reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witajcie, udalo mi sie przeczytac watek glowny zatem bardzo chcialabym do WAS dolaczyc!!!!! Razem latwiej wytrzymamy do grudnia ;)

Od samego poczatku wydawalo mi sie ze mamolka jest moderatorem! (przez ta liste mam....)

reklama
witajcie dziewczyny!
odebrałam swoje wyniki i niewiem jak je interpretować co jest nietak:( dzis mam wizytę u lekarza mam nadzieje ze bedzie wszystko wporządku
wiecie czemu PLT moze byc podwyższone? tzn przekroczone o 142:(

dziewczyny pomóżcie zinterpretować
WBC 10.3 norma(4.0-10.0)
GRA 7.5 norma(2.5-6.5)
HGB 11.9
HCT 35.2
PLT 542
toxoplasma gondi
IgG 4.8
IgM 0.08

hej Monia znalazlam cos takiego

PLT – platelets – trombocyty to płytki krwi, odpowiedzialne za jej krzepnięcie. Ich liczba powinna mieścić się w przedziale 150 000 – 300 000/mm3

Trombocytoza, czyli podniesiona liczba PLT może się ujawnić:

• w przewlekłych zakażeniach
  • przy niedoborze żelaza
  • po splenektomii (usunięcie śledziony)
  • nadpłytkowości samoistnej
  • przy błędach w pobieraniu krwi do badania
  • a także w ciąży i po wysiłku fizycznym.
i wynika z tego ze to podwyzszenie w ciazy jest normalne :))

ewwe może i tak być....ja miałam twardziejący brzuch tak od 6 miesiąca, gin zwiększył mi wtedy bodajże dawkę magnezu, no i nospę brałam całą ciąże 3xdziennie. A bierzesz maggnez, bo to raczej konieczne a na pewno w ciąży wskazane!
Mnie masakrycznie dobija ta pogoda, dusze sie jużw tym domu, chodze mega senna i zmęczona, nic mi się nie chce a to w dużej mierze wina pogody bleee:/ ja zwolnienie mam do poniedziałku ale już chyba zdecydowana jestem zostać na nim całkiem, do końca, po prostu mi się nie chce, co dzieciakom byłoby teraz z takiego nauczyciela kapcia jak ja:/, już sama nie wiem i to jest najgorsze, bo z drugiej strony chętnie wyszałabym z tego domu gdzies do ludzi...i bądź tu mądry, bo żeby jeszcze była piękna pogoda to spedzałabym czas na spacerach, w ogrodzie, na działce itp...
zaraz, zaraz, to że się jest w ciązy nie oznacza, że trzeba brac magnez. Trzeba, owszem, kiedy jest wskazanie, a nie z samego faktu zaciążenia.
Antylopka nooo ja o Tobie to ostatnio intensywnie mysle bo ta chmura znowu cos kombinuje wiec trzymam kciuki za powrot meza!
śledzę na bieżąco wszystkie info, na razie tylko wyspy brytyjskie sa zagorzona. I oby chmura nie zaszła na południe!!

dziewczyny pomóżcie zinterpretować
WBC 10.3 norma(4.0-10.0)
GRA 7.5 norma(2.5-6.5)
HGB 11.9
HCT 35.2
PLT 542
toxoplasma gondi
IgG 4.8
IgM 0.08
hemoglobina i hematokryt też troszkę niskie (hgb poniżej normy), tokso IgG wysokie - poczekaj co Ci lekarz powie, bo na pewno coś zaleci

niestety w kwestii wyników nie pomogę, ale skoro dzisiaj idziesz do lekarza to najlepiej poczekaj, co on Tobie powie:tak:

wes1 witaj i gratulacje:-)

witajcie, udalo mi sie przeczytac watek glowny zatem bardzo chcialabym do WAS dolaczyc!!!!! Razem latwiej wytrzymamy do grudnia ;)

Jestem pod wrazeniem ze przeczytalas tyle :-) musiało długo to trwac :-D Witaj i gratulacje :-)

:)Anka:) rany ja mam tak samo albo nie spie albo spie jak chora jakas, i glowa mi czesto peka ostatnio

oo to ja tez tak mam - wstaje po 10 h snu (w ktorym i tak kilka razy sie budzilam) i w glowie mi sie kreci i pobolewa, lub wrecz peka heh

Mam plan - o 21.30 dzis isc spac - gorzej jak sie obudze o 5 i juz nie zasne, ale trzeba zaryzykowac...

Salomi, :)Anka:) - niestety w tej ciąży też się przebudzam, ale dalej zasypiam. Chyba się jeszcze nie przyzwyczailam do nowego łóżka, no i że póki co śpię w nim jeszcze sama.

Mam prośbę do was - czy przewiduje się jakąś debatę prezydencką? Czy jest w ogóle prowadzona kampania jakas konkretna?
Ja nie pójdę głosowac na nazwisko i zasługi (lub ich brak), a niestety mam problem, aby dotrzec do konkretnych programów. Nie napisanych przez specy - chcę dyskusji, aby móc ocenić. Czy jest coś takiego w polskij tv?

Dobra- raz kozie śmierć- z chęcią zostanę moderatorem :-) Wieczorem odezwę się do gł. moderatora o "narzędzia". Ale pamiętajcie- to my tworzymy ten wątek i my go kształtujemy, a ja postaram się wcielać w życie wasze propozycje, na które jestem szczerze otwarta.
;-) Tylko tak sobie pomyślałam, że przydałoby się dwóch moderatorów. Z doświadczenia wiem, że w ciąży różnie bywa i może się zdarzyć każdej z nas krótszy lub dłuższy pobyt w szpitalu czy po prostu wyjazd. Jak myślicie?

wes1 witaj na naszym skromnym wątku :D Serdecznie gratuluję i zapraszam do wspólnych rozmówek. Na kiedy masz termin? Co do listy mam- to tak się na wstępie rozkokosiłam ( chyba pierwsze ciążowe hormony mną targały :-p), a teraz staram się by była w miarę aktualna.

Monia dobrze, że twoje wyniki zobaczy dziś lekarz. Nie podobają mi się twoje wyniki toxo. Ale pewnie sama już poszukałaś na ten temat info w necie. Jeżeli chodzi o pozostałe wyniki to pewnie lekarz przepisze ci żelazo ( i to pewnie sporą dawkę), htc mam podobne, a PLt masz wysokie ( może to związane właśnie z ciążą i anemią). Specjalnie sprawdziłam moje wyniki z poprzedniej ciąży i nie miałam ich tak dużo, najwyżej 232. Daj nam znać co powiedział lekarz, ok? Trzymam kciuki!!!

reklama
Dobra- raz kozie śmierć- z chęcią zostanę moderatorem :-) Wieczorem odezwę się do gł. moderatora o "narzędzia". Ale pamiętajcie- to my tworzymy ten wątek i my go kształtujemy, a ja postaram się wcielać w życie wasze propozycje, na które jestem szczerze otwarta.
;-) Tylko tak sobie pomyślałam, że przydałoby się dwóch moderatorów. Z doświadczenia wiem, że w ciąży różnie bywa i może się zdarzyć każdej z nas krótszy lub dłuższy pobyt w szpitalu czy po prostu wyjazd. Jak myślicie?

No mamolka - takie podejście mi się podoba.Jestem za drugą moderatorką-kogo proponujecie?:)

Do góry