reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewa86 na szczęście glukoza to tylko 10 zł:tak:

gufi ja właśnie teraz robiłam drugi raz toxo.

jejku jak cudownie smakuje kanapka z wędlinką, serkiem i pomidorkiem mniam!!! Do tego zielona herbatka i jestem w niebie. :rofl2:
już mnie znowu zaatakowano igłą i wyniki za kilka godzi, ale chyba odbiorę jutro.

p.s. ale pyszna kanapeczka...

reklama
WITAJCIE:)
Tunia-
super, że lekarz wzbudził Twoje zaufanie- to najważniejsze:) A cc się nie przejmuj, wiele kobiet nastawia się na SN a potem nagle cc a Ty wiesz już co Cię czeka więc psychicznie spokojniejsza:)
Moja lekarka do której chodziłam przed ciążą zawiodła mnie na całej linii więc musiałam szukać innego. I chodzę z polecenia do nowego lekarza i jest specjalistą super, tylko muszę go wypytywać sama bo za bardzo rozmowny nie jest. No, ale jak mówi że wszystko ok to pewnie się nie rozgaduje- tak sobie tłumaczę;P Bo ogólnie jestem przyzwyczajona do luźnej rozmowy z lekarzem.

Glukoza czeka mnie jutro, czytając Wasze opinie to już strach się bać, ale może nie będzie najgorzej;)

Tak z innej beczki, to powiedzcie czy używacie ciążowych biustonoszy czy normalnych usztywnianych? Ostatnio znajoma z Włoch powiedziała, że u nich jest zakaz noszenia tych usztywnianych, że tylko miękkie, sportowe. Ja widzę po sobie że bolą mnie piersi jak noszę to usztywniane, więc w domu jak jestem to staram się ich nie nosić:/

MIŁEGO DNIA DLA WAS:)

agaj ja sobie ostatnio kupilam z wyprzedazy tesco dwa staniki miekkie, z fajna duza miska [DD yhy] na 3 haftki z tylu, na szerszych ramiaczkach. Fajnie trzyma biust nie obciera i nie cisnie. :]

Łączę się z wami w bezsenności. Wizyta w toalecie kończy sen. Uroki ciąży. Kiedy czytałam, że w 6 miesiącu ciąża zaczyna się dłużyć, myślałam, że chyba przesadzają. Ale to prawda. Tyle już chodzę z tym brzuchem, a przede mną jeszcze tyle czasu. No trudno. Na szczęście na końcu czeka na mnie dzieciątko:)

Ostatnio coś mnie tknęło i zaczęłam zastanawiać się, czy na pewno będę dobrą matką. Czy będę potrafiła wychować synka na porządnego człowieka, czy będę potrafiła odpowiednio go kształtować? Im bardziej realny staje się fakt posiadania dziecka, tym częściej takie myśli mi się nasuwają. Boję się trochę, że nie podołam temu wymagającemu i odpowiedzialnemu zadaniu.

Dzien dobry dziewczynki..

Miałam przymusową pobudke o 6 - sąsiad darł sie na ulicy na swoje dziecko, zeby nie uciekało a ja na 2 pietrze uslyszałam, ale bylam wsciekla. Oczywiscie juz po spaniu :(

Dziś bede miala zajety dzien, musze leciec na poczte, kupic dla Julci plecak do przedszkola, lunch box, jakies butki na zmiane, potem jeszcze do Polskiego sklepu, uff uwielbiam takie dni :/

Pokłocilam sie wczoraj z mezem. Robil mi wyrzuty, ze przesuwałam lozko i komody (chciałam dokladnie posprzatac a nie moglam sie schylic tak nisko) i dociekal kto wypil 2 litry coca-coli od niedzieli. Powiedzialam mu, ze to nie jego biznes, i ze jak ma sie zamiar interesowac to niech sie interesuje wszystkim a nie tym co chce. Sam wychlal czesc tej coli a teraz na mnie zgania.

Tunia dopiero teraz doczytałam o cc - widzisz ja się tak nastawiałam na poród SN, ze CC byla dla mnie ogromnym zaskoczeniem i pozniej wiele czasu mialam traumę, ze nie dalam rady urodzic dziecka naturalnie. Tez mam duza wade wzroku, ale u mnie nie było przeciwskazań do porodu naturalnego. Dobrze, ze Ty juz wiesz co i jak. Powiem Ci, ze ja tez sie martwilam swoja blizna, jak to bedzie wygladalo itd, ale blizna jest ponizej lini majtek i naprawde jej tak nie widac, jak komus pokazuje to sie dziwi, ze to takie małe :)

będę się starać jak najszybciej dojść do siebie po cc, ale zobaczymy jak będzie w praktyce, C. ma sobie wziać tydz urlopu więc będzie z nami w domu i mogę liczyć na jego pomoc,

tokso miałam robione drugi raz w zeszłym tyg, nie upominałam się o skierowanie, i też nigdy nie chorowałam więc pewnie jest to normalne, robienie w II trymestrze,

co do staników, to ciągle chodzę w zwykłych, nie ciążowych, choć najwygodniej jest bez, ale cycki mam takie ciężkie,że boję się,że chodząc bez, obwisną mi:szok:

a ciuchy ciążowe, to w tym tyg kupiłam kilka na all, bo w sklepach to nic mi się nie podoba, pomierzyłam się, więc mam nadzieję, będą dobre, zresztą nie kupuję zbyt wiele, bo nie mam sensu na 4 m-ce, dopiero teraz zaczęłam ze wszystkiego wyrastać, a i tak na jesień i zimę trzeba będzie jakieś swetry i płaszcz,

też do tego gina prywatnie będę chodzić, najgorsze jest to, że przez stratę pracy nie mam ubezpieczenia, w wawie byłam ubezpieczona w prywatnej klinice, a ubezpieczenie w zus-ie będę mieć za miesiąc, po ślubie, C mnie ubezpieczy, i za glukozę też będę płacić...

