reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

a u nas sloneczko i 20 stopni sie zrobilo!!! we mnie wstapily nowe sily i normalnie przez 1,5 godziny posprzatalam szafy :rofl2: znowu mam do wyniesienia 3 worki smieci i nastepne 2 worki z zabawkami do piwnicy :szok: gdzie to wszystko sie miesci??? no i dzieki sprzataniu mam juz wizje, gdzie beda ubranka maluszka :tak:

ide pod prysznic odkurzyc sie, potem obiadek i lece zalatwiac tort. buziaki!

reklama
jestem i u dentysty bylo super haha :D w szoku jestem ze 50zl wziela tylko jak mialam 300 zl rzygotowane na wypadek zrobienia dwoch zebow. a ona mi dwa zrobila i tylko 50 zl :) jupiii :) myslalam ze se z jej cora spotkam bo z nia do gimnazjum chodzilam i liceum ale chora jest a szkoda... no nic jestem zadowolona z wizyty a najwazniejsze ze nic nie bolalo i blo milo :)

anka mnie tez cholernie biodra bola i czesc ud od bioder od lezenia na bokach. a jaksie w nocy przekrecam to strasznie tez mnie w dole boli pachwiny bbrrrr

Mississ wsadzaj sobie cos miedzy nogi jak spisz, naprawde pomaga :) biodra nie sa tak obciazone,
chhyba zrobie zupke pieczarkowa, ale wlasnie wypilam smietane :O wiec musze do sklepu jechac hehe raany

Ja mialam zalecone przez gin. branie tabletek Feminatal 400 1 raz dziennie i tak biore. Moze dlatego, ze mi sie troche ostatnio wyniki pogarszaly. Jesli nie masz tragicznych wynikow krwi to nie wiem czy trzeba 2 tabletki akurat. Przeciez z jedzenia, owocow i warzyw tez dostarczasz witaminki :)

No tak, ale w Feminatalu 400 są dwa rodzaje tabletek - z witaminami (różowa ;)) i z czymś tam innym (żółta) - i te dwie biorę codziennie. Nie jest to jakiś kolosalny wydatek, więc chyba już przy tym zostanę :)

OKNA POMALOWANE! Jestem z siebie dumna :) Przy drugim pod koniec już mi się w głowie kręciło, ale dałam radę skończyć. Teraz czekam aż wyschną i jutro wieszanie firanek :) :) :)

dzieńdoberek :)

kurcze proszę przestańcie gadać o jedzeniu :p jesteście okropne :p

Mój mały chorowitek obdarował mnie małym wirusikiem i już czuję, że kiepsko ze mną będzie bo już katarek pcha się d nosa i gardełko drapie :(

Za to pojeździłam dziś sobie L-eczką i mi trochę humorek się poprawił bo dzis było 100 razy lepiej jak wczoraj :) W przyszłym tyg wyrobię jeszcze 4,5h i zapisze się na egzamin na początek października. W między czasie zrobię kolejne 3-4 h i zobaczymy.

Missiiss- bo zapłaciłaś tylko za białe plomby- z tego co wiem kobiety w ciąży mają darmową opiekę stomatologiczną, no ale grunt że 250 zł w kieszeni zostało :)

Kategor miłego leniuchowaniu na l4 :)

ja nie biorę witamin - bo wyniki mam w normie, więc nie widzę potrzeby. Za to zauważyłam że znowu mnie na nabiał kręci i mięsko ( więc organizm sam wie czego w danej chwili potrzebuje). Namiętnie wcinam też kapustę kiszoną- i wszystko byłoby super gdyby nie to że "czyści" ona jelitka w ekspresowym tempie ;/

ewa szacun z tymi oknami dechy mam :)
salomi zawsze se cos wsadzam miedzy nogi haha :p ale to brzmi :) ale czasem zauwazyl;am ze mnie brzuch boli jak wsadze a czasem jest ok nie wiem o co chodzi. a na plecach boje sie lezec ze skurcze mnie wezma ale czasem na bokach sie juz nie wytrzymuje...

