reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Dzień dobry grudnióweczki!!
Wystarczy, ze jeden dzień nie zajrzę a tu tyle się dzieje, chyba z pół godzinki czytałam co u WAS:-)
U mnie wszystko ok, oprócz tego że jakiś baran zarysował mi wczoraj na parkingu autko:-:)-:)-(
I wiecie co...mam takie dziwne wrażenie że wcześniej miałąm taki okrągły duży brzuszek, taka kuleczkę, a teraz wydaje mi się taki mniej spuchnięty i mniejszy, i jakoś piersi też nie mam już takich baloników tylko mniejsze, nawet mój M. to zauważył....nie macie tak czasem? a moze ja przewrażliwiona jestem co?

Ja tydzień temu przegiełam i nie mogłam się w niedziele podnieść taki zakwasy miałam na udach ale to dobre ćwiczenie na nogi także ja pierwsza na grzybki. A właśnie moje pociechy wstały także już się szykujemy,Oliwka pierwsza gotowa i czeka bo uwielbia łazikować po lesie:-) A grzybów jest tyle że i ona znajduje:-)
No ćwiczenie na nogi super!!!
Zazdroszczę Wam tego grzybobrania i nie przepuszczę i w następny weekend wyciągam rodzinkę na grzyby i już tym bardziej że mówisz że jest sporo grzybów w lesie, a Wy się pochwalcie jak wam poszło zbieranie grzybków:-):-):-)

Ja też dziś miałam pracowity dzień i nawet mnie nie bolało wszystko jak zwykle :) Sprzątałam aż miło. Jeśli jutro będę miała podobnie, to wyszoruję brodzik. Ale mnie natchnęło. Chyba "wicie gniazda" się zaczyna ;)
Agbar witaj w klubie!! ja mam tak samo ciągle układam , sprzątam, ciasta piekę, obiadki wymyślam..i mam dużo siły i wigoru - wicie gniazda jak nic!!!:-):-):-)

Salomii ja ciagle spie z moja poduszka dla kobiet w ciazy. Ciagle wiec miedzy nogami mam ja.
Czy to taka poduszka w kształcie półkola?A gdzie kupowałaś taką poduszkę? i naprawdę dobrze się z nią śpi?

witam:*

juz pisze cos o sobie...

jestem ALicja mam 23 latka i bede mamusia w Grudniu:)

mieszkam niedaleko Krakowa;)
Flicka witamy!!!!!
Miło słyszeć że kolejna dzidzia w grudniu będzie no i miło słyszeć że ktoś z okolic Krakowa, bo ja Kraków kocham!!!:-):-):-)

Za to pojeździłam dziś sobie L-eczką i mi trochę humorek się poprawił bo dzis było 100 razy lepiej jak wczoraj :) W przyszłym tyg wyrobię jeszcze 4,5h i zapisze się na egzamin na początek października. W między czasie zrobię kolejne 3-4 h i zobaczymy.
ja nie biorę witamin - bo wyniki mam w normie, więc nie widzę potrzeby. Za to zauważyłam że znowu mnie na nabiał kręci i mięsko ( więc organizm sam wie czego w danej chwili potrzebuje). Namiętnie wcinam też kapustę kiszoną- i wszystko byłoby super gdyby nie to że "czyści" ona jelitka w ekspresowym tempie ;/
mamolka mi nauka jazdy szła kiepsko na początku i myślałąm, ze marny będzie ze mnie kierowca, a już mam 10 lat prawko i jestem świetnym kierowcą, lubię jeżdxić i po mieście i w trasę....także 3 mam kciuki i zobaczysz jak niebawem bedziesz śmigać:-)
Ja ostatnio też miałam smaki na kapustę kiszoną, i fakt...jelitka się oczyszczały na maxa:-):-):-)

No tak, ale w Feminatalu 400 są dwa rodzaje tabletek - z witaminami (różowa ;)) i z czymś tam innym (żółta) - i te dwie biorę codziennie. Nie jest to jakiś kolosalny wydatek, więc chyba już przy tym zostanę :)
OKNA POMALOWANE! Jestem z siebie dumna :) Przy drugim pod koniec już mi się w głowie kręciło, ale dałam radę skończyć. Teraz czekam aż wyschną i jutro wieszanie firanek :) :) :)
Ewunia ja biorę co 2 gi dzien Feminatal N ten różowy, i moja lekarka powiedziała że wystarczy, bo mam ok wyniki, a oprócz tego pilnuję dietki bo miałam wcześniej słabe wyniki i musiałam żelazo łykać, skonsultuj może ze sowim przy najbliższej wizycie czy powinnaś tak dużo witamin łykać, może nie ma potrzeby:-):-)
A za okna wielki SZACUN!! jesteś niesamowita:-):-)

Witam.
Ale Ci zazdroszczę tego grzybobrania lwiczko:tak:!!! Do mnie ma wpaść ciocia w tygodniu i też się wybieramy, bo samej to mi się nie uśmiecha zapędzać się w las:no:.

