reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Sunshine_Baby leż kochana jak najwięcej, jeśli masz wątpliwości co do lekarza to nie ryzykuj i zapytaj innego co masz robić czy nie powinnaś dostać jakiś leków na podtrzymanie, najczęściej przy plamieniach dają luteinę i ona często pomaga.

Witam nowe mamusie :happy:

kaczucha serca można posłuchać ale chyba dopiero w późniejszym okresie gdzieś czytałam że ok 17-20tygodnia,
ja jestem wg usg w 5 tyg (wg OM zaczął mi się 7tc), na razie nie widziałam jeszcze serduszka, ale czuję że wszystko jest dobrze i na pewno je zobaczę już przy kolejnej wizycie za miesiąc, a mój skarb jest na razie pięknym kropkiem :tak:

Moja kijaneczka miala wczoraj 2 mm :-)

nie mogę się doczekać następnego USG

a dodam, że ja sama jestem z grudnia i szczerze polecam ten miesiąc bo widać na moim przykładzie, że to porządni ludzie :-):-):-):-)

Dziewczyny, byłam już u trzech lekarzy, biorę nospę i od początku duphaston, zwiększyli mi dawkę do 3 tabletek dziennie. Usg miałam robione 4 razy, serduszko jest. Ale każdy mówi że nic nie da się zrobić więcej.Ostatni gin powiedział, że kartę ciążową założy w 10 tyg. A obecnie maluszek miał 3 mm, na 6 tydzień wygląda. Ale czy do 10 tyg mam czekac na morfologię, i inne badania? Jestem zagubiona.
W zeszłą sobotę jak zaczęłam plamić trafiłam na dyżurną ginekolog, kazała leżeć i tylko do łazienki. Do środy leżałam i zamartwiałam się. W środę kolejny lekaż, który bardzo dobrze poprowadził ciążę mojej siostry. On z kolei stwierdził, że leżenie nie ma sensu, kazał zrobić bete i brać duphaston. mam iść do czwartego gina? Nie wiem.

Rozumiem Cię, ja też tym razem nie chciałam nikogo informować do wizyty u lekarza, ale jakoś nie wytrzymuję i wszyscy po kolei się dowiadują.

no wlasnie mam ten sam problem :/ staram sie nic nie mowic choc chcialabym wykrzyczec to :-)
Prace mam taka, ze nie moge dlugo czekac, by nie mowic zwierzchnikom, a jak juz im powiem, plotka sie szybko rozniesie :)

Czesc dziewczyny.

Ja jestem po 2 usg i z wyliczeń lekarza wynika ze jestem w 8 tygodniu ciąży:) Wyznaczono mi nawet termin porodu na 7 grudnia. Ciesze sie, bo zawsze chciałam urodzić dzieciaczka w grudniu. To jest moja pierwsza ciąża i póki co całkiem nieźle ją znoszę. Co prawda ciągle spie i humory różne mnie dopadają ale nie ma dramatu. Na wczorajszym usg byłam z przyszłym tatą i szczerze bardzo to wszystkim polecam. Widok bijącego serduszka wzrusza każdego:)

reklama
witam nowe mamusie!

sunshine_baby każdy kolejny dzień to sukces! Uważam, że powinnaś leżeć- sama mówisz, że jak chodzisz to dostajesz skurczy- więc odpuść sobie bo może organizm lepiej wie. Szkoda, że z tą przeprowadzką tak się złożyło- ale może niech partnerowi ktoś z rodziny lub przyjaciół pomoże.

No i nie mogę się opanować- jesteś strasznie podobna do mojej mamy !!! Jak pierwszy raz spojrzałam na avatar- to sobie pomyślałam" kurczę co tu moja mama robi??!!"

Do góry