Mississ wsadzaj sobie cos miedzy nogi jak spisz, naprawde pomaga :) biodra nie sa tak obciazone,
chhyba zrobie zupke pieczarkowa, ale wlasnie wypilam smietane :O wiec musze do sklepu jechac hehe raany

Salomii ja ciagle spie z moja poduszka dla kobiet w ciazy. Ciagle wiec miedzy nogami mam ja. Nic nie pomaga. Wygodnie, stabilnie, ale jak sie masz obrocic to boli. Widocznie taka nasza uroda missiiss. Moze ulzy z czasem.
Zreszta mnie tez bola pachwiny jak duzo chodze, czy wstaje... Mysle ze to kwestia juz duzej wagi brzucha, bo maly to on nie jest :)

Tunia ja bym tak nie umiała ograniczyć słodyczy.
Może po prosty Twój C. stresuje się ślubem ??? Bywa,ze się je normalnie ,a stres tak zżera,ze siechudnie.

my się tym ślubem właśnie w ogóle nie przejmujemy, ciekawe czy do kościelnego będzie takie samo podejście :)
ostatnio doszliśmy do wniosku, ze ten obiad wytworny po ślubie to raczej dla rodziny, a nie dla nas, bo wolelibyśmy gdzieś wyjechać, ale cóż, impreza po ślubie z reguły jest dla rodziny,
ja się bardziej tą podróżą stresuje, moja mama się też martwi o mnie, że mnie nieźle wytrzepie, dostałam rozkurczowe od gina, które mam wziąć na czas podróży, zresztą się postaram spacerować po tym pociągu, a właściwie tych pociągach bo łącznie jadę 3 :/ dobrze, że wracać po ślubie będę autem...

choć nie pasi mi, że teście chcą się naszym zabrać z moim C. w nast czwartek, bo to oznacza uzależnienie się od nich co do powrotu, a ja mówię, że chciałabym zostać po ślubie jeszcze chwilę u rodziców i chyba powiem C. żeby powiedział rodzicom żeby sobie jechali swoim samochodem, jestem egoistką, ale wiem, że oni chcą wracać zaraz na drugi dzień, może i mogłabym powiedzieć żeby zostali z nami dłużej, ale z drugiej strony moja mama będzie mieć przez 4 dni ponad 10 osób w domu na głowie i niekoniecznie chciałaby mieć tyle gości dłużej, zresztą nawet jej nie zapytałam do kiedy mogą teście zostać...

kupiłam ten falvit, nie jestem w stanie znów łyknąć prenatalu, ale może przyda się jeszcze po ciąży bo to dla matek karmiących,

witam nową grudniową mamę, ale będzie tych bobasków zimowych

kategor, nic się nie martw, będzie dobrze, choć to normalne, że im bliżej końca tym większy stres czy aby wszystko ok, bo jak już rozmawiałyśmy lekarzom do końca ufać nie można

a ja dziś zakupy na obiad zrobiłam, i na weekend, ale odechciało mi się gotowania i chyba skończy się na pizzy, zresztą chętnie choćby do pizzerii wyjdę z C. bo ten tydzień był jakiś kiepski, ja w domu, a on tylko praca-dom-praca-dom, zmęczenie-obiad-spanie,
a poza tym czasem można wrzucić na luz i obiadu nie ugotować, zwłaszcza, że i tak sprzątałam i prałam :)

Anka myślę, że chyba musimy się zacząć przyzwyczajać, bo już coraz bliżej końca, jesteśmy coraz większe i szersze, więc to musi się jakoś na naszym ciele odbijać, chyba pozostaje tylko wytrzymać i zagryźć zęby, już niedługo i potem powoli zaczniemy wracać do stanu sprzed ciąży...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tunia moim zdaniem powinnaś zostać trochę u swoich rodziców ,a jeśli C. rodzice będą komentować to będzie to bardzo niewporządku z ich strony. W końcu mieszkasz tak daleko od nich ,więc każda chwila jest ważna. I przyszła babcia musi nacieszyć sieTwoim brzuchem na żywca. ;-)

reklama
Niesamowicie mi dziś ręka drętwieje:/ Robię coś a nagle palce u lewej ręki mi się nie zginają :( Masakra - kolejny okropny ciążowy objaw :( Mam nadzieję, że Was kochane grudniówki to nie dotyczy bo to coś strasznego.
A tak na marginesie mam dziś ochotę przespać cały dzień... przesilenie jesienne czy ciąża?? Eh byle do porodu!

Do góry