reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

I ja witam nowe mamuśki bo widze wiele ich do nas przybyło:-)

Co do ruchów to dokładnie, spokojnie trzeba poczekać, to sprawa bardzo indywidualna, zalezna od wielu rzeczy, budowy ciała, ilosci ciąż, jak i samego dzidziusia i jego zamiłowania do wygibasów;-)ja teraz zaczęłam czuć baaardzo wcześnie, bol w 14 tyg, musiałam się wczuć bardzo w organizm, teraz te ruchy sa z każdym dniem coraz coraz wyrazniejsze, ale to tez jeszcze nie kopniaki.

samlomii to ja z czystym sumieniem polecam Pobierowo. Bardzo rodzinna miejscowść, multum rodzinek z dziećmi, atrakcji dużo, jest wszystko co potrzeba mieć na wczasach:) Ja np nie lubie dużych miast nad morzem, lubie małe typowo turystyczne miejscowosci ale też nie "dziury", Pobierowo było jak najbardziej ok:tak:Co do kwater to duzo jest porezerowanych miejsc to fakt ale mozna znaleźć tez cos na miejscu, bo mijało się kartki z napisem "wolne pokoje" - to pewnie takie łatanie dziur w jakiś szczelinach pomiedzy przyjazdami wczasowiczów ale mozna też coś trafić fajnego dla siebie.

reklama
aggie26 miłej drzemki :happy2:.

słomiana_wdowa i u Ciebie wszytko na pewno jest w porządku :tak:. Sarka ma rację :tak:.Spokojnie. Czwartek już niedaleko :happy2:.

sarka dziękuję za powitanie :happy2:.

jej WInka z tego wszystkiego nawet nie przywitałam nowych mam:) tak byle spokojnie, pochłaniam ciemne czereśnie, już pani w sklepie powiedziąła mi żebym się nie ździwiła jak dziecko będzie ciemne :-p okazuje się że mogą farbować :-D nie wiem ile w tym prawdy ale śmieszne by było :-D:-D jeju i zaś pić się chce, dobrze ze apetyt nie odszedł w las i tego się trzymam że jest OK :) miłego chłodnego dnia drogie panie :):-)

słomiana_wdowa spoko maroko ;-):-).
Czereśnie bezrobaczkowe ? Bo ja ostatnio niby bez robaków kupiłam, a jak się zaczęłam im w domu przyglądać, to okazało się inaczej, bleee i smakiem musiałam się obejść.
Mówisz, że po czereśniach dziecko ciemne może być ? To co dopiero na to powie twój mąż :rofl2::-D;-).

Witam:) ja jestem w 17 tc i rozwiazanie wypada mi na 25 grudnia... jest to moja pierwsza ciaza i szczerze mowiac boje sie porodu :( mam pytanie do przyszłych i obecnyvh mam :) kiedy czułyscie pierwsze ruchy dziecka?? i jakie to uczucie??

Paulla20 w pierwszej ciąży ruchy czułam gdzieś tak na przełomie 20 - 21 tygodnia, a teraz w prawie 17tc. A jakie to uczucie ? Kobiety różnie to interpretują : jako falowanie, delikatne muśnięcia rybki, pukanie, itd. Ja tam czuję jakbym węża pod skórą miała :rofl2:.
A co do porodu, to ja też się bałam, a teraz jeszcze bardziej, bo wiem co mnie czeka :-p.

Winka dlatego nie zaglądam do czereśni jak je jem ;-) Jak się robaczek trafi... to najwyżej więcej jedzonka :-D

Paulla witamy wśród grudniówek :-) Co do ruchów to każda inaczej opisuje, u mnie to raczej takie bąbelki, potem stukanie od środka. Zawsze jak kłade sie spac i gdy wstaję :tak:

A ja własnie nie moge sie doczekac az dzidzius zacznie sie ruszac :) a z tym porodem to nie wiem jak to bedzie... mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze :) a i mam jeszcze jedno pytanko ale juz nie odnosnie ciazy :) spodobały mi sie te kalendarzyki ktore sa pod waszymi wypowiedziami i chcialam zapytas skad to i jak to sobie ustawic?? :)prosze o odp :)

reklama
Paulla20 wchodzisz sobie na jakąś stronkę z suwaczkami ( pełno ich w necie ), tworzysz sobie suwaczek, potem kopiujesz BBCode i wklejasz tu w swoim profilu w edycji sygnatury i gotowe.
Nie wiem czy Ci wystarczająco wyjaśniłam :sorry2:. Może inna dziewczyna lepiej Ci wyjaśni.

Do góry