reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dołączam do tych, co mają obolałe nogi, plecy, kręgosłupy.... też powoli nie wiem jak mam spać, niewygodnie mi strasznie, nogi, obczaiłam wczoraj bolą mnie od butów, mam za cienką podeszwę, najfajniej chodzi mi się w kapciach, co mają grubszą, miękką podeszwe, szkoda, że głupio wyglądałabym w nich na ulicy :-D

sarka teraz przy cc daję podpajęczynówkowe znieczulenie, to w kręgosłup, i od pasa w dół nic nie czujesz, no chyba, jak to powiedział wczoraj gin, że jak to nie zadziała to wtedy ogólne... ciekawe jak będą sprawdzać czy zadziałało? Jak zaczną kroić i zacznę krzyczeć to uznają, że trzeba inne? hihih:-D żart

a ja chyba muszę kupić staniki D90, nie wiem czy są takie z obwodem 90, bo miska D musi być, ale miałam do tej pory kupione 85, ale coś czuję, że mnie piją i odciska mi się ślad więc niedobrze,

reklama
ja tez cierpie na kregoslup. od tygodnia staram sie codziennie wieczorkiem cwiczyc i jest poprawa. jak dolacze basen i mniej siedzenia za biurkiem, to jakos dam rade :D

a co do spania, to ja problemow nie mam - zwykle padam miedzy 22-23, a budzik dzwoni o 6.45 i zwlec sie nie moge. oczywiscie staje 2-3 razy w nocy na siku, ale od razu potem zasypiam.

moja maz jedzie na weekend na zagle - troche od niego odpoczne, bo ostatnio cos mnie wkurza :rofl2: bedziemy mialy z Ninka babski weekend :tak:

hehe ciekawe kiedy ja powiem, że mnie mąż wkurza :d czasami mnie wkurza ale to takie drobnostki. ogólnie to tylko czekam aż wróci z pracy. a jak zostaje na dłuższy czas bez niego to chora jestem. to jest jak nałóg - żyć bez niego nie można hehe

mnie mój C. też wkurza ostatnio, dwa ostatnie dni się pięknie kłóciliśmy, to o pieniądze, to o zakupy dla Zuzi, to o zostawianie przez niego skarpet, kubków, talerzyków itd nie na swoim miejscu, o to, że w pracy się okazało, że może nie być tak różowo jak było obiecane, ale i tak czas pokaże i o wiele innych pierdół, ale się pogodziliśmy, pojechaliśmy na spacer nad jezioro, chyba trochę nas nawał tych rzeczy zaczął przytłaczać, zmiana pracy, dla mnie diametralna zmiana zamieszkania i otoczenia, bo C. pochodzi z suwałk właśnie, nadchodzący ślub, mnie jeszcze dobiła sprawa z kotem, i tak się tego nazbierało,że zamiast się wspierać zaczęliśmy na siebie warczeć, ale mam nadzieję, że jak wyjaśniliśmy sobie kilka kwestii to będzie już ok

byłam zanieść CV i kilka artykułów do jednej z redakcji, są widoki na robotę, ale problemem jest oczywiście, że w ciąży jestem i czy jak się dziecko urodzi czy będę mogła pisać... wychodzi na to, że żyjemy w kraju gdzie ciąża i posiadanie dziecka wyklucza z życia zawodowego, zdaję sobie sprawę, że pewnie przez pierwsze 3 m-ce nie będę mieć ani siły ani czasu żeby zbierać informacje i pisać teksty czy jeździć na jakieś spotkania, ale myślę, że później, pracując na zlecenie, gdzie ode mnie będzie zależało ile właściwie tekstów napiszę, powinnam dawać radę...

ech, będę szukać, może się na coś załapię, żeby chociaż kilka stów jeszcze dorobić i mieć swoje parę groszy

tunia zamiast urlopu niech Twoj maz wezmie sobie opieke nad Toba. Zwlaszcza ze bedziesz po cc 14 dni sie nalezy, I wtedy Gin wystawia takie L4 na opieke.

Właśnie jak to jest, czy jak jestem niezamężna to czy chłopak moze wziaść po naturalnym porodzie??? I czy będzie mieć 100 % płatnego ???

Tunia kobiety w ciąży ubezpiecza państwo, gdybyś chciała zrezygnować z prywatnego lekarza.

reklama
Do góry