reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Moja pyzulinda śpi a ja zakończyłam własnie ostatecznie imieninowe menu:)

cwietka byłaś juz może w tym nowym Askocie na Zakrzowie? Ja byłam wczoraj, jest przeeeogromny, nie bez kozery najwieksze centrum dziecięce we Wrocku, fajnie ze tak blisko:) ja sie skusiłam już na wejściu na czpke i bluzę hehe, jest wszystko czego dusza zapragnie:p

agaj to nie wiem...my tez w sumie mieliśmy własnie taki katar duszący gdzies wysoko - zatokowy:/ najlepiej na to działa rześkie świeże powietrze no i Nasivin soft

reklama
hej :-)
widzę wrublik, że juz oficjalnie się pochwaliłaś :-)

ainah do zamkniętej cały czas masz dostęp :-)

a poza tym to myślałam, że tylko mikołajowi tak śmiesznie wychodzą zęby, ale mnie pocieszylyście, że nie hehe a śmiesznie bo ma dwie jedynki na dole i dwie dwóji do góry i wygląda jak mały wampirek :-D ale właśnie idzie jedyneczka u góry :-)

no i muszę lecieć bo łobuz do prądu się dobiera :-)

Sarka - jeszcze nie, ale się wybieramy, bo mam parę drobiazgów do dokupienia. Tylko czasu ciągle nie mamy, a to za daleka podróż, żebym wózkiem się miała wybrać.

Sarka - jeszcze nie, ale się wybieramy, bo mam parę drobiazgów do dokupienia. Tylko czasu ciągle nie mamy, a to za daleka podróż, żebym wózkiem się miała wybrać.
no cośty w ramach spacerku wcale nie taka daleka;pp tylko dobrze mieć wózek, ja wyskoczyłam z auta z dzieckiem na ręku więc cięęęężko mi było a młode cielę wszystkiego chciało dotknąć więc podwójnie hehe

Witam, załapię się do was na pogaduchy? juz kiedys tu byłam ale dawno i to chyba na parę tylko postów... Co u was słychac? Macie jakieś zasady? Mam sie jakos szczególnie przedstawiac?:)

W Poznaniu byliście ?

Nie, coś Ty. ;) W Poznaniu nigdy nie byłam jeszcze.

Hej,

cwietka ja też się boję jeść produkty z surowych jaj, ale warunkiem jest trzymanie jajek przez kilkanaście sekund we wrzątku, co podobno zabija bakterie salmonelli.

A teraz relacja z wizyty u gina: JEST DZIEWCZYNKA !!! hehe, chcieliśmy chłopca, ale co tam, przynajmniej będzie równowaga w rodzinie :) Mała rozwija się prawidłowo, wg USG to 17 tydzień, mierzy 11,45 cm :) serduszko ładnie bije, leży sobie w poprzek :) Widziałam jej pupkę, pokazała się prawie od razu tak jak Maksiu :) "Bezwstydne" mam te dzieci :)))))
Za miesiąc USG połówkowe. Jak uporam się z bałaganem w kuchni i Maksiu mi pozwoli to zeskanuję zdjęcia z USG i wkleję na forum.

:)

Ainah gratuluję córeczki.
Cwietka jajko wystarczy sparzyć wrzątkiem. Salmonella jest na skorupce.
Wrublik szczęściara z Ciebie. Gratuluję i życzę mnóstwo sił, oraz żeby to był najszczęśliwszy czas w waszym życiu. Ciesz się tym.
Mamolka straszne. Dopiero co chłopczyk poznaje życie, a już najprawdopodobniej będzie musiał się z nim pożegnać. Oby jednak wszystko wyszło na prostą. Mojej koleżanki brat zmarł miesiąc temu na wątrobę.
Wiolcia gratuluję zdanego egzaminu.

hej!
Ainah - gratuluję córeńki:-):-):-) no popatrz, a ja stawiałam na chłopaka:rolleyes: tym razem nie trafiłam, ale może następnym hehe

Wrubliczku kochany - GRATULACJE!!!!!!!:-):-D
no to u Ciebie będzie chłopak. na pewno ;-);-)

ja ostatnio źle się czuję, ciśnienie mocno skacze... w pracy siedzę zagrzebana w papierach, więc jakby mnie nie było, nie uczestniczę w życiu biurowym:confused2:
z mężem się kłócę, a samochód się zepsuł.:crazy: a za tydzień mamy jechać na wesele. o tego znowu ten egzamin...oj humorek nie najlepszy przez o wszystko.

dobrze, że choć dzieciaki zdrowe:tak:

gimpelka no parę słów o sobie możesz skrobnąć :-D a ogólnie to pisać, pisać, pisać hehe na ile dziecko pozwala oczywiście. z czasem i tak się sporo o tobie dowiemy.

ja czasami mam wrażenie, że niektóre z dziewczyn tutaj to jak bym znała od lat! :-D ogólnie fajnie, że tu jestem i jakoś życia bez bb i naszych grudniówek już sobie nie wyobrażam

reklama
Mam dostęp do zamkniętej grupy??hm... to ja jestem zacofana, bo nie wiem jak wejść w ten wątek :( nie widzę go. może mi ktoś podpowiedzieć ? :)

cwietka co do przetworów z surowych jaj, to dałaś mi do myślenia, poszukałam w necie i faktycznie okazało się, że sparzenie jajek nie eliminuje salmonelli z wnętrza jajka tylko ze skorupki :szok: Kurcze, aż się wytraszyłam i już nie zjem tych lodów :p ale na drugi dzień zrobiłam bez jajek, na samej kremówce i na musie z brzoskwiń :)

Do góry