reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

aha, miałam spytać - wrublik, to Cię pierwszy test okłamał, bo już byłaś w ciąży, jak wyszedł negatyw, prawda???
ehh, te testy. Ostatnio, jak ponad tydzień spóźnił mi się okres, to chyba ze 4 zrobiłam hehe:confused2::sorry:
tak, okłamał :confused2: i dlatego byłam zbyt spokojna zestawiając moją nieregularność cyklu, no i zapewnienia endokrynologa, że tak owszem tak może być, za bardzo mnie okłamało, trochę żałuję, bo już bym dłużej się cieszyła i oszczędzała, a tak sobie wspominam nawet lekkie plamienie, myślałam że to może poczatek @, który tak i nie nastąpił, ech, co tu się rozwodzić - jest dzidzia i już!

aha kto widział Ewę? czy ona udała się w góry?

reklama
Tak wogle Aluśka tupnij nogą na te choroby.
My na zimę mamy już przygotowane kurtki, kombinezony, ogrodniczki z misia - tak obdarowani zostaliśmy przez rodzinę. Butów mam z cztery reklamówy na różne pory roku, więc chyba posprzedaję po kilka złotych.

No to nie lada wyzwanie - 3 dzieci w dzisiejszym panstwie Polskim gdzie polityka prorodzinna polega na zwiekszeniu oplat na przedszkola i zlobki :/ teraz bedziesz miala po Wikusi mnostwo rzeczy na swiezo :D
A jak z blizna po cc? moze bedziesz sie musiala duzo oszczedzac? bo malo czasu minelo.
A u mnie bol (to delikatne slowo) glowy polaczony z mdlosciami, skutek tabletek anty :/ 22 w koncu sie cos ruszy z tym tematem.
Taa Ewa to bedzie miala doping do dzialania :D

Ja czasem tęsknię za ciążą i wspominam te czasy. Gdybym miała uregulowane życie może i bym za kilka miesięcy starała się o dzidziusia. Z jednej strony wiem, że nie mogę mieć jedynaka, a z drugiej mam obawy, że poczuje się odtrącony i zazdrosny. Taki kołowrotek. Choć widzę, że ciągnie go do dzieci. Ale nie widzi mi się samotnie wychowywać dwójki dzieci, a i tak mam poczucie winy, że synek nie ma prawdziwej rodziny.

No to nie lada wyzwanie - 3 dzieci w dzisiejszym panstwie Polskim gdzie polityka prorodzinna polega na zwiekszeniu oplat na przedszkola i zlobki :/ teraz bedziesz miala po Wikusi mnostwo rzeczy na swiezo :D
A jak z blizna po cc? moze bedziesz sie musiala duzo oszczedzac? bo malo czasu minelo.
A u mnie bol (to delikatne slowo) glowy polaczony z mdlosciami, skutek tabletek anty :/ 22 w koncu sie cos ruszy z tym tematem.
Taa Ewa to bedzie miala doping do dzialania :D
salomii z blizną wszystko ok, dawno o niej zapomniałam, chyba już po 1 miesiącu nie miałam żadnego z nią problemu, ale zobaczymy co powie mi ginek po obejrzeniu macicy

ojaaa zalatwiamy malej zlobek, moze sie uda jeszcze w tym roku zeby poszla :)
orientuje sie ktoras ile kosztuje 5h zlobek?
bo u mnie 8h kosztuje 301zl :) i sie zastanawiam ile 5h moze kosztiwac - bo jeszcze nie pytalam u zrodla.

Ciekawe czy bedzie mozliwosc w razie co przejscia z 5na 8h :szok:

ps. to ile trzeba miec postow by miec dostep do zmaknietego?:) bo ja jeszcze nie mam :)
Buziolki mamuski!

W temacie polityki prorodzinnej:crazy:. Wróciłam dziś z zebrania z przedszkola. Za pełny miesiac czesne + wyżywienie = 380zł + 15 zł rytmika + 30 zł angielski + 25zł taniec(chyba, jeszcze się nie zdecydowałam czy go dać) czyli 425 lub 450 zł miesięcznie:szok:. Do tego na "dzień dobry nowy roku przedszkolny"- 100zł książki dla 4-latka + 30zł ubezpieczenie + 65 zł na pierdoły typu kartki, kredki itd. czyli 195 zł dodatkowo:szok:! I to samo przedszkole jest:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!!!!!!!!!! Na szkołę wydają ludzie mniej a tu taki maluszek i proszę!

Rocznie instytucja przedszkola wychodzi średnio ponad 5000 zł!!! :szok::wściekła/y::-(

Jestem załamana. Pokaże m, ze nowe płatności są i znowu usłyszę, że "nie będzie chodził do przedszkola bo drogo" bla bla bla:wściekła/y:

reklama
Dziękuje dziewczyny za przywitanie, bardzo miło. Ja jestem wciagnieta na mamy w domu i wiem co macie na mysli piszac ze bez bb nie mozna zyc:) Normalnie jakby sie z kumpelami przez telefon gadało tak wciaga:]
Mój Wojtus urpdził sie 31 grudnia 2010 wiec cała polska na jego czesc strzelała petardy:) Poza tym rozwija sie prawidłowo, własnie zaczał raczkowac, ma 5 zabków, własciwie piaty rosnie dopiero. Jest ciagle usmiehcnięty, cały czas sie smieje. Miał kiedys dwa tygodnie kryzysu i marudził przez te dwa tygodnie non stop, ale mineło i znowu budzi sie z usmiechem. Własciwie to pierw pojawia sie usmiech a potem otwiera oczka:)
Ja mam 24 lata, jestem z Opola no i siedze w domu z dzieckiem. To tyle, reszte sie jakos po drodze okaze:) Dobrej nocy

krolcia czy ja znam Twoje suwaczki z mam w domu?:]

Do góry