reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cześć mamuśki.
przywitam się i poczytam co naskrobałyście. wczoraj od rana próbowałam się do was odezwać ale mój "cudowny" internet mnie non stop wywalał.... ale spędziłam czas z kumpelami i dzień tak przelecial, że nie miałam czasu pomyśleć, że coś mnie boli itp hehe a przy okazji byłyśmy z koleżanką u lekarza bo ona ma termin na 31 sierpnia i wczoraj ją brzuch zaczął mocno boleć i jej powiedzial, że to już pierwsze oznaki, że niedlugo będzie rodzić więc ma się z dupskiem nie ruszać tylko siedzieć i czekać bo w przeciągu kilku dni będzie musiała śmigać do szpitala :D

reklama
hello

m nie przeszedl bol w boku jeszcze dzisiaj juz naliczylam dwa skurcze :/ szlak by to ... aagggrrr
jak bedzie ich wiecej lece do gna po jakies leki przeciwskurczowe kurka mac no glupia tapeta !!!

myangel na porodowce sie nie spotkamy bo ja juz sie zopola wyprowadzam ;) na szczescie :p i rczej porod bedzie we wro :)

sarka narazie nic nie szukamy jeszcze. 26tego sie przenosimy do rodzicow i jak tylko m dostanie prace we wro to szukamy i sie wyprowadzamy mysle ze najpoziej w pazdzierniku :) oby nie pozniej no zobaczymy jak z ta praca pojdzie.

ewwe to i ja sie dopisuje do "klubu skurczybykow" ... moze i ja o ten cordafen poprosze jak mi nie przejdzie??

A ja dziś o 8:45 zostałam ciocią ( przyszywaną ) ślicznej dziewczyneczki. Się mamusia na córunie oczekała- miała termin na 31.07 :) SUUUUPER!

Ewwe- ja po 10 min od zażycia cordafenu byłam cała czerwona- twarz, szyja, dekolt, dłonie, nogi, brzuch... no cała! Jakbym ze 2 km przebiegła. A tak poza tym to nie było innych skutków ubocznych :) Z tym dawkowaniem sobie nospy muszę pomyśleć .. Jutro pewnie pojadę na położniczy to przy okazji zmolestuję jakiegoś lekarza, że czuję skurcze ( niech mi tam pogrzebie) a mój lekarz jest na urlopie :)
Ja też mam teraz sporo tych skurczyków- kilkanaście to norma ;/

missiiss tylko Cię w dupsko lać :)

oo mamolka gratuluję nowego tytułu:):)
co do czerwoności to ja na szczęście nie mam...a może po prostu nie widać przez to ze lato i czlowiek bardziej opalony? w kazdym razie popytaj lekarza o ta nospę, może dołóż buscopan?popytaj.3 mam kciuki zeby uciekły nam wszystkim te skurcze-mendy:)

Ostatnia edycja:
oj dziewczynki, współczuję Wam strasznie tych skurczy i bóli... jak się Was naczytam to się zastanawiam czy u mnie brak takich dolegliwości to normalne:szok: bo czuję się świetnie, jak się nie przemęczę to raczej nic mi nie dolega, i dlatego się boje, żeby coś na połówkowym nie wyszło, bo ciągle wszystko ok i aż za dobrze jest...
jedynie to jakoś nie wiele czuję mojego bąbelka, może ma po prostu jeszcze dużo miejsca,

u nas upał też ma być straszny, właśnie powinnam wyjść na pocztę rachunki zapłacić i kupić sobie po drodze jakieś warzywa i owoce, ale jak pomyślę, ze tak taki skwar to mi się nie che...

wy o upalach a u mnie oczywiście chmury za oknem hehe

nadrobilam wczorajsze zaleglości :D co do języka to w szkole uczylam się przez 4 lata angielskiego, potem na studiach już miałam tylko angielski medyczny i nikogo tam nie interesowalo, że ludzie nie znają podstaw... ale ta nauka ogólnie a używanie języka na co dzień to całkiem inna bajka. dopiero tutaj w Irlandii się z językiem oswoiłam i po jakimś czasie zaczęłam gadać swobodnie. w szkole uczą sztywnych zasad, wszystkich czasów, wiele zbędnych rzeczy. w życiu codziennym calkiem inaczej się rozmawia.

sunnflower trzymam kciuki za twojego. daj znać czy wszystko ok. w którym jest szpitalu?

myangel daj znać co z wizytą. idziesz do GP czy macie tam jakiegoś niby ginekologa?
i tak musze ci powiedzieć, że w tej twojej mieścinie bardziej o was dbają bo wczoraj ta koleżanka mi powiedziała, że przez całą ciążę miała tylko 2 wizyty w szpitalu i w tym tylko jedno usg i wszystko. krew jej pobrali dopiero po polowie ciąży raz i jak wyszlo, że hemoglobina za niska to jej przysłali jakiś papier i recepte i wszystko źle tam bylo... napisali, że ma popijać sokiem pomarańczowym i brać jedną tabletkę dziennie. jak jej powiedziałam, że popija się wodą a sok pije bo jest tam wit c, która pomaga wchłonąć to się wkurwiła hehe no i jeszcze jej mówilam, że Polsce to przy tak niskiej hemoglobinie to żelazo standardowo 2 razy dziennie się lyka to też zła na maksa. no i się kontroluje morfologię a nie tak jak tutaj. jeden jedyny raz przez całą ciąże pobrali jej krew - masakra!

