reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

To i ja się witam, lekko zasmarkana i z bólem gardła. Zaraziłam się od Córci.
Herbatki z miodem i cytryną i maliną już mi bokiem wychodzą, po syropie z cebuli jeszcze gorzej się czuję :confused::baffled:, więc zaczęłam kurację z syropem " *spam* ". Mam nadzieję, że pomoże w zwalczaniu przeziębienia.

Wczoraj byłam na pierwszym zebraniu w przedszkolu. Oczywiście pełno opłat do zapłacenia : ubezpieczenie, kredkowe, rytmika, ewentualnie jeszcze dodatkowe zajęcia, no i oczywiście czesne plus posiłki. Uroki przedszkola.

Idę się wygrzać.
Miłego dnia dziewczęta.

reklama
dzień dobry
tydzień was nie czytałam, więc nawet nie nadrabiam, bo nie dam rady, śniadanko zjedzone, mała w przedszkolu, więc mam troszkę spokoju;) od jakiegoś tygodnia mam skurcze wieczorami i to na tyle silne że nie mogę się przewrócic z boku na bok...
życze wam mi,łego dnia, ide zobaczyc co tam naskrobałyście na innych wątkach

Dzień dobry mimo ulewnego deszczu i niskich temperatur.
troszkę was nadrobiłam ale niestety nie za wiele ;) Co do Krakowa to ja dodam inna opinię bo szczerze go niecierpię, az mi się coś robi jak mam jechac do Krakowa za to uwielbiam Śląsk - Sosnowiec i Katowice :) Taka inna ze mnie osoba ;)

Wrublik ja cie podziwiam, że ty kawe pijesz - ja nie moge nawet na nią patrzeć. A do kiedy planujesz pracować??

Winka czytam o tych opłatach za przedszkole i jestem lekko w szoku:/ I niech ktoś mi powie że w Polsce się rodzi mało dzieci... ale wszystko co związane z dzieckiem to tylko koszty koszty koszty - żeby tylko jak najwięcej wyssać z człowieka. Wygrzewaj się i wracaj szybko do zdrowia!

cześć babeczki

wczoraj jakoś nie miałam weny...
też jestem po zebraniu w szkole i oczywiście opłaty...jestem lżejsza o ponad 200 zł, a to wcale nie koniec...(szkoła publiczna)
mój synek ma urodzinki 14 września i postanowiłam, że jeszcze w tym roku (jako dogorywającemu jedynakowi:-D) zrobie urodzinki w family parku. To jest taki gigantyczny plac zabaw (raj dla dzieci - horror dla rodziców). Minimalna liczba biesiadników narzucona odgórnie to 8 osób. Jak w zeszłym roku robiliśmy urodzinki (też w family parku) to Mati zaprosił dokładnie osiem osób i rodzice poodmawiali:sorry2: potem musiał dopraszać jeszcze kilka z listy rezerwowej. Postanowiłam, że w tym roku od razu zaprosimy więcej. Mati rozdał 12 zaproszeń i...wszyscy przyjdą:szok::szok::szok:. Wczoraj na zebraniu potwierdzili!!! Może dlatego, że to juz druga klasa i dzieci się bardziej znają...nie wiem, ale wiem, że cała ta impreza wyniesie mnie sporo kasy:confused2: za każde dziecko 40 zł plus tort...za to Mati jest wniebowzięty:sorry2:

tunia faktycznie ta rodzinka bardzo chce was zdominować...całe szczęście Twój C. ma zdrowe podejście i oby tak mu zostało. Ale taki prezent od chrzestnej:szok: szok!!! Ja w życiu od nikogo takiej kasy nie dostałam!!! Super:-D

winka kuruj się kobietko, kuruj. Ja tez dopiero, co zasmarkana chodziłam, ale już jest lepiej. Taka beznadziejna pogoda, że chyba nikogo to nie ominie...

