reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Witajcie:)

Nowym mamusiom serdecznie gratuluje:)

My zaczynamy staranka bo @ odeszła już sobie i mam nadzieję, że przez kolejnych kilka miesięcy nie zagości!

Larvunia Ty masz już owulkę?:O na listopadówkach pamiętam, że jakoś w jednym czasie miałyśmy i później @ też w jednym czasiee dostałyśmy...:) kurde to trzymam kciuki:)

Kochane widze,ze wy juz doświadczone mamuśki ;) wyczytała,z e na początku ciazy nie mozna farbować włosów, wiecie coś an ten temat? Trzymałyscie sie tej zasady?
ja już pofarbowałam i ścięłam:-p bo chodzę na kurs fryzjerski i trzeba się było poświecić dla nauki:-p poza tym nie wierze w takie zabobony:cool2:
w pierwszej ciąży unikałam wszelkich sznurków żadnych łańcuszków, koralików nie nosiła pod drabinami nie przechodziłam a i tak dziecko było 4 razy opentlone pępowina wiec juz koniec z tymi bzdurami:cool2:
u mnie nie ma żadnych symptomów mdłości i oby tak zostało plizzzzz :) prócz bolącego podbrzusza i ogólnej senności nic mi nie dolega ;)
u mnie jedyny objaw to że biust stal się jakby pełniejszy;-)
gratuluję Wam przyszłe mamusie... ja rodzę w sierpniu:p
też planowałam zostać mama sierpniowa ale nam nie wyszło:confused: ale mam szczęście do ósemek i w 8 cyklu się udało
Ciamajdka to w miarę bezbolesnego porodu Ci życzę :):-)

co do listy mam grudniowych to mam propozycję żeby tylko jedna osoba się tym uzupełnianiem zajęła czyli Mamolka ktora te listę założyła bo jak każda będzie tak dopisywać posta to będzie to po prostu nie czytelne a tak jedna osoba będzie swój jeden post edytować i dopisywać kolejne mamusie i wszystko będzie na jednej stronie:tak: a dane byśmy wysyłały na prv:-)
co Wy na to???

Ogromne gratulacje dla Grudnowych mam 2010:) Oby wszystko bylo dobrze a pociechy rosly wam pieknie w brzuszkach:)))
Grudniowa mama 2009:)))

Witajcie:)

Larvunia Ty masz już owulkę?:O na listopadówkach pamiętam, że jakoś w jednym czasie miałyśmy i później @ też w jednym czasiee dostałyśmy...:) kurde to trzymam kciuki:)
hej
tja mialam w tedy owulke ale wg testow bo normalnie powinnam byc w czwartek a wg testow wypadla na sobote jak dobrze pamietam.... no w 1 cyklu nie wyszlo a teraz....
sama nie wiem ale chyba tez nic z tego. Nie mam sily na tulaski, chora jestem :-(
Niby wczoraj byly ale dzis juz np nie mam sil :-( i sobie odpuszczam staranka w tym miesiacu... testow na owulke nie kupowalam poprstu sil nie mam na nic....
W dni plodne 1 staranka byly .. jak narazie, watpie czy trafilismy :-(
zagladam tu bo licze na cud... 15tego jak przyjdzie @ to przestane zagladac jak na listopadowkach...eehhh...

co do listy mam grudniowych to mam propozycję żeby tylko jedna osoba się tym uzupełnianiem zajęła czyli Mamolka ktora te listę założyła bo jak każda będzie tak dopisywać posta to będzie to po prostu nie czytelne a tak jedna osoba będzie swój jeden post edytować i dopisywać kolejne mamusie i wszystko będzie na jednej stronie:tak: a dane byśmy wysyłały na prv:-)
co Wy na to???
jasne

ja już pofarbowałam i ścięłam:-p bo chodzę na kurs fryzjerski i trzeba się było poświecić dla nauki:-p poza tym nie wierze w takie zabobony:cool2:
w pierwszej ciąży unikałam wszelkich sznurków żadnych łańcuszków, koralików nie nosiła pod drabinami nie przechodziłam a i tak dziecko było 4 razy opentlone pępowina wiec juz koniec z tymi bzdurami:cool2:
u mnie jedyny objaw to że biust stal się jakby pełniejszy;-)
też planowałam zostać mama sierpniowa ale nam nie wyszło:confused: ale mam szczęście do ósemek i w 8 cyklu się udało
Ciamajdka to w miarę bezbolesnego porodu Ci życzę :):-)

z tymze to nie chodzi o zabobon tylko o to,ze chemia wnika wprzez skórę głowy i moze płodu zaszkodzić (?)

a co do piersi to ja też tak mam, dziś wróciłą z pracy a mój J pyta mnie czy to moje czy fasolkowe :), no i bolesne są mocno...dzis przyjmowałąm gratulacje i mały misio był ;) oj zabolało :)

reklama
Larvunia ja właśnie kupiłam teraz testy owulacyjne i nie wiem czy coś pomogą, mam rozregulowany cykl i może pomoga mi ustalić kiedy wypada owu, ja jeszcze płodnych nie mam, 2 dni temu skończyła się @... a faktycznie te testy pomagają?
Życzę Ci powrotu do zdrówka i trzymam mocno kciuki by Nam się udało:)

Wesołych Świąt grudnióweczki:*

Do góry