reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mamolka masz racje przyda się druga osoba z tego względu że ty też wylądujesz na porodówce ;-) a wieści z porodówek muszą być aktualizowane. I oczywiście jesli będziesz mogła to proszę o założenia hasła na watek ze zdjęciami. Może wtedy każda pochwali się sobą i lepiej się poznamy :tak:
Salomi :) Anka:) ja mam tak samo! idę spać ok 22 bo głowa boli, pecherz mnie woła o 6 (lub wczesniej ale wytrzymuje do 6) i mam po spaniu. Niech ten 2 trymestr się wreszcie zacznie bo oszalejemy...

reklama
dzięki dziewczyny za te pomocne słowa odnośnie brzucha.
Postanowiłam Was posłuchać - kolejną wizytę mam 2 czerwca - i nie chciałabym nic przyśpieszać, więc będę nadal leżeć i gnić w łóżku, ale wiem o co walczę <3<3<3

ewwe jak jak Ci zazdroszczę leżenia w łóżku, ja się najlepiej czuję jak w łóżku leże, tylko, że niestety w tyg muszę do pracy zasuwać :(
ah, jak ja bym chciała móc leżeć w łóżku, pół weekendu w pościeli spędziłam i czułam się dobrze, a w tyg to masakra jest....

Tunia:) to mykaj na zwolnienie, jak Ci się kiepsko pracuje.Ja leżę już od miesiąca, i naprawdę mimo iż uwielbiam leżeć w łóżku, to naprawdę jestem już tym znudzona i zmęczona...chciałabym chodzić na spacery, do sklepów, itp. a tu niestety nawet obiadu nie jestem w stanie ugotować jak nie zrobię sobie kilku przerw - brzuchol zaczyna boleć, krzyż tez.Czuję się jak stara babcia:)

Co do pobudek, to ja się budzę co noc w okolicach 3 lub 4, idę na siusiu, wracam i przewalam się do 6 zanim usnę ponownie:)

mnie się nie nudzi, bo się dobrze czuję :)
mogę zjeść normalne śniadanie gdy się obudzę ok 8-9 rano, i jakoś mnie tak nie muli, a jak wstaje rano po 6 pracy to potem ciężko mi, i mdłości i jeść nie mogę, nie wiem czemu tak jest, może czynnik psychiczny, że w domu się nie martwię czy mi się beknie czy będę musiała popędzić do łazienki po zjedzeniu czegoś, a w pracy jeszcze się kryje z ciążą, tzn 2 koleżanki wiedzą, ale szef nie, a wiem, że ma co do mnie jakieś plany, może podwyżka i zmiana obowiązków na bardziej odpowiedzialne, więc z ciążą wyskoczyć teraz nie mogę,
a leżenie w łózku z gazetką czy książką gdy ktoś mi podaje kanapki i herbatkę jest cudowne :)

ewwe ma to samo raz w nocy wstawanie obowiązkowe, a potem pobudka o 4 i przewalanie się do 6, tylko, że po 6 wstaję do pracy,
dobrze, że choć jutro mam na 9 uff...
i też się czuję jak stara baba, i dlatego zamierzam kupić stepper żeby trochę może wzmocnić kondycję, bo już teraz kiepsko, a co będzie jak przyjdzie nosić brzuch,
no i też robię przerwy w trakcie jakiś zajęć domowych typu sprzątanie czy obiad, w sobotę w ogóle zakupy, obiad i jakieś tam sprzątanie, bo odkurzanie czy cięzsze rzeczy to już nie robię :) tylko mój C., to te zajęcia zajęły mi normalnie 6 godz, a jeszcze z 1,5 m-ca temu to 3 godz i wszystko było zrobione

Tunia lepiej poczytaj jakie ćwiczenia można wykonywać. Ja pozbyłam się na okres ciąży rowerka stacjonarnego i steppera. Na stronie babyboom masz wiele ćwiczeń. W pierwszym trymestrze raczej wykonuje sie lekkie rozluźniające ćwiczenia.
Ja jestem na L4 ale leżenie mnie już nudzi a niestety nikt mi herbaty ani kanapek do łózka nie podaje... pewnie tez bym tęskniła jak ty za lenistwem gdybym tak miała :)) Fajnie jest być na zwolnieniu lekarskim ale jak się możne wstawać, chodzić na spacery i pogoda dopisuje.

Ostatnia edycja:
a ja gdzieś czytałam, że właśnie na stepperze czy na rowerku na lekkim obciążeniu można ćwiczyć...

Wiolcia, co do twojej pracy,
wiesz co, ja gdzieś słyszałam, że jak kobieta w ciąży założy własną działalność to potem po porodzie przez 6 m-cy może dostawać z zus-u czy skądś tam całkiem niezłą kasę, ale to się trzeba dowiedzieć i doszukać, dopytać....
jesteś Wiolcia z małopolski, a skąd dokładnie?
Bo ja mieszkam w Warszawie, ale pochodzę spod Wadowic, zresztą na boże ciało chyba pojadę właśnie na weekend do rodziców...

reklama
hej hej ej :)

mamolka no jestem bardzo zadowolona ze sie zgodzilas :) i jaestem rowniez za drugim moderatorem :)

:((( igg to czy masz przeciwciala wiec tokso jest good :)

Do góry