Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Salomii ja mam wiecznie niskie cisnienie w ciąży - nawet 80/50 chociaż ostatnio przeważnie mam 100/65 ale temperatury przyznam że nigdy nie mierzyłam...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja to narzekam na bóle ale takie normalne w ciąży chyba - tu kręgoslup, tam noga, to znowu jakąś kość poczuje, tu zakuje itd. no i już się robię ciężka. i chodzę jak kaczka hehe mąż musi często plecki masować. ale przez całe 5 miesięcy zabralam tylko 1 nospe! żadnego magnezu i innych leków (oczywiście pomijam żelazo ale o tym już pisałam, że hemo za niska). niektóre to nawet nie wiem co to jest jak dziewczyny tu piszą. no ale że czułam się dobrze to nie mogę powiedzieć bo żołądek bardzo dał mi popalić. i teraz czuję, że go znowu zaczyna dusić i miewam nudności. ale takie już do przeżycia a nie te z początku ciąży.
Mi jest ostatnio strasznie słabo. Dziś na przystanku musiałam chodzić w kółko w cieniu, żeby nie paść. O kościele nie wspomnę - dwa tygodnie temu miałam dwa podejścia do mszy, bo na pierwszej nawet na polu w cieniu i na siedząco miałam mroczki przed oczami i musiałam iść do domu. A w tym tygodniu jakaś młoda kobieta chciała mi ustąpić miejsca jak ściągnęłam sweter, bo mi się już gorąco zaczęło robić. A kupę facetów naokoło oczywiście siedziało z "uduchowionym" wzrokiem wbitym w sufit albo podłogę! Ostatecznie wyszłam sobie na powietrze, bo tak bezpieczniej, ale chyba zacznę stosować metodę starszych babć i zajmować miejsce 20 minut przed mszą, jak nie wcześniej
Nie wiem, o co chodzi z tymi omdleniami... Niefajne to, bo człowiek się niepewnie czuje jak gdzieś wychodzi.