reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

my wczoraj mielismy imienna burze mozgow heheeh oczywiscie nie wiemy jak sie dziecko dziewczynka nazywac bedzie bo doszlo wiele kosmicznych imion ktore sa typem W hehe
teraz rozpatrujemy pomiedzy : Arlena, Emma, Kasja, Elena, Tamara, Lea, Karina, Nadia i Marika heheehheeh booooszzeeee

eee wpisalo mi sie nie tu gdzie trzeba mialo byc w imionach ale juz nie chce mi sie tam telepac ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Niezła wyliczanka imion, a jakieś polskie bierzecie pod uwagę?? Nasza Elena się ucieszy z waszych propozycji :))

Missiiss leci ten czas strasznie szybko aż mnie to przeraża! :) Dopiero co trzymałyśmy wszystkie kciuki za koniec pierwszego trymestru a tymczasem niedługo zaczynam 3!! SZOK. Ty też już niedługo wejdziesz w 3 trymestr i juz niedługo będziemy trzymac kciuki zeby nam się dzieciaczki rozpakowały i żebyśmy nie ogłupiały z nimi :))

wiolcia no tobie jeszcze tydzien zostal bity i juz masz 3 trymestr kurcze ale zazdroszcze ;) mam mnadzieje z emi tez to szybko zleci ja niestety jeszcze kilka tygodni musz epoczekac ;) ja juz bym chcial ta polowe pazdziernika chociaz ahhh ;) i juz si edoczekac nie moge grudnia i swiat i w ogole :)

salomi u mnie jak cora miala byc to albo tosia albo zosia albo wlasnie marika :) strasznie mi si epodobaja te imiona ;)

Olcia kurczę to 3 mam kciuki za koleżankę.... mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży...
A powiedzcie mi... bo tak odnośnie wielkości pęcherzyka to przypomniałam sobie że była z nami Anka 84200, jej pęcherzyk najpierw był mniejszy niż powinien, później były problemy z uwidocznieniem kości nosowej u maluszka, ale gin ją wypatrzył.... Pamiętacie co nie?? gdzie ona zniknęła??

Salomii:) ... ja bym się zamknęła do końca dnia w kiblu, i czekałabym tam az mój mąż wróci z pracy, już właśnie raz tak miałam...tyle że z wróbelkiem:[ z nudów w tej łazience wycisnęłam chyba wszystkie możliwe krosty na twarzy, i wyglądałam jakbym miała uczulenie, albo jakąś ospę....Kasja....ale super imię, śliczne no:) że też dla chłopaczków nie ma tak ładnych imion...

Wiolcia 100 dni.... jeny jak to mało czasu wbrew pozorom:) gratki:**

Ja dzis zaliczyłam kolejne zasłąbnięcie w biedronce w kolejce. zlały mnie takie poty okropne, nic nie widziałam, nogi jak z waty...ale myślę że kurcze już tyle wystałam w tej kolejce, że dam radę.... na chwilę wrócił mi obraz, więc po chamsku się wpieprzyłam przed wszystkich z moimi zakupami, i jakaś baba oczywiście z miną buldoga zaczęła się pultać. Grzecznie i krótko, odpowiedziałam jej że jak kobieta w ciąży w dzisiejszych czasach sama o siebie nie zadba, to nikt jej nie pomoże.zapłaciłam i wyszłam....nie uwierzycie, ale od tych potów, było mi zimno na dzisiejszym upale...

Wiolcia hehe to sa z polskiej listy imion hehehe, ja nie wiem jakie sa typowo Polskie chyba tylko takie Dobroslawa czy cos no i takie odpadaja bo nie podobaja nam sie no i tu dziecko bedzie sie chowac yhhhh

ewwe jejciu ty uwazaj tam na siebie !!!! kurde ale bardzo dobrz epowiedzialas z ejak sama o siebie nie zadba kobieta ciezarna to nikt o nia nie zadba: chyba sobie zapamietammoze i ja wykorzystam te slowa. ty sie juz nie wypuszczaj na zakupy sama nununu.

co do imion da chlopcow to zgadzam sie dla nich nie ma takich wymyslnych ladnych... a moj maz ostatnio zapragnal miec xawerego ;)

z tymi wrobami i myszami fajnie macie :p widac jak zwirzaki was kochaja :) moje to nic mi nie przynosza tylko cokolwiek ja jem to one zebrza ;) a tak samoluby to si eniczym nie podziela :p

aa i ja pamietam ta dziewuche... rzcezywiscie jej dlugo z nami nie ma...

A co ja mam powiedziec jak imie dla chlopca - Tymon - juz wybralismy. Rodzina sie juz nawet przyzwyczaila. Wszyscy mowili ze bedzie chlopak... ja tez ;p A tu ostatnio mi mowi gin. ze moze dziewczynka (ale to bylo takie bardzo niepewne)... Moze 23 sierpnia sie dowiem no ale dla dziewczynkki mamy problem z wybraniem ladnego imienia... :p

ewwe na zakupy juz bym sie nie wybierala z takimi problemami sama - trzeba meza zatrudniac do takich spraw :p

takkk missiiss pieski to sie dotąd patrzą jak jesz kanapkę aż z niej w końcu wędlina zleci heheh, przerabiam to za każdym razem u rodziców:D
Xawier też jest super, u mnie to chyba Borysek będzie...Ale jeszcze do małego nie mówię po imieniu:) nie wiem, jakoś mi nie przechodzi przez gardło.Mały był też przez chwilę Filipkiem, ale mąż skądś wytrasnął rymowankę " filipek znawca ci*ek" i na razie jest Borysek heheh:)

co do zakupów, to jeszcze muszę raz wyskoczyć dziś ale mąż mi obiecał że albo pozabija ludzi albo będzie robił zakupy:) wolałby pewnie to pierwsze żeby nie musieć sterczeć w kolejkach a tego szczerze nienawidzi:)

Ostatnia edycja:
ej mi sie w ogole marcel zaczelo podobac :p tylko moj maz psioczy haha .. dobra bo to nie ten watek :p

ewwe wlasnie borys jest tez super!!!! mezowi kiedys sie podobalo juz teraz mniej ... boze jemu to dogodzic ale ostatecznie moge wykorzystac szantaz ze on wybieral dla pierwszego dziecka imie ;) no co do pieskow to tak zawsze czekaja czy cos skapnie. a bajka moja to juz poprostu co bys nie adla ona dla zasady sepi chocby byl nazarta jak bąk

reklama
To jest polska lista imion??:szok: OMG nie spodziewałam się... Tzn imiona są bardzo ładne tylko nie brzmiały mi po polsku hehehehe.

Ewwe i bardzo dobrze ze sie wpierniczyłaś w kolejkę jak stare baby nie umieją! Co ja co ale szybko zapomniały jak to jest być w ciąży albo wszystkie rozumy pozjadały :crazy: Mnie najbardziej denerwuje jak stanę w towarzystwie znajomych a oni palą papieros za papierosem i się mną nie przejmują :angry: Dlatego też moje spotkanie z nimi przeważnie krótko trwają :-( Ale masz rację JAK KOBIETA W CIĄŻY W TYM CZASACH O SIEBIE NIE ZADBA TO NIKT TEGO NIE ZROBI - pisze dużymi literami bo traktuję to od dziś jako hasło przewodnie.

A ja ryczę dziś od rana przez zgagę :-( Nie mogę juz z nią!! Nic mi nie pomaga :no::no: Chce sie wreszcie przespać dłużej niż 2 h!! Ale nie... bo dośc że zgaga to jeszcze refluks :eek:

Do góry