reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia - fajnie, ze mieszkanko Ci sie podoba. teraz mozesz zaczac wic gniazdko ;)

ja tylko na chwile, bo w pracy siedzie i na brak zajec niestety nie narzekam :/ niech juz bedzie koniec sierpnia!!!!

reklama
Witam :)
jestem NOWA, ale tak ja Wy przyszła, grudniowa mama. To moja pierwsza ciąża. Od początku ciąży jestem na L4. Muszę się oszczędzać i leżeć. W 12 tc miałam 2 duże krwotoki i leżałam 2 tygodnie w szpitalu w Bogucicach. Od niedawna wiem dlaczego prawdopodobnie miałam te krwotoki - niedoczynność tarczycy. Jestem pod opieką endokrynologa i mam nadzieje, że wszystko będzie już dobrze.

Od jakiegoś czasu też zastanawiamy się z mężem nad wózkiem. Bratowa chciała nam oddać swój, ale my chcemy nowy dla naszego maluszka, więc grzecznie podziękowaliśmy. Może macie już na oku jakiś model, chodzi o to żeby nie był za ciężki.

a z tym powiedzeniem ze Bog daje i na dziecko..
moj kuzyn ma 2,5 latke, mieszkaja w jednym pokoju u rodzicow, tylko on pracuje (z przerwami bo czesto nie ma pracy) bo ona nie potrafila ogarnac tematu nocnikowego bedac ciagle w domu i do pracy nie wrocila, nie ma zadnych swiadczen ani nawet wychowawczego a juz dawno mlodej mamusi zachcialo sie 2 dziecka:eek:
No i Bog dal...
tyle ze ciaza z problemami bo dziewczyna ma cisnienie 150/100 i przy poprzedniej ciazy omal sie nie wykonczyla....no i problemy z macica, podejrzenie pozamacicznej itd, mowie - idz do lekarza zrob usg aby sprawdzic czy jet wszystko ok i czy maluch jest na miejscu, poza tym zrob cos z cisnieniem bo to strasznie moze wplynac na dzidzia a co slysze w odpowiedzi?? nie stac mnie :szok: i tyrade o tym ze z kasa ciezko bo ona nie pracuje i nie ma pieniedzy na badania i nie wie jak skomponuje wyprawke dla dziecka bo po starszej niewiele zostalo a jak bedzie chlopiec to moze dostanie od szwagierki, tak liczy a mi w norwegii latwiej(no niestety ale zeby dostac co mam to zapierniczalam ponad moje sily ciezko w kiepskich warunkach a nie siedzialam w domu i czekalam az mi dadza:wściekła/y:) wiec nie kazdemu Bog daje dodatkowo na dziecko;-) tylko tym zaradnym, mozna sobie pracowac dorywczo, mozna kombinowac i wtedy jest latwiej, natomiast jak sie nie robi nic to hmmm :tak:

Ja staram się mimo wszystko w to powiedzenie wierzyć ;) Ale nie biernie - tzn. siedzieć w domu i czekać aż ktoś zapuka i zaproponuje, że da mi parę tysięcy, bo mu zbywa. Wierzę po prostu, że jak będę się ostro za pracą rozglądać, szukać swoich zleceń, potem porządnie i nielekko pracować, to zawsze coś znajdę. I póki co zawsze się sprawdzało :)

Od jakiegoś czasu też zastanawiamy się z mężem nad wózkiem. Bratowa chciała nam oddać swój, ale my chcemy nowy dla naszego maluszka, więc grzecznie podziękowaliśmy. Może macie już na oku jakiś model, chodzi o to żeby nie był za ciężki.

Poleciłabym X-landera, którego my wybraliśmy, ale on do lekkich nie należy :) Ale za to porządny jest :)

ag29 witaj na forum! jeśli chodzi o wózek i inne rzeczy dla maleństwa to zapraszam do przejrzenia wątku "wszystko dla maleństwa" napewno znajdziesz tam wiele ciekawych informacji, jest też długa rozmowa o wózkach :)

Kochane!

Ja tutaj po raz pierwszy i co prawda jestem marcóweczką, ale szukam informacji już u bardziej zaawansowanych przyszłych mam. Otóż czy może podzielić się swoimi doświaczeniami co do gimnastyki w ciąży. W necie jest niby tego dużo ale brakuje systematyki. Tzn w jakim miesiącu zacząć ćwiczenia no i jakie. Jak często je wykonywać tak aby sobie i maleństwu nie zaszkodzić. Czy znacie jakieś dobre żródła informacji na ten temat: ksiązki strony www, CD, filmy. Dzieki z góry za info.

Pozdrawiam gorąco!

Cześć laseczki!

jejku jakie zmiany u Was. Remonty, przeprowadzki, generalne porządki:szok::szok::szok:

tunia gratki z okazji przeprowadzki. Super, że mieszkanko się podoba! Pisałaś, że prawie 50 m, a ile pokoików?

ag29 witaj!

moja koleżanka w zeszłym tygodniu powiedziała mi, że jest w ciąży. Termin kwietniowy! Wczoraj była u gina i okazało się, że dzidziuś jest za mały w stosunku do pęcherzyka ciążowego! Wiek dzidziusia odpowiada wiekowi ciąży tylko ten pęcherzyk jest jakiś duży. Spotkałyście się z taką sytuacją? Lekarz powiedział jej że jest ogromne ryzyko poronienia:-(
Szok! mam wrażenie, że teraz udana i prawidłowa ciąża to jak wygrana na loterii!

hehe rany mam nadzieje ze juz nic:O
nie wiedzialam co zrobic bo ona wpadla do domku i zlozyla mi podarunek pod nogami ehhe wiec ja ja pochwalilam poglaskalam i uwazajac by nie puscic pawika wywalilam na taras i zamknelam drzwi czego lili nie mogla pojac za nic w swiecie heheeh
pozniej zadzwonilam do W i sie wyzalilam a nastepnie sprzatnelam i wpuscilam kota ktory pewnie pomyslal ze zjadlam myszke bo zniknela hehe

reklama
Dziękuję za powitanie :) i odpowiedzi z podpowiedziami :)

Cześć laseczki!

jejku jakie zmiany u Was. Remonty, przeprowadzki, generalne porządki:szok::szok::szok:

tunia gratki z okazji przeprowadzki. Super, że mieszkanko się podoba! Pisałaś, że prawie 50 m, a ile pokoików?

ag29 witaj!

moja koleżanka w zeszłym tygodniu powiedziała mi, że jest w ciąży. Termin kwietniowy! Wczoraj była u gina i okazało się, że dzidziuś jest za mały w stosunku do pęcherzyka ciążowego! Wiek dzidziusia odpowiada wiekowi ciąży tylko ten pęcherzyk jest jakiś duży. Spotkałyście się z taką sytuacją? Lekarz powiedział jej że jest ogromne ryzyko poronienia:-(
Szok! mam wrażenie, że teraz udana i prawidłowa ciąża to jak wygrana na loterii!

Wygrana na loterii jak najbardziej.

Ja jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to przez myśl nie przeszło mi że moge mieć jakieś problemy. Od początku słyszę o grożącym poronieniu. Będąc w szpitalu, poznałam dziewczynę u której w 8 tyg ciąży zanikło tętno w pęcherzyku i niestety ciąża musiała zostać usunięta. Wszyscy w koło powtarzali że najważniejsze to pozytywne myślenie i nastawienie. Trzymam kciuki za Twoją koleżankę. Musi być dobrze.

Ostatnia edycja:
Do góry