reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Sunshine_Baby leż kochana jak najwięcej, jeśli masz wątpliwości co do lekarza to nie ryzykuj i zapytaj innego co masz robić czy nie powinnaś dostać jakiś leków na podtrzymanie, najczęściej przy plamieniach dają luteinę i ona często pomaga.

Witam nowe mamusie :happy:

kaczucha serca można posłuchać ale chyba dopiero w późniejszym okresie gdzieś czytałam że ok 17-20tygodnia,
ja jestem wg usg w 5 tyg (wg OM zaczął mi się 7tc), na razie nie widziałam jeszcze serduszka, ale czuję że wszystko jest dobrze i na pewno je zobaczę już przy kolejnej wizycie za miesiąc, a mój skarb jest na razie pięknym kropkiem :tak:

Moja kijaneczka miala wczoraj 2 mm :-)

nie mogę się doczekać następnego USG

a dodam, że ja sama jestem z grudnia i szczerze polecam ten miesiąc bo widać na moim przykładzie, że to porządni ludzie :-):-):-):-)

Dziewczyny, byłam już u trzech lekarzy, biorę nospę i od początku duphaston, zwiększyli mi dawkę do 3 tabletek dziennie. Usg miałam robione 4 razy, serduszko jest. Ale każdy mówi że nic nie da się zrobić więcej.Ostatni gin powiedział, że kartę ciążową założy w 10 tyg. A obecnie maluszek miał 3 mm, na 6 tydzień wygląda. Ale czy do 10 tyg mam czekac na morfologię, i inne badania? Jestem zagubiona.
W zeszłą sobotę jak zaczęłam plamić trafiłam na dyżurną ginekolog, kazała leżeć i tylko do łazienki. Do środy leżałam i zamartwiałam się. W środę kolejny lekaż, który bardzo dobrze poprowadził ciążę mojej siostry. On z kolei stwierdził, że leżenie nie ma sensu, kazał zrobić bete i brać duphaston. mam iść do czwartego gina? Nie wiem.

Rozumiem Cię, ja też tym razem nie chciałam nikogo informować do wizyty u lekarza, ale jakoś nie wytrzymuję i wszyscy po kolei się dowiadują.

no wlasnie mam ten sam problem :/ staram sie nic nie mowic choc chcialabym wykrzyczec to :-)
Prace mam taka, ze nie moge dlugo czekac, by nie mowic zwierzchnikom, a jak juz im powiem, plotka sie szybko rozniesie :)

Czesc dziewczyny.

Ja jestem po 2 usg i z wyliczeń lekarza wynika ze jestem w 8 tygodniu ciąży:) Wyznaczono mi nawet termin porodu na 7 grudnia. Ciesze sie, bo zawsze chciałam urodzić dzieciaczka w grudniu. To jest moja pierwsza ciąża i póki co całkiem nieźle ją znoszę. Co prawda ciągle spie i humory różne mnie dopadają ale nie ma dramatu. Na wczorajszym usg byłam z przyszłym tatą i szczerze bardzo to wszystkim polecam. Widok bijącego serduszka wzrusza każdego:)

reklama
witam nowe mamusie!

sunshine_baby każdy kolejny dzień to sukces! Uważam, że powinnaś leżeć- sama mówisz, że jak chodzisz to dostajesz skurczy- więc odpuść sobie bo może organizm lepiej wie. Szkoda, że z tą przeprowadzką tak się złożyło- ale może niech partnerowi ktoś z rodziny lub przyjaciół pomoże.

No i nie mogę się opanować- jesteś strasznie podobna do mojej mamy !!! Jak pierwszy raz spojrzałam na avatar- to sobie pomyślałam" kurczę co tu moja mama robi??!!"

Do góry