reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wszystkie robicie tak wcześnie usg? ja pierwsze zrobię pewnie dopiero koło 12 tygodnia.. jak już będzie widać fasolkę a nie plamkę..

reklama
Wszystkie robicie tak wcześnie usg? ja pierwsze zrobię pewnie dopiero koło 12 tygodnia.. jak już będzie widać fasolkę a nie plamkę..

ja wiem ze w 12-13 tygodniu robi sie juz usg genetyczne, a wczesniej usg jest robione w celu wykrycia np krwiakow, ciazy ektopowej, ciazy mnogiej i jakis nieprawidłowosci.. moja kolezanka byla w zlym stanie gdy w 11 tygdoniu na usg okazalo sie ze nosi martwa dzidzie od 6 tygodnia, wszystko w srodku zaczelo sie rozkladac i psuc i byla grozba ze nigdy dzieci juz nie bedzie miala... poronienie nie zawsze jest zwiazane z krwawieniem wiec chyba lepiej isc wczesniej do lekarza na usg np w 8-9 tygodniu gdzie serduszko juz musi byc a jak nie ma to znaczy ze ciaza obumarła lub jest puste jajo płodowe..

Sunshine_Baby ja też sądzę, że powinnaś leżeć. To napewno Ci nie zaszkodzi a może pomóc. I przede wszystkim pozytywnie myśleć, wiem, że trudno o takie pokierowanie myśli, ale to dla fasolki trzeba sie zmobilizować. Przecież jest w środku, serduszko bije, a co najważniejsze bije także dla Ciebie :blink:

ja wiem ze w 12-13 tygodniu robi sie juz usg genetyczne, a wczesniej usg jest robione w celu wykrycia np krwiakow, ciazy ektopowej, ciazy mnogiej i jakis nieprawidłowosci.. moja kolezanka byla w zlym stanie gdy w 11 tygdoniu na usg okazalo sie ze nosi martwa dzidzie od 6 tygodnia, wszystko w srodku zaczelo sie rozkladac i psuc i byla grozba ze nigdy dzieci juz nie bedzie miala... poronienie nie zawsze jest zwiazane z krwawieniem wiec chyba lepiej isc wczesniej do lekarza na usg np w 8-9 tygodniu gdzie serduszko juz musi byc a jak nie ma to znaczy ze ciaza obumarła lub jest puste jajo płodowe..

podobnie miała moja znajoma, była w 12 tc a dzieciatko nie żyło już od 3 tygodni i w sumie w ostatnim momencie trafiła na stół bo już dziecko ją podtruwalo

Witam dziewczyny, tutaj też się przywitam :-)
Ja z usg czekam właśnie do 8, 9 tygodnia, zresztą u nas w tym czasie robią (wcześniej twierdzą że nie ma sensu bo i tak nie wiadomo co z serduszkiem, też uważam że z tym 12 to trochę późno, ja taki przypadek noszenia martwej ciąży miałam niestety u siebie :zawstydzona/y:poszłam prywatnie zrobił w 5 tygodniu nie było widać jeszcze serduszka kazał przyjść w 12 i 2 dni przed wizytą wylądowałam w szpitalu, a tam złapali się za głowę że tyle chodziłam jak się okazało z martwą fasolką, oczywiście skończyło się na czyszczeniu pod narkozą rozkładających się szczątków :no: ale już nikogo nie straszę
jeżeli chodzi o informowanie to na razie milczymy nikt jeszcze nie wie, nie chcę zapeszać

Anika110 a mialas jakies objawy tego ze jest cos nie w porzadku z malenstwem?

i witam serdecznie wszystkie nowe mamusie jest nas juz tyle ze grudzien bedzie goracym miesiacem na porodowkach ;))

reklama
sunshine_baby tez mysle ze powinnas lezec plackiem jak tylko mozesz, moja chrzesnice to uratowalo a za wszelka cene nie chciala sie zagniezdzic!
Lena_R wydaje mi sie ze wczoraj ktoras z dziewczyn wrzucila tabelke z przyrosem hcg musialabys poszukac kilka stron wstecz albo na przydatnych :) ale mysle ze jest super :)

Do góry