zmykam coś zrobić, bo od 7 siedzę przed kompem, a robota leży i czeka,

Tak z innej beczki, to powiedzcie czy używacie ciążowych biustonoszy czy normalnych usztywnianych? Ostatnio znajoma z Włoch powiedziała, że u nich jest zakaz noszenia tych usztywnianych, że tylko miękkie, sportowe. Ja widzę po sobie że bolą mnie piersi jak noszę to usztywniane, więc w domu jak jestem to staram się ich nie nosić:/

Ja cały czas noszę zwykłe, z cienkimi poduszkami. Jeszcze mnie od początku ciąży w ogóle biust nie bolał ani przez moment, a jak mam trochę sztywniejszy biustonosz, to mi nie lata w górę i w dół przy chodzeniu i tak jest wygodniej ;) Ale ja mam niewielki rozmiar - z B przeszłam na C (z czego jestem bardzo dumna ;)), więc i ciężar mniejszy ;)

Ostatnio coś mnie tknęło i zaczęłam zastanawiać się, czy na pewno będę dobrą matką. Czy będę potrafiła wychować synka na porządnego człowieka, czy będę potrafiła odpowiednio go kształtować? Im bardziej realny staje się fakt posiadania dziecka, tym częściej takie myśli mi się nasuwają. Boję się trochę, że nie podołam temu wymagającemu i odpowiedzialnemu zadaniu.

Mam podobnie. W bloku pełno młodzieży - głównie gimnazjum i trochę licealistów i jak widzę i słyszę, co oni robią, to mi ciarki po plecach chodzą. Ja przecież nie tak dawno chodziłam do szkoły, a jakoś inaczej wtedy było. Pocieszam się, że dziecko najwięcej czerpie z przykładu rodziców, a my chyba dobrymi ludźmi jesteśmy... ... Mam jeden cel - mnóstwo z dziećmi rozmawiać i zrobić wszystko, żeby one też z nami chciały rozmawiać. A jak wyjdzie - zobaczymy.

dopiero teraz zaczęłam ze wszystkiego wyrastać, a i tak na jesień i zimę trzeba będzie jakieś swetry i płaszcz

Na zimę Mąż mi już ofiarował swoją kurtkę narciarską ;) Ale mam nadzieję, że wcisnę się w jakiś Mamy płaszcz i nie będę musiała w niej chodzić ;) Choć może się przydać później, bo koleżanka np. chodziła tak z dzieckiem w chuście: ciepło się ubierała, na sweter chusta, do chusty dziecko, a na dziecko kurtka męża - wyglądało to może dziwnie, ale było im obojgu ciepło i wygodnie :)

tunia zamiast urlopu niech Twoj maz wezmie sobie opieke nad Toba. Zwlaszcza ze bedziesz po cc 14 dni sie nalezy, I wtedy Gin wystawia takie L4 na opieke.

czesc laseczki.
dołączam do grona tych co cierpią na bezsenność. dla mnie to już się staje koszmarem. budze się co półtora godziny. albo chce mi się siku, albo próbuje się przewrócić na drugi bok i wszystko mnie boli. nogi, pośladki, plecy buuuu gorzej jak jakaś babcinka. i wlaśnie stwierdziłam, ze przez te dwa tygodnie co siedzę w Irlandii to brzuch już mi urósł i to całkiem sporo hehe

do lekarza też chodze prywatnie więc płacić trzeba za wszystko. co zrobić... taki mój ciężki żywot :D niedosyć, że obolała, to jeszcze portfel będzie wyczyszczony hehe

reklama
Hejka Mamuśki;-)

ja dołaczam do niewyspanych, po prostu jakiś koszmar, nic takiego w tamtej ciazy nie miałam, owszem - pod koniec kiedy naprawde robi się ciężko a teraz :-( kręgosłu to po prostu boli jakby miał eksplodować, momentami bola mnie całe pośladki, biodra i uda:szok: spałam dziś z pomoca 3 poduszek, dwie pod głową i jedna między nogami i czaiłam się jeszcze na poduszke M:confused2: co chwile siku, potem Wiktor do nas przyszłapał ze swoją 5 poduszką, kręcił się, chrapał bo coś zakatarzony, raz dostałam z łokcia od niego między oczy a raz złapał mnie przez sen za włosy i pociągnał z całej siły:szok: no myślałam że zeświruję:angry:

Ja mam stanik z Trupmha ten ciążowy i bardzo sobie chwalę, w starych nie chodze bo raz że ciut przymałe miski to i w obwodzie mnie piją:sorry:jest cieniutki, bezszwowy a superr trzyma biust:tak: łatwy w utrzymaniu bo przepierzesz wieczorkiem a rano suchutki, polecam naprawdę:tak:

Tunia oczywiście że lepiej że wiesz że CC - planowane nie takie złe bo i ty sama nastawiona na to jestes i ZZO dostaniesz a nie ogólne raczej co?! No i jeszcze Ci gin fajnie zaplanował kiedy i wiesz że na Śieta bedziesz w domku a ja to się bede kulac do stycznia:laugh2:

Do góry