reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hej :-)
nie ma mnie 2 dni i ufff ciezko wszystko przeczytac :szok: no ale sobie choc ten temat nadrobilam :tak:
ja mam ciezki weekend za soba... dwie imprezy (u nas w w sobote , taka nieoczekiwana, przez co musialam stanac na glowie by cos przygotowac i sie wyrobic :baffled: ) i druga - imieniny tescia wczoraj :cool2: i powiem wam ze strasznie jestem wykonczona. Dobrze ze dzis ide do pracy na popoludnie i moglam pospac i spokojnie zjesc sniadanie, bo bym nie wyrobila :baffled:

Dobrze ze maz mnie wspieral przed ta u nas impreza, nawet godzine moglam pospac, a on wiecej zrobil sam, niz sie umawialismy. Ostatnio mam dziwnie - albo nie moge spac, abo spie 12 h na dobe... i badz tu madry...:sorry2:

co do boli brzucha tez mnie czasem caly boli jak przy przejedzeniu czy cos takiego, a czasem pecherz, a czasem gdzies z roznych stron, ale narazie nie biore zadnych tabletek bo da sie to zniesc - hm nie mozna zmienic to trzeba zaakceptowac :-)

mamolka na moderatora kazdy sie nadaje pod warunkiem, ze jest dosc rozumny i ostrozny, i nie skasuje odrazu wszystkich watkow :-) nauczyc sie mozna szybko, tylko najwazniejsze, ze trzeba miec czas, no bo przeczytac juz trzeba wtedy wszystko :cool2:

cześć i czołem!

jak ja mam dość tej pogody:wściekła/y:
pada, wieje, zimno (nawet w domu cały czas pod kocykiem)
chcę słońca, ptaszków i suchych chodników:tak:

Dziewczyny jak tam na L4 się odnajdujecie?

to, co mamolka moderatorem:-):-):-)???

ja juz po usg - wszystko OK :-) wpisalam na odpowiedni watek.

mamolka - ja tez glosuje na Ciebie :tak: ja sie nie nadaje, bo czasu mam za malo - przynajmniej dopoki nie jestem na zwolnieniu.

spadam pracowac ...

hej laseczki

mamolka wlasnie przeglosowana jestes :) wszystkiego sie nauczysz ja bym nie chciala zeby moderatorem byla osoba zlosliwa lub miala jeszcze inne negatywne cechy bo tylko niepotrzebne spiecia by byly a ma byc milo i przyjemnie i mamy sie rozumiec i wpierac i pomagac na wzajem a ty taka osoba jestes i my ciebie chcemy :) o!!! zastanow sie prosimy :)

ja koncze dzisiaj lutke dowcipna jupiii!!!!!! :D

ewwe jak ci twardnieje brzuszek to niedobrze bo to skurcze sa.... ja pamietam jak mi twardnial brzuch przed porodem dzien czy dwa i w ogole czasem wczesniej tylko ja glupia myslalam ze to dzidzius sie obracal tak a to skurcze byly. lez lepiej wiecej i nie przesilaj sie a jak bedziesz na wizycie to wspomnij o tym lekarzowi lepiej sie zapytac na wszelki wypadek. b jezeli czujesz tak jak ja czulam to to skurcze najlepiej jak zapytasz sie lekarza :) to bedziesz wszystko wiedziala bo nie chce wprowadzac cie w blad jakbyto nie bylo to

hm... mówiłam gin o tym brzuchu, faktycznie mówiła mi że mam te skurcze,nawet pokazała mi na usg - kilka dni był spokój, więc zamieniłam nospę fortę na zwykłą, połaziłam trochę i może dlatego powróciły.No nic musze znów leżeć na to wychodzi...

dobrze masz ze odstawiasz lutke, u mnie jak tak dalej pójdzie to nie odstawie jej do końca ciąży...

