reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

I ja witam nowe mamuśki bo widze wiele ich do nas przybyło:-)

Co do ruchów to dokładnie, spokojnie trzeba poczekać, to sprawa bardzo indywidualna, zalezna od wielu rzeczy, budowy ciała, ilosci ciąż, jak i samego dzidziusia i jego zamiłowania do wygibasów;-)ja teraz zaczęłam czuć baaardzo wcześnie, bol w 14 tyg, musiałam się wczuć bardzo w organizm, teraz te ruchy sa z każdym dniem coraz coraz wyrazniejsze, ale to tez jeszcze nie kopniaki.

samlomii to ja z czystym sumieniem polecam Pobierowo. Bardzo rodzinna miejscowść, multum rodzinek z dziećmi, atrakcji dużo, jest wszystko co potrzeba mieć na wczasach:) Ja np nie lubie dużych miast nad morzem, lubie małe typowo turystyczne miejscowosci ale też nie "dziury", Pobierowo było jak najbardziej ok:tak:Co do kwater to duzo jest porezerowanych miejsc to fakt ale mozna znaleźć tez cos na miejscu, bo mijało się kartki z napisem "wolne pokoje" - to pewnie takie łatanie dziur w jakiś szczelinach pomiedzy przyjazdami wczasowiczów ale mozna też coś trafić fajnego dla siebie.

reklama
aggie26 miłej drzemki :happy2:.

słomiana_wdowa i u Ciebie wszytko na pewno jest w porządku :tak:. Sarka ma rację :tak:.Spokojnie. Czwartek już niedaleko :happy2:.

sarka dziękuję za powitanie :happy2:.

jej WInka z tego wszystkiego nawet nie przywitałam nowych mam:) tak byle spokojnie, pochłaniam ciemne czereśnie, już pani w sklepie powiedziąła mi żebym się nie ździwiła jak dziecko będzie ciemne :-p okazuje się że mogą farbować :-D nie wiem ile w tym prawdy ale śmieszne by było :-D:-D jeju i zaś pić się chce, dobrze ze apetyt nie odszedł w las i tego się trzymam że jest OK :) miłego chłodnego dnia drogie panie :):-)

słomiana_wdowa spoko maroko ;-):-).
Czereśnie bezrobaczkowe ? Bo ja ostatnio niby bez robaków kupiłam, a jak się zaczęłam im w domu przyglądać, to okazało się inaczej, bleee i smakiem musiałam się obejść.
Mówisz, że po czereśniach dziecko ciemne może być ? To co dopiero na to powie twój mąż :rofl2::-D;-).

Witam:) ja jestem w 17 tc i rozwiazanie wypada mi na 25 grudnia... jest to moja pierwsza ciaza i szczerze mowiac boje sie porodu :( mam pytanie do przyszłych i obecnyvh mam :) kiedy czułyscie pierwsze ruchy dziecka?? i jakie to uczucie??

Paulla20 w pierwszej ciąży ruchy czułam gdzieś tak na przełomie 20 - 21 tygodnia, a teraz w prawie 17tc. A jakie to uczucie ? Kobiety różnie to interpretują : jako falowanie, delikatne muśnięcia rybki, pukanie, itd. Ja tam czuję jakbym węża pod skórą miała :rofl2:.
A co do porodu, to ja też się bałam, a teraz jeszcze bardziej, bo wiem co mnie czeka :-p.

Winka dlatego nie zaglądam do czereśni jak je jem ;-) Jak się robaczek trafi... to najwyżej więcej jedzonka :-D

Paulla witamy wśród grudniówek :-) Co do ruchów to każda inaczej opisuje, u mnie to raczej takie bąbelki, potem stukanie od środka. Zawsze jak kłade sie spac i gdy wstaję :tak:

A ja własnie nie moge sie doczekac az dzidzius zacznie sie ruszac :) a z tym porodem to nie wiem jak to bedzie... mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze :) a i mam jeszcze jedno pytanko ale juz nie odnosnie ciazy :) spodobały mi sie te kalendarzyki ktore sa pod waszymi wypowiedziami i chcialam zapytas skad to i jak to sobie ustawic?? :)prosze o odp :)

reklama
Paulla20 wchodzisz sobie na jakąś stronkę z suwaczkami ( pełno ich w necie ), tworzysz sobie suwaczek, potem kopiujesz BBCode i wklejasz tu w swoim profilu w edycji sygnatury i gotowe.
Nie wiem czy Ci wystarczająco wyjaśniłam :sorry2:. Może inna dziewczyna lepiej Ci wyjaśni.

Do góry