reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć dziewczyny.

Stwierdzam że tu do Was nie pasuje. Ja się nie martwię o nic. Wczoraj kupiłam dwie pary spodni ciążowych a nawet nie byłam jeszcze na usg, na którym bym widziała bijące serduszko. No ale w czymś musze chodzić, a ostatnie portki jakie miałam to mi się przetarły, więc kupiłam już takie ciążowe, pod brzuch.

reklama
Joamar witaj w optymistycznym humorze! :) uwielbiam Was takie pełne energii! :) Kawą się nie przejmuj w końcu czasem trzeba, ja czasem wypijam dwie filiżanki kawy dziennie -zalecenie lekarza :) Już się doczekac twojej wizyty u lekarza nie mogę - będzie zdjęcie z USG :D I nowe pozytywne wieści :D
Wybieram się do lekarza jutro na 17:15. Mam nadzieję, że uda mi się szybciutko do Was odezwać, bo praktycznie od razu jedziemy na weekend na Mazury, mamy zamiar sobie 3 dni na łowieniu rybek spędzić. Trzeba trzymać kciuki żeby nie padało.

Kaczucha taka natura kobiety i nic na to nie poradzimy :-D pamiętaj wrzucić zdjęcie z USG jak wrócisz od lekarza! I oczywiście trzymam kciuki bo wiem, jak kobieta sie denerwuje przed wizytą :tak:
Monia jeśli chodzi o wielkość maleństwa to bywa różnie, bo każda ciąża inaczej się rozwija. Moje maleństwo w 6 tygodniu miało 8 mm a teraz mimo 9 tygodnia pasuje juz na 10 bo ma 27 mm. Twój bym oceniała na ok 7-8 tygodnia.
Termin to sie chyba dowiemy przed porodem bo ja pierwszy termin miałam na 28 listopada, potem 1 grudnia a teraz 5 grudnia i nie wydaje mi się, żeby to był ostatni termin. Bo wg miesiaczki to 8 tydzien ciazy a jak wspomnialam maly pasuje na 10 tydzien :-D
Joamar bęe trzymać kciuki, żeby na mazurac była PIĘĘKNA pogoda a ty troszke wypocznij i sie zrelaksuj :)

Hej dziewczynki
No ja juz nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży :szok: i jestem tym przerażona , zawsze miałam duży brzuch a teraz to juz sobie nie wyobrazam .
Właśnie ide dzisiaj jakis stanik kupić bo juz nie wyrabiam .
A humorek też mam lepszy i myślę że musi być dobrze !!! :-) :-) :-)

Wiolcia_6 dzieki sliczne powiem Ci że mi lekarz z miesiączki wyliczyl na 10 grudnia termin a z dzidzi na 31 grudnia więc niewiem:( 3 tygodnie poślizgu ale powiedział że jest wszystko wporządku i powie mi na następnym badaniu konkretniej

Wiolcia_6 dzieki sliczne powiem Ci że mi lekarz z miesiączki wyliczyl na 10 grudnia termin a z dzidzi na 31 grudnia więc niewiem:( 3 tygodnie poślizgu ale powiedział że jest wszystko wporządku i powie mi na następnym badaniu konkretniej
No własnie to ja Wam teraz cos opowiem, bo jako0ś znowu nie moge sie pozbierac ! Chodze do lekarza prywatnie ma m taka ulubioną Panią doktor u której się leczyłam jak miałam cysty i wszystko skończyło się dobrze ! Byłam u niej przed świetami na USG jak z OM wynikało niby, że to 5 tydzien, ale nic nie zobaczyła.... więc zrobiła 6.04 HCG i wyszło prawie 900 więc było OK (ciąża) Umówiłam się z nią tydzień temu w poniedziałek i zobaczyłyśmy ładny pęcherzyk, ale wyglądający na 5 tydzień (z OM wynikało, że to już 8) powiedziała, że wszystko OK i kazała przyjść za miesiąc tj koło 20 maja.Miałam zrobić tylko grupę krwi i badania na tokzoplazmozę - badania wyszły ok grupa 0 rh+. Stwierdziłam jednak ostatnio, że co bedę tyle płacić za badania (bo skierowanie prywatne) skoro mogę iść do ginekologa w ośrodku zdrowia i porobię badania na ubezpieczenie .Więc poszłam dzisiaj na luzie....a tu lekarz po USG twierdzi, że ciąża jest najprawdopodobniej obumarła bo jest za mała (z OM niby 9 tydzień, a z USG wynika 6 i kilka dni) no i nie słyszy bicia serduszka a już podobno powinien.....i jeszcze wypatrzył koło niby dzidzi po jednej i po drugiej stronie jakies dwie plamy (i nie ma pojęcia co to może być !) Kazał mi zrobić Beta HCG , więc zrobiła, ale wyniki będę miała dopiero koło 16.oo ...nie wiem co mam o tym myśleć...ale chyba skoro w zeszłym tyg był niby 5 tydzień a teraz już dzidzia jest jak na 6 tydzień to chyba bobasek mi urósł troszkę :( czy to jest możliwe przy obumarłej ciąży? no i może jeszcze trzeba poczekac na bicie serduszka????? wiem ,że się rozpisałam i że może Was zanudzam, ale męzowi nic na razie nie chcę mówic, bo po co on też sie miałby denerwować??? Jak to jest możliwe, że gościu bez żadnych konkretnych badań może komuś powiedzieć prosto w oczy cos takiego ??? :no:

kbetina ja też się nie martwie i nie byłam na usg :) Chociaż w pierwszej ciąży to miałam ogromną obsesje i latałam do lekarza z każdą głupotą:D

Z dzidzią na pewno wszystko dobrze. może po prostu miałaś później owu i tyle. a skoro jest większy/a to znaczy, że rośnie:)

Ostatnia edycja:
Wiolcia ja mam identyczną sytuację - termin z OM wyliczył mi na 28.11, a z wielkości zarodka w 6,1 t.c. na 1.12.
Za tydzień wizyta, więc pewnie dowiem się czegoś nowego. A rzeczywistość będzie taka, że dzidzia urodzi się kiedy będzie chciała. Mam tylko nadzieję, że jeszcze przed świętami :laugh2:

reklama
motylek to mnie teraz wystraszyłaś:( u mnie bylo tak ze 10dni po spodziewanym okresie poszlam do lekarza i nic jeszcze nie widzial kazal zrobić beta i przejśc po okolo 10 dniach zrobilam i z beta wyszlo 2045 i po tych 10dniach poszlam i zobaczyl pęcherzyk 12,5 mm więc po tych 10dniach dziecko sie pokazalo wiec chyba jest ok 17maja mam wizytę, leakrz powiedzial mi ze wygląda na to że zazłam w ciąże pod koniec cyklu i z mojich wyliczen też tak wynika:)

Do góry