reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Martyna cc będę mieć dlatego bo mam wadę wzroku i duże minusy, które już nie pozwalają na poród SN, chodzi o bezpieczeństwo żeby wada z powodu parcia porodowego się nie powiększyła lub żebym po prostu nie oślepła

A jaką masz wadę? Nie wiem, czy już pisałaś, ale chyba to przeoczyłam. Bo ja mam -3 i -3,5, jestem jeszcze przed wizytą u okulisty i nie wiem, co mi powie... Koleżanka twierdzi, że dostanę skierowanie na cesarkę, ale z kolei moja ginekolog mówi, że sama krótkowzroczność nie jest już wskazaniem do zabiegu. No więc nie wiem, czego się spodziewać.

renczysia do watku zamknietego wchodza osoby zaufane dlugo bedace juz na forum. te ktore naprawde dobrze znamy. musisz jeszcze si epoudzielac zeby dostac zaproszenie. takie mamy zasady. nikt nie odp moze przeoczyli nie denerwujs ie :)

A jaką masz wadę? Nie wiem, czy już pisałaś, ale chyba to przeoczyłam. Bo ja mam -3 i -3,5, jestem jeszcze przed wizytą u okulisty i nie wiem, co mi powie... Koleżanka twierdzi, że dostanę skierowanie na cesarkę, ale z kolei moja ginekolog mówi, że sama krótkowzroczność nie jest już wskazaniem do zabiegu. No więc nie wiem, czego się spodziewać.

mam - 5,75 i - 6, do tego mam odklejone ciałka szkliste w obydwu gałkach ocznych, to jest ponoć naturalny proces, ale po przekroczeniu 50. roku życia,

ok, ja uciekam po wyniki, a potem jadę zawieźć obiad mojemu C. do pracy bo zostaje dłużej żeby wymienić rozrząd i płyny w naszym autku

kurde nie moge znalezc w necie nazwy iasta nei pamietam. wczoraj na jedynce w wiadomosciach o 19,30 lecialo albo w wydarzeniach na polsacie wczesniej bo ogladam zawsze polsat a pozniej od razu jedynke wiadomosci... moz jeszcze znajde to wam wkleje

to był szpital chyba w Rudzie Śląskiej

ja wczoraj byłam u okulistki i mam wadę wzroku -5.75 i -6.0 i nie mam przeciwwskazań do SN - chociaż na wszelki wysyła mnie na USG gałek ocznych, ale powiedziała ze raczej to USG nic nie zmieni.
Jeżeli chodzi o CC to raczej nie ma reguły co do wielkości wady, jest reguła co do odklejania się siatkówki i innych tego typu zmian - a one wlasnie czesto wystepuja przy wadach minusowych

z jednej strony się cieszę, że nie będzie CC ale z drugiej to trochę się boje, że jednak coś mi się pogorszy z oczami :( ale jak lekarz twierdzi ze nie to chyba muszę mu zaufać :p

Tunia mamy taką samą wadę wzroku a do tego też idę wlasnie po wynik glukozy 75 po powtórce badania - tyle ze obiadu nie muszę nigdzie zawozić :-)

reklama
Jupi! Rozwiesiłam całe pranie! Jestem mistrzem! Miałam tylko rozkładaną suszarkę, ale postawiłam ją na środku pokoju i połączyłam trzema sznurkami z klamkami okien - i na tych sznurkach rozwiesiłam lekkie rzeczy ;) Wygląda to przekomicznie :) Na szczęście wyszło słonko i mam nadzieję, że szybko wyschnie :)

Do góry