reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dziewczyny ja się z wami zgadzam i zawsze jak jest ciężka praca czy w złych warunkach to na L4 bo nie ma co ryzykować zdrowia dzidzi ale u mnie w pracy laska poszła na L4 w 4 mc (praca za biurkiem zero stresu) bo lekarz dał jej L4 (zalecał L4 z niewidomych jej jednak przyczyn) i argumentując to tym, że po 7 latach pracy należy jej się odpoczynek!!!! W firmie takiej jak moja praca zatrudniającej 4 pracowników brak jednego przez 1,5 roku to katastrofa.....

reklama
A tak poza tym to witam drogie Panie:tak::tak:

U mnie nie za ciekawie bo choróbska ciąg dalszy :baffled: dziś byłyśmy (ja i Ami)
u lekarza bo w nocy tak kaszel ją tak męczył że sie prawie dusiala:-( no i się okazało że jakbyśmy tak zwlekały z wizytą to zapalenie oskrzeli murowane by było:baffled: poza tym gardło też nie za ładne jest :-(dostała zestaw leków oczywiście bez antybiotyku się nie odbyło ja również dostałam zestaw "witamin" odpowiednich do mojego stanu a jak to mi nie pomoże to mam dostać antybiotyk :confused2:
Ogólnie to czuję się fatalnie głowa mnie boli, oczy pieką z nosa cieknie, gardło boli i ma cora podobnie tylko ma jeszcze ataki duszącego kaszlu :crazy:

no to tyle u nas:baffled:

A tak poza tym to witam drogie Panie:tak::tak:

U mnie nie za ciekawie bo choróbska ciąg dalszy :baffled: dziś byłyśmy (ja i Ami)
u lekarza bo w nocy tak kaszel ją tak męczył że sie prawie dusiala:-( no i się okazało że jakbyśmy tak zwlekały z wizytą to zapalenie oskrzeli murowane by było:baffled: poza tym gardło też nie za ładne jest :-(dostała zestaw leków oczywiście bez antybiotyku się nie odbyło ja również dostałam zestaw "witamin" odpowiednich do mojego stanu a jak to mi nie pomoże to mam dostać antybiotyk :confused2:
Ogólnie to czuję się fatalnie głowa mnie boli, oczy pieką z nosa cieknie, gardło boli i ma cora podobnie tylko ma jeszcze ataki duszącego kaszlu :crazy:

no to tyle u nas:baffled:

O kurcze to niedobrze :/
To życzę zdrówka dla Was wszystkich i zażywaj te witaminki-oby pomogły i antybiotyk nie był potrzebny

no no a jak tu sie wykurowac jak mala w chorobie pewnie jest marudka i potrzebuje opieki ;) ja tam polecam syrop z cebuli niesmiertelny zawsze troszke pomaga :)

u mnie znowu jakies deszcze i wiatr lodowaty wiec pedze do kominka napalic bo juz czuje ze mi sople zamiast stop powstaly, aaa zapomnialam o kocie :)) na dworze siedzi, nie wiem dlaczego ale ciaza na mnie wplywa tak ze wszystko zapominam i czuje sie jakby troszke z boku mego ciala.

missiiss super pomysl :) , ach w norwegii odnalazlabys sie z szydelkowaniem :) tu jest to dosyc popularne
aa na kursie norweskiego mialam pewnego uroczego Amerykanina ktory pewnego razu przytelepal sie na lekcje z 4 drutami i dluugasna skarpeta wlasnej roboty ;) oczywiscie z wzorem typowo norweskim ;) pierwszy raz widzialam faceta w takiej roli.

Tak, grudniowe mamy... Tak właśnie by i u mnie wyszło - wg lekarza domowego - 1 grudnia :)). W ptk badanie u gina - mam nadzieje że już dokładnie będę wiedzieć kiedy :))
pozdrawiam i również gratuluję

aluska duzo zdrowka dla ciebie !!! i dziecka chyba dobrze doczytalam ?

salomi no ja uwielbiam szydelkowac i rysowac :) to pod moim suwaczkim jest moja stronka a na utalentowane staraczki moje szydelkowe dziela :) mam nadzieje ze wypali:) tylko zeby ciaz apieknie sie rozwijala i konczyla w 9 miesiacu nie wczesniej :( ze zdrowym dziedziem....

magdarado to twoja firma ?? czy ty tez masz swoja ??:) z tego co czytam to masz bardzo zly stosunek do zwolnien w ciazy ;) ja tam uwazam ze nam kobietom si enalezy troche wieccej dbania w tym odmiennym stanie i spokoju a nie wiszacych kierownikow nad nami ... moze miala powody moze zle sie czula moze chciala odpoczac przeciez jak ma zwolnienie i nic jej nie jest to nie musi isc na zwolnienei... sama decydowala a bez powodu nie poszlaby. takie jest moje zdanie. powinnysmy korzystac z tego prawa bo kurcze i tak nie dosc ze mezczyzni maja lepiej i wieksze perspektywy na awanse to nam sie chociaz odpoczynek nalezy :) w tamtej ciazy pracowalam do 4 miesiaca i zaluje do tej pory bo 8h dziennie bez siedzenia chodzenie lub stanie i rozmawianie z innymi ludzmi... zaluje bo nie skonczylo sie to dla mnie najlepiej :(

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz już oficjalnie zapisuję się do grudniowych mamuś, betka wyszła 92,18- według norm 4 tydz., teraz muszę się na piątek umówić do ginekologa, żeby dogadać się czy po poronieniu dupka nie brać.

Do góry