reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Moja pyzulinda śpi a ja zakończyłam własnie ostatecznie imieninowe menu:)

cwietka byłaś juz może w tym nowym Askocie na Zakrzowie? Ja byłam wczoraj, jest przeeeogromny, nie bez kozery najwieksze centrum dziecięce we Wrocku, fajnie ze tak blisko:) ja sie skusiłam już na wejściu na czpke i bluzę hehe, jest wszystko czego dusza zapragnie:p

agaj to nie wiem...my tez w sumie mieliśmy własnie taki katar duszący gdzies wysoko - zatokowy:/ najlepiej na to działa rześkie świeże powietrze no i Nasivin soft

reklama
hej :-)
widzę wrublik, że juz oficjalnie się pochwaliłaś :-)

ainah do zamkniętej cały czas masz dostęp :-)

a poza tym to myślałam, że tylko mikołajowi tak śmiesznie wychodzą zęby, ale mnie pocieszylyście, że nie hehe a śmiesznie bo ma dwie jedynki na dole i dwie dwóji do góry i wygląda jak mały wampirek :-D ale właśnie idzie jedyneczka u góry :-)

no i muszę lecieć bo łobuz do prądu się dobiera :-)

Sarka - jeszcze nie, ale się wybieramy, bo mam parę drobiazgów do dokupienia. Tylko czasu ciągle nie mamy, a to za daleka podróż, żebym wózkiem się miała wybrać.

Sarka - jeszcze nie, ale się wybieramy, bo mam parę drobiazgów do dokupienia. Tylko czasu ciągle nie mamy, a to za daleka podróż, żebym wózkiem się miała wybrać.
no cośty w ramach spacerku wcale nie taka daleka;pp tylko dobrze mieć wózek, ja wyskoczyłam z auta z dzieckiem na ręku więc cięęęężko mi było a młode cielę wszystkiego chciało dotknąć więc podwójnie hehe

Witam, załapię się do was na pogaduchy? juz kiedys tu byłam ale dawno i to chyba na parę tylko postów... Co u was słychac? Macie jakieś zasady? Mam sie jakos szczególnie przedstawiac?:)

W Poznaniu byliście ?

Nie, coś Ty. ;) W Poznaniu nigdy nie byłam jeszcze.

Hej,

cwietka ja też się boję jeść produkty z surowych jaj, ale warunkiem jest trzymanie jajek przez kilkanaście sekund we wrzątku, co podobno zabija bakterie salmonelli.

A teraz relacja z wizyty u gina: JEST DZIEWCZYNKA !!! hehe, chcieliśmy chłopca, ale co tam, przynajmniej będzie równowaga w rodzinie :) Mała rozwija się prawidłowo, wg USG to 17 tydzień, mierzy 11,45 cm :) serduszko ładnie bije, leży sobie w poprzek :) Widziałam jej pupkę, pokazała się prawie od razu tak jak Maksiu :) "Bezwstydne" mam te dzieci :)))))
Za miesiąc USG połówkowe. Jak uporam się z bałaganem w kuchni i Maksiu mi pozwoli to zeskanuję zdjęcia z USG i wkleję na forum.

:)

Ainah gratuluję córeczki.
Cwietka jajko wystarczy sparzyć wrzątkiem. Salmonella jest na skorupce.
Wrublik szczęściara z Ciebie. Gratuluję i życzę mnóstwo sił, oraz żeby to był najszczęśliwszy czas w waszym życiu. Ciesz się tym.
Mamolka straszne. Dopiero co chłopczyk poznaje życie, a już najprawdopodobniej będzie musiał się z nim pożegnać. Oby jednak wszystko wyszło na prostą. Mojej koleżanki brat zmarł miesiąc temu na wątrobę.
Wiolcia gratuluję zdanego egzaminu.

hej!
Ainah - gratuluję córeńki:-):-):-) no popatrz, a ja stawiałam na chłopaka:rolleyes: tym razem nie trafiłam, ale może następnym hehe

Wrubliczku kochany - GRATULACJE!!!!!!!:-):-D
no to u Ciebie będzie chłopak. na pewno ;-);-)

ja ostatnio źle się czuję, ciśnienie mocno skacze... w pracy siedzę zagrzebana w papierach, więc jakby mnie nie było, nie uczestniczę w życiu biurowym:confused2:
z mężem się kłócę, a samochód się zepsuł.:crazy: a za tydzień mamy jechać na wesele. o tego znowu ten egzamin...oj humorek nie najlepszy przez o wszystko.

dobrze, że choć dzieciaki zdrowe:tak:

gimpelka no parę słów o sobie możesz skrobnąć :-D a ogólnie to pisać, pisać, pisać hehe na ile dziecko pozwala oczywiście. z czasem i tak się sporo o tobie dowiemy.

ja czasami mam wrażenie, że niektóre z dziewczyn tutaj to jak bym znała od lat! :-D ogólnie fajnie, że tu jestem i jakoś życia bez bb i naszych grudniówek już sobie nie wyobrażam

reklama
Mam dostęp do zamkniętej grupy??hm... to ja jestem zacofana, bo nie wiem jak wejść w ten wątek :( nie widzę go. może mi ktoś podpowiedzieć ? :)

cwietka co do przetworów z surowych jaj, to dałaś mi do myślenia, poszukałam w necie i faktycznie okazało się, że sparzenie jajek nie eliminuje salmonelli z wnętrza jajka tylko ze skorupki :szok: Kurcze, aż się wytraszyłam i już nie zjem tych lodów :p ale na drugi dzień zrobiłam bez jajek, na samej kremówce i na musie z brzoskwiń :)

Do góry