reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja też dziś miałam pracowity dzień i nawet mnie nie bolało wszystko jak zwykle :) Sprzątałam aż miło. Jeśli jutro będę miała podobnie, to wyszoruję brodzik. Ale mnie natchnęło. Chyba "wicie gniazda" się zaczyna ;)

reklama
ja dzis tez mialam pracowity dzien, ale dobrze jakos sie czuje. zalatwilam tort dla Niny, potem jeszcze wpadlysmy do fryzjera przyciac malej wlosy, a na koncu basen. moja mama z nami pojechala, wiec ja etz troche sobie poplywalam - moze dlatego mam taki dobry nastroj :tak:

moze jeszcze dzisiaj jakis filmik swobie strzele ... na razie skonczylam obfita kolacje - jednl woda wyciaga :-D

Biorę końską dawkę magnezu (norma 1 tabletka ja biorę 3 dziennie) więc mam nadzieję, że to nie wina braku magnezu :)
Wiolcia 3 magnesy dziennie to nie zadna konska dawka. Mi gin mówił ze przy skurczach to trzeba 3razy po 2 brac i najlepiej np Magne B6 bo sie dobrze wchłania. Tak przez 4-5 dni i ograniczyć... Takze spokojnie zwieksz sobie dawke przez kilka dni-pojedz dan bogatych w magnez a powinny sie te dretwienia skonczyc...

renczysia a Twoj lekarz w jakim przyjmuje?? moze tak sie sugeruj-albo ktory najblizej:) W sumie kazdy ma swoje za i przeciw wiec ciezko sie faktycznie zdecydować... Moj gin przyjmuje w miejskim, tutaj chodziłam na szkole rodzenia i jakos tak zostało... A planujesz sobie "organizować" położną na poród??

a moje dziecie nie zasnelo dzisiaj-tzn drzemnela w drodze powrotnej z marketu i tyle-zregenerowana i gotoa do zabawy nawet nie myslala zasnac... a ja wyjatkowo dzisiaj potrzebowalam drzemki:( dobrze ze mąż szybciej wrocila z pracy i poszli na spacer

Ale jestem zła. Wylicytowałam na aukcji super zestaw ponad 55 ubranek. Wyszło ok. 4 zł za sztukę, a w składzie m.in. rożek i śpiworek do spania, więc fajnie. Do tego odbiór w Krakowie, więc bez kosztów wysyłki. Udało mi się przebić ofertę dosłownie rzutem na taśmę, bo 2 sekundy przed końcem aukcji!
No i teraz czekam na maila o wygranej i nie ma go i nie ma. Wchodzę na Allegro, a tam ta aukcja jeszcze trwa! O dobę jest przedłużona! Jak to możliwe? Jak złożyłam ostatnią ofertę, to już mi wyskoczyło, że jest zakończona... Jakaś ściema...

Do tego mam odciski od żelazka, bo 3 godziny prasowałam ciuchy... I chyba mi zaraz nogi odpadną...

Yvona to chyba zależy od magnezu, który się bierze. Na poprzednim pisało żeby brać 2x1 a na tym, który teraz mam żeby brać 1 tabletkę dziennie (i nie przekraczać zalecanej dawki) a ja już biorę 3. Już sama nie wiem :baffled:

Ewa ale jaja! Jeszcze o czymś takim nie słyszałam... nieźle sobie lecą w kulki jak tak przedłużają aukcję. Ale czy napewno można tak??

Ale mnie dziś połamało - stoję boli kośc ogonowa i tyłek, siedzę też boli a jak leżę to jeszcze gorzej... masakra :no:

wiolcia to skonsultuj z lekarzem bo moj jak pisałam mowil ze jak cos dretwieje i skurcze to sie trzeba namagnesowac porzadnie i zmniejszyc dawke ale jak nei jestes pewna to zadzwon do swojego lekarza-albo na wizycie i niech ci powie co robic.
Pojedz tez wiecej np kaszy i inych rzeczy bogatych w magnez w celu uzupelnienia i moze ci przejdzie-szkoda zebys sie męczyła.

Dzień dobry brzuszate:-)
Mi się spać dziś nie chciało i już od 5 buszuję:tak:,mieliśmy na grzybki z mężem ale narazie śpi smacznie razem z córcią także ja po cichaczu żeby nie obudzić. Już umyłam naczynia i wysprzątałam kuchnie na błysk:-D i teraz jestem bezrobotna bo jak coś zacznę to obudzę:rofl2: także siedzę na bb.

reklama
Ja tydzień temu przegiełam i nie mogłam się w niedziele podnieść taki zakwasy miałam na udach ale to dobre ćwiczenie na nogi także ja pierwsza na grzybki. A właśnie moje pociechy wstały także już się szykujemy,Oliwka pierwsza gotowa i czeka bo uwielbia łazikować po lesie:-) A grzybów jest tyle że i ona znajduje:-)

Do góry