reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dziewcznki wszystko bedzie dobrze ja z doswiadczenia wiem ze najlepiej osądzać czy ciąża jest obumarła między 10 a 11 tygodniem bo wtedy już serduszko musi byc nawet jak ciaza jest młodsza niz wynika to z OM wiec nie zamartwiajcie sie na zapas bo wszystko jest dobrze, dzidzie rosna i kazde z nich ma swoje tempo... kiedys slyszalam ze jak w rodzinie rodzily sie male dzieci to z ciaza tez tak moze byc ze moze byc mniejsza niz normy ktore maja lekarze ale nie wiem czy to prawda czy jakis wymysl.. a beta coz kiedys myslalam ze przesadza o wszystkim ale po przeczytaniu postow ewiii o tym jak jej beta spadła z ponad 2000 na 1600 a potem wzrosla do 2900 to juz nie wiem czy tak latwo bym sie beta sugerowala bo ewii ma dzidzie z serduszkiem mimo skokow bety i to nie malych skokow... najlepszy jest teraz dla nas czas a w ciazy trzeba miec stalowe nerwy i musimy umiec nad nimi panowac bo nasz niepokuj strach na pewno nie wplywa dobrze na dzidzie wkoncu ona/on nie wie czy sie jej/go boimy czy o nia/niego musimy wierzyc w swoje dzieci bo wkoncu jestesmy ich rodzicami a kto ma w nie wierzyc jak nie rodzice ;-)

miłego dnia wam zycze ja dzis uciekam do mamy, maz na 14sta do pracy wiec i tak sama w domu bym byla a jakos nie mam ochoty przebywac teraz z tesciem bo zwyczajnie go nie trawie :-D

papa

reklama
Witam grudniowe mamusie.Dość dawno mnie nie było, bo niestety leżałam w szpitalu.Torbiel mi pękła o której nie miałam pojęcia a do tego pokazały sie jeszcze dwie bardzo duże, kóre sie podkrecały i niestety trzeba było operowac:-(.Na szczescie jestem juz w domciu z dzidzią w brzuszku, choc cały czas jest ciąża zagrożona i biore leki na podtrzymanie.Ale wierze głęboko,że oboje damy radę.;-)Buźka dla wszystkich mam.

asiu to straszne, jak dobrze że jesteście oboje zdrowi w domu! Wracaj szybko do zdrowia!

a ja zrobiłam najglupsza rzecz jaką mogłam zrobić.... niedawno obejrzałam na youtube rodzenie naturalne a dziś obejrzałam filmik z cesarskiego cięcia - OKROPA. Ja nie rodzę! do wyboru mam dwie nieciekawe opcje... boże jak ten lekarz ciągnął to dziecko za główkę... OKROPA!

a ja zrobiłam najglupsza rzecz jaką mogłam zrobić.... niedawno obejrzałam na youtube rodzenie naturalne a dziś obejrzałam filmik z cesarskiego cięcia - OKROPA. Ja nie rodzę! do wyboru mam dwie nieciekawe opcje... boże jak ten lekarz ciągnął to dziecko za główkę... OKROPA!
Nie ma co oglądać takich filmików i się nakręcać. Poród może być szybciutki, że dziecko wyjdzie bez problemów, może być dłuższy. Ale oczywiście wszystko da się przeżyć, zresztą jak widać po mnie i innych kobitkach, które będą miały drugą dzidzię, gdyby tego się nie zapominało to nigdy bym się na to 2 raz nie zdecydowała.

Wiolcia wez Ty lepiej poszukaj sobie smiesznych filmikow czy cos takiego a nie sie katujesz ;) jak jest naprawde przekonasz sie za kilka miesiecy i oby bylo duze rozwarcie i szybko, a jak nie to wtedy sie zobaczy;D

reklama
Macie rację dziewczyny juz nigdy przenigdy!! :tak: Poczekam na rozwuj wydarzeń i się okaże....
Salomii Sunshinebaby pisała w watku o spotkaniach z lekarzem. Myslę, że jest czymś zajęta i pewnie wieczorkiem do nas zajrzy zwłaszcza, że jej post jest z 1 w nocy więc może odsypia:tak:. Wierzę, że u niej wszytsko ok! Wiem, że dostała jakieś leki na podtrzymanie ale to tylko "na wszelki wypadek".
Sunshinebaby - a ty kobieto śpij po nocach zamiast na necie siedzieć!

Do góry