Znowu buro i pochmurno.:-(
Mimo wszystko miłego dnia wszystkim.;-)

Dzień dobry,
parę dni mnie nie było i tyle stron, nie do nadrobienia :no:
Przez cały tydzień gonitwa po sklepach budowlanych i kupowanie materiałów do remontu. Nic nie odpoczęłam na zwolnieniu. Na dodatek od 2 dni brzuch mnie ciągnie po prawej stronie, nie wiem co to może być?
Mam do Was pytanie odnośnie wyników po obciążeniu glukozą. Odebrałam wczoraj wyniki i po godz. mam 100, a po 2 godz. mam 106. Czy to prawidłowe wartości?

witam sie i ja... przy kawce i ciasteczku które mamusia upiekła bo ja teraz u mamusi:) Mąż nas zostawi na tydzien a w tym czasie ma pomalowac łazienke... ciekawe czy zdarzy bo chce sobie robote podgonic pod nasza nieobecnosc;).
a ja sie dzisiaj wyspałam pieknie-zostawiłam moich i poszlam spać sama w łóżeczku-nawet na siku nie wstałam... no po prostu bajka:)
lwiczka udanego grzybobrania...
przyjemnej soboty zycze...

witam sie i ja... przy kawce i ciasteczku które mamusia upiekła bo ja teraz u mamusi:) Mąż nas zostawi na tydzien a w tym czasie ma pomalowac łazienke... ciekawe czy zdarzy bo chce sobie robote podgonic pod nasza nieobecnosc;).
a ja sie dzisiaj wyspałam pieknie-zostawiłam moich i poszlam spać sama w łóżeczku-nawet na siku nie wstałam... no po prostu bajka:)
lwiczka udanego grzybobrania...
przyjemnej soboty zycze...
czesc
a ja nie mam sily cos ostatnio na komputer:no: coraz ciezej cokolwiek zrobic a czas sie dluzy niemozliwie,gdzie tu do grudnia:baffled:

Witajcie!
Coś jest w tym "wiciem gniazda" bo ja najchętniej dziś posprzątałabym, poprała, ale mój facet chce żebyśmy jechali z jego córą do dziadków na wieś. Tam bynajmniej mała się wyszaleje u koleżanek. Widzę ostatnio że robię się nerwowa jakoś bardziej...w ogóle coraz więcej myśli że będę złą matką...Ale to już pisałyście kiedyś o takich obawach, więc to chyba jakiś normalny etap w pierwszej ciąży?:/

Tak z innej beczki. Dla wszystkich chorowitek- podobno panuje taki wirus że całe rodziny leżą. Gorączki brak, tylko osłabienie, katar, ból gardła. I niestety to może się ciągnąć do 3 tygodni....I najlepsze domowe sposoby i łagodzenie objawów bo antybiotyk nic nie pomaga.
Ja się cieszyłam wczoraj że już mi lepiej a dziś znowu ból gardła i lekki kaszel się pojawił:( Dużo zdrówka dla "zawirusowanych";) a dla wszystkich MIŁEGO DNIA!!!!
B U Z I A K I :)

renczysia a Twoj lekarz w jakim przyjmuje?? moze tak sie sugeruj-albo ktory najblizej:) W sumie kazdy ma swoje za i przeciw wiec ciezko sie faktycznie zdecydować... Moj gin przyjmuje w miejskim, tutaj chodziłam na szkole rodzenia i jakos tak zostało... A planujesz sobie "organizować" położną na poród??

*Yvona*
Mój gin ma dyżury w miejskim,przyjmuje też w dwóch przychodniach i 2 razy w tygodniu prywatnie :)
Chciałabym zorganizować sobie położna,ale ostatnio taka lipa z kasą że masakra :( Więc nie wiem co będzie się działo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry