybko zrosło albo potem po sciagnięcu od razu narobi sobie bałaganu na nowo:/// Musielismy wyjazd wakacyjny przesunąć na szczescie sie dało to zrobić bo bez sensu żeby jechał z gipsem na baseny! A powiedz Ty mi bo troche sie na tym znasz - po 3 tyg od sciagnięcia gipsu będzie mógł sobie pływać swobodnie i po mału "rozkrecać" tą rekę? na moje to taka naturalna rehabilitacja w wodzie powinna byc ok ale ja sie na tym nie znam...Złamanie ma nadłokciowe na zdjęciu rtg to ta kośc łokciowa jest pęknięta na pół po całej długości.
Jak tam? imię juz wybrane na dobre?:)

reklama
sarka - basen jak najbardziej. raczej nie cwiczenia przeciwko oporowi wody (typu wduszanie pilki pod powierzchnie wody), ale plywanie i luzna zabawy jak najbardziej.
A imie... no jest Kacper, chyba ze nam sie cos nowego pojawi i nas ujmie na tyle, aby zmienic.

Do góry