reklama
cristalrose
Fanka BB :)
Mnie badania kosztowały 240zł, a były to:
morfologia
glukoza w surowicy
mocz
ab HIV
WR
toksoplazmoza IgM, IgG
HBS
gr. Krwi
odczyn Coombsa
morfologia
glukoza w surowicy
mocz
ab HIV
WR
toksoplazmoza IgM, IgG
HBS
gr. Krwi
odczyn Coombsa
Morfologia powinna kosztować 7 zł a WR 25 zł. toksoplazmoza 120 zł. HIV bezpłatnie przynajmniej u mnie w mieście.
Ale czemu nie robisz na NFZ przecież się należy.
chodze prywatnie do lekarza i chyba nie moge na NFZ, chyba że orientujecie się czy moge iśc na NFZ do lekarz żeby mi wipisal skierowanie? bo ten lekarz co ja chodze przyjmuje na NFZ i prywatnie
wydaje mi się że musiałabys iśc do gina na nfz u niego założyc karte ciazy i on by cie skierował na badania bezpłatnie, chyba tylko w taki sposób można to zrobić
Też tak myśle, inaczej to raczej niechętnie lekarze wypisują skierowania na badania ciążowe
Tak z ciekawości zapytam, czy te badania na HIV to robiłyście bo tak chciałyście czy lekarz z autoamtu Wam je przepisał? Bo mi lekarka przepisala badanie na kiłe i zawsze tak robi na pierwszym skierowaniu, a o hiv nie wspomniała nawet. Dodam że chodzę prywatnie do lekarza i wszystkie badania też robie prywatnie.
(: Anka :)
Fanka BB :)
Jesli lekarz przyjmuje cie prywatnie, ale przyjmuje tez na nfz w przychodni, to musi miec mozliwosc wypisywania skierowan. Ogolnie spotkalam sie juz z tym, ze lekarz kamal, ze nie moze wypisac skierowania, bo chcial zaoszczedzic. Dla kazdego lekarza z nfz kazde skierowanie to wydatek dla przychodni z ktorej jest wiec woli nie wypisywac. No ale zawsze, choc chodzisz do niego prywatnie, moze ci wypisac takie skierowanie, jakbyscie sie spotkali w przychodni.
Ja mam bardzo dobrego lekarza rodzinnego, ktory czasem mi daje skierowanie na jakies badania, bo potrzebuje. Ale to tez ciezki temat. Teoretycznie nie musi. Jego biznes, by jak najmniej ich wypisac.
Idiotyczna polityka.
Ja mam bardzo dobrego lekarza rodzinnego, ktory czasem mi daje skierowanie na jakies badania, bo potrzebuje. Ale to tez ciezki temat. Teoretycznie nie musi. Jego biznes, by jak najmniej ich wypisac.
Idiotyczna polityka.
jeszcze niema karty ciązy alożonej i kiedys bylam u niego na usg i nie bylo jeszcze ciązy widac i kazal mi zrobić betahcg i poszłam na NFZ i wypisal mi bez problemu ale teraz tyle badań to niewiem co robic
przypilnuj sobie tek karty ciązy bo za chwilę bedziesz miała 10 tydzień ciaży, a nie wiadomo co tam nasze władze wymyślą żeby pozniej dostac becikowe
reklama
Elena
Grudniówka 2010
chodze prywatnie do lekarza i chyba nie moge na NFZ, chyba że orientujecie się czy moge iśc na NFZ do lekarz żeby mi wipisal skierowanie? bo ten lekarz co ja chodze przyjmuje na NFZ i prywatnie
Ja skierowanie na badania brałam u lekarza rodzinnego. Powiedz po prostu ,że chodzisz prywatnie a badania są drogie,że trzeba je wykonywać co miesiąc - gdyby jakieś trudności robił. Ja po pierwsze badania jak szłam to mówiłam ,ze jestem w ciąży idę go ginekologa i chcę załozyć kartę ciąży bo badania juz muszą być zrobione i wpisane. Zawsze wypisywali.
Podziel się: