reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

iwiczka no niestety tyle sie placi na nfz i nic sie nie ma ... a jeszcze wczoraj w wiadomosciach mowili ze w ktoryms szpitalu zapisuja co masz za sprzet ze soba typu radio czy komorka i ci rachunek wystawiaja za korzystanie z pradu nie wiem czy syszakyscie . masakra

reklama
Pierwszo słyszę.:szok: A ,ze za oglądanie telewizora w szpitalu to widziałam ,ze wrzuca sie pieniądze,żeby pooglądać se.

iwiczka no niestety tyle sie placi na nfz i nic sie nie ma ... a jeszcze wczoraj w wiadomosciach mowili ze w ktoryms szpitalu zapisuja co masz za sprzet ze soba typu radio czy komorka i ci rachunek wystawiaja za korzystanie z pradu nie wiem czy syszakyscie . masakra

Nie słyszałam tego:szok: ale jeśli takie coś jest naprawdę to zdarzamy w kierunku krajów trzeciego świata buu!:szok::angry:

elena wlasnie nie za ogladanie tv to osobn sprawa. wczoraj mowili w szpitalu w nowej rudzie?? kurde nie pamietam ale nazwa dwuczlonowa. i zapisuja co bierzesz do szpitala i babcie sie wypowiadaly i pokazywala kwitek bo radyjko miala. zaraz wyszperam moze w necie jest jakis artykol o tym to wrzuce ale szczena mi opadla

Dlatego ja teraz będę chodzić na NFZ (do tego samego lekarza)bo nie stać mnie żeby co 2 tyg dawać 100zł za wizytę :(

O rany, drogo. Ja mam wizytę prywatną za 60 zł. USG dodatkowo kosztuje 80 zł przed 11 tygodniem, a 90 zł po 11 tyg. Ale ja trafiłam chyba na naprawdę dobrą lekarkę, bo USG w zasadzie robi na każdej wizycie, a płaciłam za nie tylko dwa razy - w 12 tygodniu i 20 tygodniu - wtedy, kiedy były dokładniejsze.
No i mimo że w większości kalendarzy jest napisane, że od 27-28 tygodnia chodzi się na wizytę już co 2 tygodnie, to ja mam się zgłosić za cztery, bo wszystko jest w porządku i nie ma co kasy dodatkowej wydawać.
A w przypadku ważniejszych konsultacji - tak jak już pisałam - lekarka załatwiła mi wizytę darmową u specjalisty. Więc jest naprawdę porządna. Jakby ktoś chciał się leczyć w Krakowie, to dam namiar ;)

kategor smaka mi zrobiłaś tymi pączkami mniam jak pójdę na zakupy to kupie kilka...
Póki co u mnie deszcz :( A rano było słoneczko

A ja mam zamiar smażyć pączki w sobotę. Straszną mam ochotę, a te supermarketowe są jakieś takie sztuczne. A dobrej cukierni nie mam w okolicy. Więc czeka mnie sobota nad garnkiem ze smalcem ;)

Ja też miałam iść na 4d do Wasilewskiego:-(, ale chyba nie wydamy finansowo:no:. 250 zł za kilka minut przyjemności to dla mnie za dużo...:-:)-:)-:)-(

O rany, drogo... Z tego, co się orientowałam, to u mnie podobnie to kosztuje. Więc my też nie idziemy. Tym bardziej, że nasz Maluch to wybitny indywidualista i nie lubi jak ktoś mu się za długo przygląda - więc zazwyczaj na USG się zasłania ;) Jakbym zapłaciła 250 zł, a on by buźki nie pokazał, to by było kiepsko ;)
Nie wiem, skąd takie ceny. Mój Brat mówi, że w Rzeszowie niecałą stówkę będą płacić za USG 3d...

ewwe ja tez juz chora :/ gardo mnie drapie jak cholera!!!! moj maz przyniosl chorobsko :(

Uważaj na kasłanie i kichanie...:/ bidulko,
ja to w sumie nie wiem skąd mi się wzięlo... dopadło mnie nagle o O DZIWO mój hipochondryczny mąż jest zdrowy:/

U nas 3d/4d kosztuje 200 zl, i ja idę , bo to usg będzie w ramach październikowego usg ( to co się robi w okolicach 30 tyg ) więc tak naprawdę dopłacam tylko stówe, bo mnie zwykłe włąśnie stówacza kosztuje:) niby mogłabym sobie darować...ale jak nie wydam tej stówy więcej na usg to przewalę ją na coś innego... tak to już ze mną jest że kasa to się mnie nie trzyma:D

Ostatnia edycja:
niesamowite jesteście z tym pisaniem, poszłam po zakupy, z godz mnie nie było, a tu tyyyle strona naskrobane,

Olcia to tatuś miał fantazję :-D

Salomii mnie właśnie też rozwala ta hipokryzja, tu niby krzyża bronią (ja się tylko zastanawiam ciągle w jakim sensie, bo kwestia krzyża jako świętego symbolu już dawno została zbeszczeszczona) tu zdrowaś mario, ojcze nasz, a za chwile qurwa, groźby, przepychanki, na prawdę paranoja, mnie wstyd, że to się w naszym kraju wyprawia

Lwiczka ja za jakies 2 godz po wyniki jadę z powtórki glukozy właśnie i też mam nadzieję, że nie będzie tej cukrzycy, trzymam &&&&& za Ciebie

zdrówka dla wszystkich chorych i przeziębionych,

co do kasy za wizyty to mój bierze 80 zł, po pierwszej kazał mi przyjść za 2,5 -3 tyg, a ja poszłam po miesiącu, teraz kazał przyjść za 2 więc pójdę za 3, zresztą w ogóle wczoraj strasznie się śpieszył, rach ciach, jeszcze na fotelu nie zdążyłam usiąść, rozluźnić się, a on mi już wziernik wciskał, jeszcze wziął jak dla jakiejś krowy wielkiej, ja mu mówię, że najmniejszy bo nie da rady, wkurzył mnie wczoraj, pójdę do niego jeszcze raz, jak znów taki będzie to go zmienię, on miałby mi też robić cc i nie wiem czy będę musiała mu w "łapę" dawać czy coś... nie podoba mi się to wszystko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja mam zamiar smażyć pączki w sobotę. Straszną mam ochotę, a te supermarketowe są jakieś takie sztuczne. A dobrej cukierni nie mam w okolicy. Więc czeka mnie sobota nad garnkiem ze smalcem ;)

Mniaaaaaaaaaaam zjadłabym takiego domowego :p

Tez nie lubię tych marketowych paczusiów zalukam do cukierni :)

reklama
wy macie wizyty za 100 zl ja do 12 tc mialam za 300zl u profesora a teraz mam za 200zl plus jakies 60zl za dojazd... jak tak podliczyc to na cala ciaze poslzomi jakies 5-6 ysiecy jak nie wiecej bo chodzilam co dwa tygodnie na poczatku ciazy do 20tc i duphaston bralam kosmos jakis dolozyc i samochod mozna sobie kupic juz jakis.... ehhh ale jak mnie dociagnie do konca z ciaza to bede mu wdzieczna... i kij z kasa... ale koniec miesiaca to piszczymy poprostu ale jakos idzie do przodu i to najwazniejsze

kurde nie moge znalezc w necie nazwy iasta nei pamietam. wczoraj na jedynce w wiadomosciach o 19,30 lecialo albo w wydarzeniach na polsacie wczesniej bo ogladam zawsze polsat a pozniej od razu jedynke wiadomosci... moz jeszcze znajde to wam wkleje

Do góry