reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ano właśnie ja sobie kompletnie nie radzę z upalami :no: Wogóle nie wychodzę w domu bo jak dziś rano wyszłam to myślałam, że nie wrócę ;-) Muszę spróbować się wbić w strój kąpielowy to może wybiorę się na basen... ale tam pewnie straszny tłok:dry:

reklama
dziewczyny, ja na ten upał reaguje tak że śpię w sobotę i niedzielę spałam dłużej niż moje dwuletnie dziecko - 3-4godz. i potem normalnie śpię w nocy, ja to jakiś ptak jestem chodzę spać z kurami :szok: co prawda wstaję nawet chętnie o godz 6-7 :-D, no i całe szczęście że mój organizm lody nie traktuje jako słodycz - inne słodycze są be, a lody ok :shocked2:

wrublik7 ja się właśnie wczoraj lodami załatwiłam i efekt taki, że gardło mnie boli :baffled:.
Ze spaniem mam na odwrót - kompletnie zasnąć nie mogę, nawet wiatrak nie pomaga :no:.

oj z tym spaniem to i ja wiem że nacieszę się nie długo, bo przyjdzie czas a organizm będzie sie dostosowywał do nocnych pobudek, tak przynajmniej miałam w pierwszej ciąży na jakiś czas przed porodem organizm mój "ćwiczył" conocne pobudki no i na 1-2 godziny co noc nie mogłam zasnąć :shocked2:

Hmm to nawet dobrze jak ćwiczy takie pobudki bo mój ćwiczy wieczne lenistwo :cool2: Dość, że spie w nocy to jeszcze popołudniu i to koniecznie. Chociaż dzisiaj miałam straszny sen, po którym usnąć nie mogłam i zgaga przeszkadza mi we śnie :dry:

Basen byłby idealnym rozwiązaniem gdyby nie to, że pełno dzieciarni skaczącej do basenu i nawet nie patrzą czy na kogoś nie wskoczą :wściekła/y:

Może teraz inaczej będziesz miała ze spaniem w tej ciąży, choć pamiętam, że i ja pod koniec też źle sypiałam.

Ja też śpię jak niemowlę nawet po 12 godzin na dobę ale sa nocki, że się budzę i nie śpię przez 1-2h. Wcześniej tego nie miałam. Właśnie szykuje się do popołudniowej sjesty..

reklama
Dziewczyny martwię się, jestem już w 16 tygodniu ciąży a nic nie czuję, czytam co piszecie o ruchach dziecka i zaczynam się denerwować, poza tym od początku ciąży nic nie przytyłam a brzuch tez mi jeszcze nie urósł za bardzo, miałam dziś iść do lekarza od miesiąca nie byłam i niestety muszę poczekać do środy za dużo pacjentek- nie wiem jak to wytrzymam jeszcze ten upał ledwo żyję :(
kochana mam tak samo, co prawda brzuch mi wywaliło, ale przytyłam mze kg, i ruchów dziecka też nie czuję a wizytę mam dopiero w czwartek popołudniu, też mnie to martwi :/ufff jak gorąco...

Do góry