reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dzieki dziewczyny za kciuki :) oby dostal te prace... wyszedl zadowolony i dyro tez cos tam baknal ze jest pod wrazeniem ale wiecie jak to jest z tymi c zatrudniaja... no nic trzeba miec nadzieje ze zadzwonia i bedzie jakos sie wszystko lepiej juz ukladalo :)

tunia
trzymaj sie tam i wspolczuje dolegliwosci :/

ewwe :) no wlasnie to jakby tak bardziej po kosci szo... ja jak siedze to mi nic nie jest i jak chodz etylko jak leze i to jest dziwne. ale... ale ale... skumalam ze jak sie podmywam rano to sobie siadam na wannie lewym posladkiem bardziej a druga noga w wannie jestem i tak pol na pol w wannie i poza nia. a ze wanna jest cienka to moze jak tak siadam raz czy dwa dziennie to mi sie obila ta kosc... nie wiem narazie wlaze cala do wanny i sie podmywam i nie siadam juz tak zobaczymy czy pomoze. a ta herbata zimna fajna ulge mi przyniosla taki fajny chlodzik :p w ogole my ciezarowki to naprawde gorzej niz emerytki hyhy :) tylko laski nam brakuje ;)

dzisiaj mam duzo do zalatwienia na miescie i mam nadzieje z enic mnie nie bedzie bolec... musze isc zakonczyc umowe z internetem na to mieszkanie, musze isc ze szkoly zrezygnowac... troche sie najezdze ta taksowka no ale jak mus to mus.
w ogole mam bilety na 3d 2 za free i poszlabym do tgo kina :/ korci mnie jak cholera... ale z drugiej strony halas wibracje siedzenie 2 godziny ... nie to chyba nie dla mnie w razie czego plulabym sobie w brode :/

reklama
Ja nie pracuję od 6 tygodnia ciąży, jestem na L4. Tęskno mi troszkę, ale to dla maluszka, żeby było dobrze. Dziś odwiedzą mnie dziewczyny z pracy wiec pewnie sie nasłucham ploteczek:-). Zmykam zrobić dla nich jakąś sałatkę:-)

dużo bym dała żeby jeszcze pracować, ale wyszło jak wyszło, teraz zamierzam sobie cos powtórzyć ze studiów i może od września będę dawać korki z polskiego i/lub "nielegalnie" pisać prace, niby to niefajne jest, ale jak ktoś jest leniem, a płaci to...:rofl2:

mnie też z piersi nic nie leci, i się z tego cieszę, lekarz mówił, że laktacja powinna zacząć się po porodzie, więc uznaję, że wszystko w porządku

poczytałam dziś w książce o cc i chyba nie taki diabeł straszny... poza tym jedno mnie cieszy, że lepiej pocięty brzuch niż krocze:-D

poczytałam też jak nasze maluszki będą wyglądały po przyjściu na świat i piękne to one będą dopiero po m-cu życia:-D ale wiadomo dla każdej z nas będzie najpiękniejsze całe fioletowe i opuchnięte...

Też bym chciała na L4. Miałam tylko w lipcu tydzień urlopu. Pomyśłałam żeby od początku września, zamiast urlopu wziąć zwolnienie. Myślicie że jak poprosze o to lekarza to mi je wypisze. Już jestem zmęczona pracą :-(

tunia a mój Mateuszek, od pierwszej chwili życia był boski:D Mi sie takie maleństwa kilkludniowe podobaja najbardziej. Opuchlizna już wtedy powoli znika. No i te oczka....Mati jak otwierał oczka to był najcudowniejszym facecikiem pod słońcem..ale się rozmarzyłam...

poczytałam dziś w książce o cc i chyba nie taki diabeł straszny... poza tym jedno mnie cieszy, że lepiej pocięty brzuch niż krocze:-D

poczytałam też jak nasze maluszki będą wyglądały po przyjściu na świat i piękne to one będą dopiero po m-cu życia:-D ale wiadomo dla każdej z nas będzie najpiękniejsze całe fioletowe i opuchnięte...

Tunia, najważniejsze to byc przygotowanym psychicznie :) Jak wiesz co Cię czeka to też inaczej. Ja sama dowiem się za 3 tygodnie czy nie będę znów cięta.

Powiem Ci nie chwaląc się, że Julka w pierwszej dobie życia wyglądała pięknie, nie miała żadnych krostek, nie była nigdzie poobcierana itd - gorzej wyglądała po pierwszym miesiącu kiedy najadłam się czegoś i powyskakiwały jej krostki. Tak wyglądała Jula wieczorem po pierwszym myciu :) Czy była fioletowa i jakaś mocno opuchnięta ;-)??? :p

jula.JPG

Też bym chciała na L4. Miałam tylko w lipcu tydzień urlopu. Pomyśłałam żeby od początku września, zamiast urlopu wziąć zwolnienie. Myślicie że jak poprosze o to lekarza to mi je wypisze. Już jestem zmęczona pracą :-(

Jak powiesz, ze nie dajesz rady i sie zle czujesz to pewnie wypisze. Jeszcze czasami sie zdarza, ze z NFZ'tu robia problemy a prywatnie zazwyczaj wypisuja bez dodatkowych pytan :-)

reklama
elo elo, słuchajcie ja się ostatnio rzuciłam na winogrona, i tak z ciekawości weszłam na google i wyszukałam czy mozna w ciąży je jeść i takich bzdur jakie wypisują na kafeterii jeszcze nie widziałam a mianowicie w zołądku następuje fermentacja i jest alkohol hahahaha dobre!! ale to że winogron ma dużo żelaza to sie nie liczy tak? a ja mam takiego smaka na winogrona że nie umiem przejśc obok by nie kupić :p
ech jakby człowiek tak patrzył na wszystko czego nie wolno to by musiał w końcu przestać się wogóle odrzywiać i juz kroplowka i leżeć :p
ech...
missiiss widzę że zaś zmiana imienia dla synka, ciekawe czy mi się tez to zmieni :D trzymam także kciukasy za pracę Twojego męza oby go przyjęli i była spokojna i dająca satysfakcję :)
tunia mi tez nic nie leci z cycuchów ale chyba zaś będe musiała kupić nowy cyckonosz bo w tym starym ( kupionym 2 miechy temu) juz mnie bola piersi :/
pozdrawiam grudnióweczki i ide zaś coś wszamać :D

Do góry