reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam poniedziałkowo;-)
jejku, ale pogoda...u nas od rana leje:crazy:

Jeśli chodzi o becikowe to zdaje się, że trzeba mieć jakieś specjalne zaświadczenie od gina, że od 10 tyg jesteśmy pod jego opieką. Karta ciąży chyba nie ma znaczenia, ale pewna nie jestem.

z innej beczki - nie wiecie, w którym miesiącu jest Oceana?
strasznie ją podziwiam - takie wygibaski z brzusiem (ja mam zadyszkę jak wchodzę po schodach)

reklama
Oceania jest w 5 miesiącu, juz nie tańczy bo zasłabła, wyczerpała organizm, ja jej nie podziwiam w ogóle, dla mnie było szczytem głupoty robić takie rzeczy w ciaży, ryzykowała okropnie, no ale czego się nie robi żeby się "wybić"!!!

hej laseczki

jesli chodzi o becikowe to oni daja ci specjalna kartke dla lekarza zeby wypelnil ze bylas pod opieka przed 10 tc tzn no wczesniej niz po 10tc staralam sie o nie w listopadzie i wlasnie to dostalam takie zaswiadczenie jakies dwie kartki ktire musial wypelnic lekarz i karta ciazyn e byla potrzbna najwazniejsza byla opinia lekarza :)

a jesli chdzi o oceane to wczoraj juz nie zatanczyla i plakala ze nie zatanczy nie wiem czy cos sie dzialo u niej czy co czy poprostu nie chcial opuszczac programu a musiala jak na moje ok to chyba jakis 6-7 miesiac tak mis ie wydaje ale pewna nie jestem :) ona szczuplutka wiec moze szybciej u niej brzusio rosl :) ale mozna na necie pewnie poszukac :)

u mnie tez dzisiaj od rana leje :/ nie lubie takiej pogody choc w sumie i tak przegnije w lozku dzisiaj caly dzien. zjadlam na sniadanie parowke zbulevczk ai mnie mdli bleeeee juz bym chcila zeby przeszlo oby szybciej niz w tamtej ciazy bbbrrr

o 5 miesiac dechy to ja w 5-6 takiego nie mialam :) ale mam nadzieje ze teraz bede juz miala duzy w 6 :) w sumie ja tez bym sie nie odwazyla przeciez t o duzy wysilek i wygibasy drzalabym czy z dzidziom ok no ale kazdy czlowiek jest inny niektorzy moga biegac i skakac w ciazy i nic im nie jest aniektrzy raz podskocza bo sa delikatni jesli chodzi o ciaze ii juz jest problem... niestety do tych twardzieli w tym okresie tez nie naleze a szkoda :/

Podobno w drugiej i kolejnej ciąży brzuchol rośnie szybciej, bo łatwiej się macica rozciąga. I tez szybciej czuje się ruchy...może już w 18 tygodniu...ale byłoby fajnie. Już się nie mogę doczekać!

ja bym szybko chciala miec piekny brzuszek :) a ruchy w tamtej ciazy czulam juz od 17-18 tc i tez byalm w szoku :) ale to zalezy jak i gdzie sie dzidzia przyczepi teraz juz si enie moge doczekac tych kopniaczkow bo super byly tylko najgorsz ebylo walenie po pecherzu bbrrr no i oczywiscie panikowalam bo w tych tygodniach to nieregualrne jeszcze sa i czasem caly ranek kopal a pozniej cisza calyd zien do wieczora uhhh ale to strach byl :)

To co sie wydarzyło (że zasłabła) pokazało czy nalezy takie wygibasy robić czy nie:/...bez komentarza jak dla mnie, ...płakała bo szkoda bylo jej odchodzić... :/... show biznes dla n iektórych jest zgubny, ma dziewczyna szczeście że tylko na tym się skończyło

reklama
kazdy robi to na co ma ochote i co uwaza za sluszne i na co ma sily ja bym sie nie odwazya szczegolnie po moich przezyciach

a mam takie pytanko kupiliscie juz cos waszym maluszkom czy jeszcze nie zaczynacie szalu zakupowego ? :)

Do góry