Hej grudnióweczki kochane!!
Dużo uśmiechu i pozytywnej energii wysyłam na ten cały dzień!!
Klikam do was z łóżeczka, bez śniadania...ale Borys już tak fika w brzuchu a mi tak burczy, że lecę po jakiś jogurcik....ale tak byłam ciekawa co u WAS, że najpierw chciałam odpisać:-):-):-):-)
A co do wynajmu, to mam wielu znajomych, którzy chcą wynająć swoje mieszkania, ale szukających nie, więc nie pomogę niestety
Rozumiem, ja dałam ogłoszenia, oprócz tego 2 koleżanki mam w nieruchomościach to spróbują wynajać to moje mieszkanko..
Witam śniadankowo!:-p
Pozytywy, pozytywy ślę potrzebującym:tak::-D. Głowa do góry, wsio musi być dobrze!;-)
Hejo!! I o to chodzi...super krolcia...pozytywy, uśmiech i do razu lepiej:-):-):-)
Miłego dzionka i Tobie;-):-)
i ja sie witam przy sniadanku...
Mam nadzieję ze dzisiaj bedą Wam dobre tylko humory dopisywały-zwłaszcza tym które wczoraj miały stresowo...
Dzień dobry Yvona!! Ja też wszystkim grudnióweczkom humorku życzę i pozytywnego nastawienia, wszystko będzie ok!!:-D:-D:-D
też się witam, idę zrobić kawulcię, siedzę sobie w pracy z dobrym humorkiem i nastawieniem że dziś będzie dobry dzień, tego i wam życzę
I kolejna optymistyczna grudnióweczka!!super!!
Do kiedy masz zamiar pracować?dbasz o siebie?nie przemeczasz sie?:-)
Opatrzności też trzeba pomóc.
Wybaczcie drobną złośliwość z rana, ale przyznam szczerze, że się trochę dziwnie poczułam jak to zdanie przeczytałam...
No nic - kończę śniadanie i jadę do pracy - pomagać Opatrzności w daniu mi nowego zlecenia i otworzeniu przewodu doktorskiego ;)
Pogoda nędzna, ale może dzień będzie przyjemny mimo to. Choć dziś chyba wiele nie zrobię, bo się kiepsko czuję po intensywnym tygodniu i muszę chyba trochę przystopować na moment...
Hej ewa86, ja też uważam , że opatrzności trzeba pomóc, fakt iektórzy mają więcej inni mniej szczęcia, ale co sam zadziałasz to Twoje!prawda?:-)
Nie wiem własnie, o kogo chodziło z tą opatrznością....:-(
Powodzenia w pracy, miłego dnia...no i woooww za ten przewód doktorski..z jakiej specjalnosci?
Przystopuj kochana, a juz w weekend to wogóle relax relax relax....:-)
To i ja się witam, lekko zasmarkana i z bólem gardła.
Wczoraj byłam na pierwszym zebraniu w przedszkolu. Oczywiście pełno opłat do zapłacenia : ubezpieczenie, kredkowe, rytmika, ewentualnie jeszcze dodatkowe zajęcia, no i oczywiście czesne plus posiłki. Uroki przedszkola.
Idę się wygrzać.
Miłego dnia dziewczęta.
hello katarkowa Winko!! Biedactwo z tym przeziębieniem..kuruj się, wygrzewaj, dbaj o siebie...
No z tym przedszkolem to kopalnia bez dna..ehh wszystko jeszcze przede mną...
Wracaj do zdrówka, miłego dnia:-)

natka86 witaj i miłego czytania życzę:-)
Tunia85 gratuluję zaliczenia glukozy...bravo!!:-)
rozumiem Twoje rozżalenie tym co mówi rodzinka C., i że oni widzą to inaczej a Ty inaczej....Pamiętaj, że tak czy inaczej to będzie wasze życie, wasza rodzina....i nikt nie może się wtrącać. Ja też mam czasami sprzeczne zdanie z teściami, ale stram się być miła, wdzięczna za to jacy są, a i tak robię swoje, myślę swoje...
Teraz w ciąży siedzisz dużo w domku?nie pracujesz?
Ja nie pracuję, dużo czasu spędzam sama..i też mam różne nastroje...ale jestem pozytywna, na świat przyjdzie dzidziuś, my z M. się kochamy (chociaż czasami się spieramy) i będzie super, najważniejsi jesteście WY, dbajcie o związek o waszego dzidziulka...a reszta sama się ułoży, zobaczysz:-D
Dzień dobry mimo ulewnego deszczu i niskich temperatur.
troszkę was nadrobiłam ale niestety nie za wiele ;) Co do Krakowa to ja dodam inna opinię bo szczerze go niecierpię, az mi się coś robi jak mam jechac do Krakowa za to uwielbiam Śląsk - Sosnowiec i Katowice :) Taka inna ze mnie osoba ;)
hej Wiolcia, ależ to nic złego , że ktoś lubi takie a nie inne miasto, a ktoś jeszcze inne....kwestia gustu i nie ma nic w tym dziwnego:-):-):-)
Miłego dzionka życzę

Sorki ze ja znowu od siebie...udało mi się przekierowac wizyte do mojego gina z poniedziałku na dziś na 13. Zobaczymy co on mi powie o tych lekach, brac czy nie bo jeszcze nie wziełam, na razie skurczu nie miałam ale w dole mnie wszystko ciagnie i napiera:/
Prosze Was o kciuki!
Wiolcia jak tam?

Wybrałam się z kundlem na spacer, postanowiłam, że po drodze zbiorę kilka grzybków do jajka:tak:. Zeszło nam dwie godziny:szok: i uzbierała się cała reklamówka grzybów:-D!!! Oj będzie dzisiaj grzybowy dzień!!!!:-p:-p:-p

reklama
Hejka dziewczyny,

no tak, rozpoczęcie roku szkolnego to droga impreza niestety.

Wiolcia jak miło Cię widzieć, już lepiej się czujesz?

A odnośnie pomocy rodziców i teściów, to my jesteśmy finansowo niezależni, czasem tylko pożyczamy troszkę jak nas jakoś przyprze ale zaraz oddajemy. Bardzo sobie to cenię. Jak teściowa, czy rodzice mają gest i chcą nam coś dać to spoko- jest to niezobowiązujące. Nie czuję później presji ,że siedzę im w kieszeni i mówią mi co mam robić.

Do góry