reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wszystkie robicie tak wcześnie usg? ja pierwsze zrobię pewnie dopiero koło 12 tygodnia.. jak już będzie widać fasolkę a nie plamkę..

reklama
Wszystkie robicie tak wcześnie usg? ja pierwsze zrobię pewnie dopiero koło 12 tygodnia.. jak już będzie widać fasolkę a nie plamkę..

ja wiem ze w 12-13 tygodniu robi sie juz usg genetyczne, a wczesniej usg jest robione w celu wykrycia np krwiakow, ciazy ektopowej, ciazy mnogiej i jakis nieprawidłowosci.. moja kolezanka byla w zlym stanie gdy w 11 tygdoniu na usg okazalo sie ze nosi martwa dzidzie od 6 tygodnia, wszystko w srodku zaczelo sie rozkladac i psuc i byla grozba ze nigdy dzieci juz nie bedzie miala... poronienie nie zawsze jest zwiazane z krwawieniem wiec chyba lepiej isc wczesniej do lekarza na usg np w 8-9 tygodniu gdzie serduszko juz musi byc a jak nie ma to znaczy ze ciaza obumarła lub jest puste jajo płodowe..

Sunshine_Baby ja też sądzę, że powinnaś leżeć. To napewno Ci nie zaszkodzi a może pomóc. I przede wszystkim pozytywnie myśleć, wiem, że trudno o takie pokierowanie myśli, ale to dla fasolki trzeba sie zmobilizować. Przecież jest w środku, serduszko bije, a co najważniejsze bije także dla Ciebie :blink:

ja wiem ze w 12-13 tygodniu robi sie juz usg genetyczne, a wczesniej usg jest robione w celu wykrycia np krwiakow, ciazy ektopowej, ciazy mnogiej i jakis nieprawidłowosci.. moja kolezanka byla w zlym stanie gdy w 11 tygdoniu na usg okazalo sie ze nosi martwa dzidzie od 6 tygodnia, wszystko w srodku zaczelo sie rozkladac i psuc i byla grozba ze nigdy dzieci juz nie bedzie miala... poronienie nie zawsze jest zwiazane z krwawieniem wiec chyba lepiej isc wczesniej do lekarza na usg np w 8-9 tygodniu gdzie serduszko juz musi byc a jak nie ma to znaczy ze ciaza obumarła lub jest puste jajo płodowe..

podobnie miała moja znajoma, była w 12 tc a dzieciatko nie żyło już od 3 tygodni i w sumie w ostatnim momencie trafiła na stół bo już dziecko ją podtruwalo

Witam dziewczyny, tutaj też się przywitam :-)
Ja z usg czekam właśnie do 8, 9 tygodnia, zresztą u nas w tym czasie robią (wcześniej twierdzą że nie ma sensu bo i tak nie wiadomo co z serduszkiem, też uważam że z tym 12 to trochę późno, ja taki przypadek noszenia martwej ciąży miałam niestety u siebie :zawstydzona/y:poszłam prywatnie zrobił w 5 tygodniu nie było widać jeszcze serduszka kazał przyjść w 12 i 2 dni przed wizytą wylądowałam w szpitalu, a tam złapali się za głowę że tyle chodziłam jak się okazało z martwą fasolką, oczywiście skończyło się na czyszczeniu pod narkozą rozkładających się szczątków :no: ale już nikogo nie straszę
jeżeli chodzi o informowanie to na razie milczymy nikt jeszcze nie wie, nie chcę zapeszać

Anika110 a mialas jakies objawy tego ze jest cos nie w porzadku z malenstwem?

i witam serdecznie wszystkie nowe mamusie jest nas juz tyle ze grudzien bedzie goracym miesiacem na porodowkach ;))

reklama
sunshine_baby tez mysle ze powinnas lezec plackiem jak tylko mozesz, moja chrzesnice to uratowalo a za wszelka cene nie chciala sie zagniezdzic!
Lena_R wydaje mi sie ze wczoraj ktoras z dziewczyn wrzucila tabelke z przyrosem hcg musialabys poszukac kilka stron wstecz albo na przydatnych :) ale mysle ze jest super :)

Do góry