reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hello

co do tych tatusiow to nie bez powodu pisze sie zawsze w dokumentach urzedowych imie i nazwisko matki dziecka i imie i nazwisko ojca domniemanego :) matka moze byc tylko jedna a czy to ojciec ten czy inny to cholera wie :p

co do ubezpieczenia jeszcze to hmmm fajnie. ja ostatnio jak bylam na ip to nie mialam pieczatki z pracy 2 dni doslownie i mi powiedzieli z erachunek przysla hmmm ciekawe :p jak cos to im odesle :) b mialam tam doniesc ta ksiazeczk do pokazania ale mi sie nie chcialo a od wyjscia ze szpitala 1 dzen na to mialam. wiec jak przysla rachunek powiem zeby sobie go w tylek wsadzili :)

reklama
no to fajnie bo si ejuzbalam ile by mi przeyslali... kurde wiecie co we wro nie zrobili mi problemu ze od dwoch dni pieczatki nie mam bo dyra nie bylo zeby mi podbil a w opolu robili wielki problem. przeciez nawet jesli to kobiety w ciazy zwolnic nikt nie zwolni... e wszedzie inne maja prepisy glupki jedne. swoja droga to ciekawe ile by przyslali...

A dlaczego nie mają prawa wysłać rachunku?? ja miałam tydzień na doniesienie RMUA (więc troszkę czasu bylo) ale mnie z innego województwa musiał wysłać leniwy szef więc zaniosłam w ostatnim możliwym dniu.
Missiiss kobietę w ciąży można zwolnić ale tylko pod warunkiem że firma jest likwidowana.

Elena twój chłopak raczej nie może wziąć wolnego na opiekę nad tobą bo nie jesteście prawnie małżeństwem. 2 tygodnie wolnego przysługuje w roku na opiekę nad członkiem rodziny (matką, babcią itp.) ale wy nie jesteście prawnie rodziną. Przynajmniej moja koleżanka tak mi to tłumaczyła bo jej chłopak nie mógł sobie wziąć tego wolnego. Chyba żeby kombinować z urlopem na dziecko...
Aha i pamiętajcie, że jest 80% płatny.

Ja tez mialam doslac fax z dokumentem ubezpieczeniowym do szpitali, w ktorych mnie przyjeli po stluczce. Ale jakos mi sie nie chcialo i maz od 3 dni juz z pracy wysyla. :zawstydzona/y: W sumie nie chcialo mi sie bo i tak nie trzeba, a w wielu miejscach robia problemy... Kolezanke nie chcieli na ip przyjac, mimo ze jest w ciazy, musiala jechac do pracy po pieczatke... JA nie wiem - prawo prawem a ludzie ludzmi. Nie doszkalaja sie czy co? Przeciez to nie nowosc jakas. Ta ustawa juz troche ma.
Jesli wysla rachunek to bedziemy dzialac - no chyba ze w koncu jutro ten fax pojdzie :baffled:

Ale sie dzis wymarzłam na spacerze i potem na placyku, normalnie jesienna pogoda:baffled: dobrze że jeszcze w week ma ładnie przygrzać i być coś ok 30 zt. bo trochę aż za zimno się zrobiło:szok:

kręgosłup mi nawala cały dzień, jak mam mieć tak do porodu to ja dziękuję:no: az wlazło mi coś w posladek i bolało przy chodzeniu

ide robić mojemu dziecku 3 kolację:szok: normalnie udzielił mu się ostatnio mój ciążowy apetyt:-D

reklama
Do góry