reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dzień dobry :)

ja dzis rano podejrzalam wyniki glukozy w systemie i mam po 2h ... 83 mg/dl :szok: ale lekarka oznaczyla je jako prawidlowe. w przyszlym tyg mam jeszcze wizyte u mojego prywatnego gina wiec sie dowiem. fakt, ze ja zawsze mam niski poziom cukru na czczo - czasem na badaniach to pani z laboratorium pytala czy nie zemdleje ...

idziemy z Nina na zakupy, potem obiadek, a wieczorem ide na imprezke do znajomych, a Ninka do dziadkow na noc :-)

:crazy::-D - a to przekaz od Ninki

reklama
Kuchnia już posprzątana, storczyki się moczą, sweterek dla Stasia prawie skończony, pomogłam siostrze robić ciasto i ... dalej myślę, co jeszcze jest do zrobienia ;-) Nie mogę się nadziwić ile mam energii:szok: Ciekawe tylko, czy wieczorem tego nie odczuję:sorry:

ja dzis rano podejrzalam wyniki glukozy w systemie i mam po 2h ... 83 mg/dl :szok: ale lekarka oznaczyla je jako prawidlowe. w przyszlym tyg mam jeszcze wizyte u mojego prywatnego gina wiec sie dowiem. fakt, ze ja zawsze mam niski poziom cukru na czczo - czasem na badaniach to pani z laboratorium pytala czy nie zemdleje ...
/QUOTE]
hmm ja po 75g po 2 h miałam 89 i w sumie świetnie się czułam
no i życzę super imprezki

Agaj ja chora, Olek chory, męża i moją mamę rozkłada, i nie wiem co to za wirusik ale wszystkie dzieci na placu zabaw z glutkiem pod nosem latają- ich mamy również- więc pewnie rzeczywiście wirusik opanował całe rodziny ;)

ja nie raz mam takie myśli że jestem złą matką- z drugiej strony ktoś musi trzymać w domu jakiś ZASAD ( nie zawsze po myśli dziecka).. U nas to raczej mąż jest od rozpieszczania ( choć i on czasem fuknie na Olka), a ja że codziennie spędzam z małym całe godziny to jestem ta ZŁA :)
i jak coś jest nie po myśli Olka to woła takim błagalnym głosikiem .."tttaaaataaaa" :D

martyna widziałam na aktywnychmamach że wybierasz się 27 września do Gali, ja też i Aluśka też się zapowidziała :)

a co do prawka- to muszę je zrobić- dwójka dzieci to nie przelewki, no i jak się z mężem pokłócę albo jak mi się za MAMUSIĄ zatęskni to biorę dzieci do auta i fruu :p

Ostatnia edycja:
Udało mi się zostać w domku :) a facet ze swoją córą wybyli do dziadków. Właśnie skończyłam prasować i wieszam ubranka Maluszka- słonko świeci więc mam nadzieję że popołudniu je wyprasuję:)
Mamolka no masz rację, ktoś musi pilnować ZASAD w końcu naszym zadaniem wychowywać a nie "przechowywać";) Tylko u nas jest ten problem, że ja nie jestem jej mamą więc nie mogę jej wychowywać- tylko mogę wspierać mojego faceta. A z małą trzeba o wszystko walczyć, o to żeby się ubrała, zjadła, umyła, WSZYSTKO jej nie pasuje. Mój facet wychodzi z siebie żeby wymyślać sposoby na nią a ona cwana jak nie wiem..Podziwiam Go bo ja powiem jej raz, góra dwa razy i zostawiam- nie będę jej do niczego zmuszać bo za chwilę rzuci mi tekstem "nie jesteś moją mama" i po co mi to?:crazy:
Pozdrowionka znad kawusi zbożowej z mleczkiem;)i rureczkami z kremem;)

U mnie dziś też się intensywny dzień zapowiada.
Jak na razie zupa i gulasz ze śliwkami postawione. Surówka już się "przeżera". Ciasto kruche na szarlotkę czeka tylko na jabłka, a masa do andruta na mleko (Mąż na targu ;)). Kuchnia z grubsza ogarnięta. Teraz biorę się na kurze w pokojach.
W planie jeszcze uszczelnianie kaloryfera, kładzenie zaprawy wokół okna w kuchni, prasowanie i wieszanie firanek, korekta tekstu w Wordzie (20 str.) + korekta książki (min. 200 str. wydruku). A wieczorem spotkanie ze szwagierkami...
Uff... Chyba z czegoś muszę zrezygnować, bo już południe...:D
Na szczęście Maluszek dzielnie pomaga i jak tylko siądę, to kopie i każe mi się ruszać dalej ;) Nie ma to jak solidny doping ;)

(tak sobie myślę, że tyle zajęć znajduję, żeby nie kombinować, co się będzie działo na badaniach we wtorek... ech... żeby już było po...)

idziemy z Nina na zakupy, potem obiadek, a wieczorem ide na imprezke do znajomych, a Ninka do dziadkow na noc :-)

:crazy::-D - a to przekaz od Ninki
Ja po 2h po 75g miałam 68:szok:(przed wypiciem 85) a norma ponoć od 70. Ale lekarz i pielęgniara stwierdzili, że ok, to ok:-);-)

Wkur...wiłam się zdeka.Dzwoniłam do mena,że jak będzie wracał z pracy to żeby kupił mi coś w aptece na gardło co mogą brać ciężarne i co??? I dała mu Tymianek i podbiał a pisze,że nie wolno w ciąży i w okresie karmienia,h...j mnie zaraz strzeli taka zła jestem,ale nie na tyle żeby iść i wymienić na Tantum Verde w sprayu bo dozwolone jest dla nas wrrr

reklama
Wkur...wiłam się zdeka.Dzwoniłam do mena,że jak będzie wracał z pracy to żeby kupił mi coś w aptece na gardło co mogą brać ciężarne i co??? I dała mu Tymianek i podbiał a pisze,że nie wolno w ciąży i w okresie karmienia,h...j mnie zaraz strzeli taka zła jestem,ale nie na tyle żeby iść i wymienić na Tantum Verde w sprayu bo dozwolone jest dla nas wrrr
No tak pisze ale mnie też to lekarz w ciązy z Zuzą przepisał na gardło i brałam :/
Tantum Verde też jest niby niedozwolone ale też brałam z przepisu lekarza :)

Jak jest przeziębienie w ciąży to lepiej pobiec do lekarza niech on coś przepisze.

Ostatnia edycja:
Do góry