reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hehehe niezle sie nasmialam :)) Chyba masz calkowita racje ^^ Narazie to ja chce trzymac w rekach zdrowa i urocza dzidzie :) to wtedy moge sie i martwic :) A jak narazie ciezko mi uwierzyc w szczescie, ze ciaza w ogole jest :)
właśnie mam wrażenie że własnie chyba to jest u mnie najsmutniejsze, że bardzo chciałam mieć dzidziusia i długo się staraliśmy, a teraz jak jestem w ciąży to jakoś nie mogę w to uwierzyć i nawet ciężko mi jest cieszyć się z tego, bo dotrzeć to do mnie nie może ! Sama nawet nie wiem dlaczego :( cały czas się boję, że to jest pomyłka i za chwilę jakiś lekarz mi powie, że coś jest nie tak .... włąsnie jutro idę do drugiegi lekarza ( w przychodni)rano ...zobaczymy co mi powie :) Normalnie zdecydowałam się chodzić prywatnie bo mam zaufanie do tej Pani doktor....a więc zobaczymy co będzie jutro !

reklama
właśnie mam wrażenie że własnie chyba to jest u mnie najsmutniejsze, że bardzo chciałam mieć dzidziusia i długo się staraliśmy, a teraz jak jestem w ciąży to jakoś nie mogę w to uwierzyć i nawet ciężko mi jest cieszyć się z tego, bo dotrzeć to do mnie nie może ! Sama nawet nie wiem dlaczego :( cały czas się boję, że to jest pomyłka i za chwilę jakiś lekarz mi powie, że coś jest nie tak .... włąsnie jutro idę do drugiegi lekarza ( w przychodni)rano ...zobaczymy co mi powie :) Normalnie zdecydowałam się chodzić prywatnie bo mam zaufanie do tej Pani doktor....a więc zobaczymy co będzie jutro !

Dokladnie tak mam - jutro pierwsza wizyta. A mi sie sni ze powie mi, ze to jakies zaburzenia hormonalne. A test ciazowy musial byc jakis trefny.

Staralismy sie dlugo. Kolejne miesiace nie przynosily efektow. Ostatnio stracilam nadzieje ze sie uda. kupilam sobie nawet ciuchy na lato nowe - w ktore teraz sie nie zmieszcze, jak bedzie cieplo ^^ (zakladalam mala diete, a teraz to odpada :) )
Moze jutro, jak zobacze USG i malucha to uwierze. Ale poniewaz biore troche lekow, bo jestem chora przewlekle, to do porodu nie zniknie mi obawa, ze dzidzia moze byc chora. TEz chodze prywatnie do gin i chyba jej nie zmienie, bo to dzieki niej w ciazy jestem :)

hej laseczki dawno mnie tu niebylo :)

dzisiaj bylam na wizycie i malutki ma 7,5 mm i na usg ma 6tygodni i 4 dni :) tylko mam malego krwiaczka dlatego mam lezec no i szew w 16 tc bbrr no ale czego si enie robi . narazie dalej duphastonm lutka dowcipna i zastrzyki w brzuch bbrr doktor powiedzial ze mam ladne wyniki :)
tylko krwiaczek ciut plamim i ale z nim sobie poradzimy :)

motylek ty nie mozesz sie az tak denerwowac wsio jest ok skoro test wyszedl pozytywny nie masz @ i dzidzia juz w 6tc wiec kochanie jest wszystko dobrze :)

fajnie ze nas grudniowek przybywa :)

Hej dziewczynki ja się dziś witam z Wami w lepszym humorze. Dziś złamałam zasadę swojej diety i musiałam wypić kawkę, no cóż narażam się na zgagę, ale wolę to od bólu głowy. Jeszcze tylko 1,5 dnia zostało do wizyty u lekarza:-):-):-)

Hej Kobitki :) Śliczny dzisiaj dzień za oknem :) Ja przespalam 12 h i odrazu mi lepiej, mimo, ze dziś lekkie kłucie mam po prawej stronie, ale już posprzątalam w domku więc już nic dzis nie robie :)

Kaczucha to kłucie to normalna sprawa, więzadła sie naciągają czy jakos tam;) Pogoda faktycznie PIĘKNA ale nie wiele jej zakosztuje wychodząc z pracy po 17 :(((( Jak na złośc weekend zapowiadają z burzami i gradem :/ a ja mam komunie w niedziele i nie mam pojęcia co na siebie włożyć skoro w prawie nic nie wchodzę... nie lubie takich imprez i chyba jeszcze bardziej je teraz znienawidzę.
Joamar witaj w optymistycznym humorze! :) uwielbiam Was takie pełne energii! :) Kawą się nie przejmuj w końcu czasem trzeba, ja czasem wypijam dwie filiżanki kawy dziennie -zalecenie lekarza :) Już się doczekac twojej wizyty u lekarza nie mogę - będzie zdjęcie z USG :D I nowe pozytywne wieści :D

witajcie dziewczyny:) jak się czujecie? ja sie dzień w dzień niesamowicie stresuje:( bardzo sie boje czy wszystko wporządku. brałyście może luteinę? ja biore i tak sie zastanawiam czy to pomoże a nie zaszkodzi:(

Monia nie zaszkodzi a pomóc może więc głowa do góry :) Kiedy masz wizyte u lekarza?? Jeśli jeszcze nie ustaliłaś terminu to ustal termin i dla świetego spokoju idź do lekarza:) Ja mam iśc za miesiąc i wg moich obliczeń pójdę 14 maja bo przecież miesiąc to za długo, żeby czekać :)))

Wiolcia_6 ja też bym nie wytrzymała miesiaca :) u mnie nawet sam lekarz powiedział, ze wie, że miesiąca nie wytrzymam dlatego ide 4 maja :) jutro ide na badania i mam nadzieje, ze zdąrze je odebrac przed wizytą... :)

reklama
Wiolcia_6 następna wizytę mam 17 maja narazie dzidzia ma 12,5mm tzn miala 26kwietnia, na ile tygodni to odpowiada ??? bo mi 3 terminy wyliczyl i powiedzial ze na nastepnej wizycie zrobi jeszcze raz usg i obliczy przybliżony

Do góry