Pogoda mnie dobija.

ewwe mnie jak cos boli albo jak mam wrazenie ze mnie sciska w brzuszku bo wczesniej ta mialam to bez skrupulow wlasnie tez biore nospe wczesniej nie bralam bo mowilam ah wytzymam ale przeciez lepiej wziac bo dzieki niej skurcze mijaja a o to chodzi zeby ich nie bylo. no wiec lezymy i wypoczywamy wiecej razem :) a z lutka moze nie bedzie tak zle co ?? ja np jeszcze na dupku zostaje ale w aptece mi powiedziala ze dupka si enie bierze dlugo i pewnie niedlugo juz go nie bede brala hmmm ciekawe bo cztalam ze niektore do 20tc braly nawet no ale zobaczymy. ja od tych wszystkich lutein i dupkow mam takie mdlosci ze mam dosc :/ na szczescie juz troche mniej bedzie od jutra ale i tak mam dosc zygania boje sie tez troche to odstawiac bo w sumie duzo poronien jest w 8-9 tygodniu i ja mam w tym odstawic to juz boje sie oczywiscie. a dzisiaj mialam sen z emi ten szew zakadaja i jakis drgawek dostalam i bylo zle :/ tak sie tego boje ze ja nie wiem jak z nerwow bede wygladala przed tym zabiegiem ...

id epranko wstawic :)

ewwe może i tak być....ja miałam twardziejący brzuch tak od 6 miesiąca, gin zwiększył mi wtedy bodajże dawkę magnezu, no i nospę brałam całą ciąże 3xdziennie. A bierzesz maggnez, bo to raczej konieczne a na pewno w ciąży wskazane!
Mnie masakrycznie dobija ta pogoda, dusze sie jużw tym domu, chodze mega senna i zmęczona, nic mi się nie chce a to w dużej mierze wina pogody bleee:/ ja zwolnienie mam do poniedziałku ale już chyba zdecydowana jestem zostać na nim całkiem, do końca, po prostu mi się nie chce, co dzieciakom byłoby teraz z takiego nauczyciela kapcia jak ja:/, już sama nie wiem i to jest najgorsze, bo z drugiej strony chętnie wyszałabym z tego domu gdzies do ludzi...i bądź tu mądry, bo żeby jeszcze była piękna pogoda to spedzałabym czas na spacerach, w ogrodzie, na działce itp...

missiiss co do dupka to niektórzy biorą do porodu, tuz przed jak odstawiają to od razu ida rodzić:-D oczywiście to te ciaże zagrożone do końca...
Wczoraj mnie własnie tak pobolewały jajniki, czy więzadła juz nie wiem co to było, tak średnio raz na tydz. czuję ten brzuch

hej dziewczynki, ja ostatnio zabiegana strasznie ale podczytuje was cichaczem :) pogoda u mnie znowu nie za ciekawa ale nie jest zle :D pedze dzis na pochod zobaczyc jak Norwedzy swietuja swoje Swieto Konstytucji, mam nadzieje ze bedzie tam wata cukrowa bo ostatnio chodzi za mna:-D

jesli chodzi o moderatora to ja od poczatku myslalam o mamolce :-) ale na to tez trzeba miec czasu troszke wiec jesli sie kochana bedziesz czula na silach to jak najbardziej jestem za:-)

Ewwe wez Ty sie nie ruszaj za bardzo malutka a wszystko bedzie dobrze, mysle ze po jakims czasie to zniknie i bedziesz bardziej mobilna:happy2:

:)Anka:) rany ja mam tak samo albo nie spie albo spie jak chora jakas, i glowa mi czesto peka ostatnio

Antylopka nooo ja o Tobie to ostatnio intensywnie mysle bo ta chmura znowu cos kombinuje wiec trzymam kciuki za powrot meza!

reklama
dzięki dziewczyny za te pomocne słowa odnośnie brzucha.
Postanowiłam Was posłuchać - kolejną wizytę mam 2 czerwca - i nie chciałabym nic przyśpieszać, więc będę nadal leżeć i gnić w łóżku, ale wiem o co walczę <3<3<3

W ogóle to była by wizyta, z najdłuższym okresem oczekiwania:) średnio byłam u lekarza co 5-7-9 dni:)

Do góry