a ja się w nocy obudziłam z bólem lewego pośladka i lewej nogi :D myślałam, że zwariuje. ale ogólnie jak was czytam to i tak chyba trzymam się nieźle. tutaj mi dokucza głównie ciśnienie i bez kawy się nie obejdzie i bóle ale takie do przeżycia.
ale jeszcze co mnie martwi najbardziej to kopniaki bardzo nisko brzucha... nie wiem co zrobić i też już myślę, żeby może jeszcze na jutro lub sobotę sie zapisać tu do lekarza, żeby zrobił usg i powiedział czy wszystko dobrze. bo teraz już się denerwuję. chyba, że to normalne co? ale już czułam dużo wyżej kopniaczki a teraz w samym dole :(
w Poznaniu ide na usg 23 sierpnia, ale najpierw muszę wrocic do Pl dlatego się martwię, żeby wszystko bylo dobrze. chyba jak zrobię teraz usg i potem za tydzien to umówione to nie zaszkodzi co? nie wiem co robić

gosia może ten pośladek i noga to kość biodrowa, może przesiliłaś lub źle się ułożyłaś podczas snu, mnie tak momentami czasem złapie i to autentycznie od biodra lub miednicy promieniuje w dół,

co do nauki języka, moja przyjaciółka jest germanistką i sama mówi, że system nauki języków obcych w szkołach to jest porażka, bo się uczy dzieciaki gramatyki, żeby umiały napisać sprawdzian i test, ale co z tego, że dzieciak zna wszystkie czasy, końcówki, zaimki, przyimki, strony czynne, bierne itd, jak on potem nie umie zdania z siebie wydusić, ona jako nauczycielka twierdzi, że za mało się stawia na naukę komunikacji i mówienia, że lepiej było by żeby taki mówił kali miec kali chcieć, ale żeby umiał wyartykułować zdanie i powiedzieć o co mu chodzi, a na co mu znajomość czasów i reszty jeśli nie umie powiedzieć zdania?

ja np całe życie uczyłam sie niemieckiego, też kwestia, że jak się z językiem nie ma kontaktu i się go nie ćwiczy, nie powtarza, to się zapomina, bo ja mówiłam perfekt po niemiecku, a teraz to pewnie jedynie stopień komunikatywny,

Dziewczny dam znać zaraz co i jak..

Mamolka Napisałam do Ciebie na priv numer mojej komorki, jak mozesz to odeślij swój, w razie gdybym wylądowała w szpitalu będę miala jak wam poinformowac choć licze na to, ze nie będzie takiej konieczności :)

Ja magnez biorę 3x dziennie po tabletce ale niestety mam po kilku dniach biegunki... Wiec przerywam i w razie skurczy zaczynam brac znowu.

Dzien dobry, ja wstalam o 7 ale zaraz znowu leglam w lozku, od pewnego czasu moje cisnienie spadlo, mialam dotychczas normalne natomiast teraz miewam 107/70 lub na 65 :/ taki stan rzeczy pokusil mnie ktoregos dnia o zmierzenie temperatury i tu kolejny zonk! :O po obudzeniu sie i polezeniu chwilke moja temperatura wynosila kolo 36,4 pozniej odrobine wzrastala do 36,6 natomiast dzis pobila rekord i wyniosla 35,9 :O nie wiecie co to moze znaczyc?? lekarz powiedzial ze to normal.... z tym ze tu wszystko jest normal ://

reklama
gosia moj tez kopal po pepku a teraz sie dziad przekrecil na posladowo w poprzek iladuje nogami po dole. to normlne i zalezy jak dziecko sobie lezy. teraz maja duzo miejsca wbrzuszkach i sobie plywaja wiec normalna rzecza jest ze raz kopie kilka dni na dole raz na gorze pozniej znow gdzies w bok. takze spokojnie :) moj lezal chyba miesiac glowa w dol i kopal fajnie po gorze ale jak zaczal po dole to juz mis ie tez to nie podobalo no ale coz przekrecic chyba sie ich nie da ;)\

myangel kciuki trzymam za wizyte ! &&&&& Adaś o śliczne imie :) ja to w ogole ostatnio zglupialam z imieniem i maz sie pyta a moze jenak mikolaj a moze xawier?? :eek: kurde masakra wiec ostatecznie nie wiem czy jasiek zostanie :p

salomi ja tez nie mam wysokiej temp. u mnie normalna raz 36.0 raz 36.6 chyba jakos niedawno sobie zmierzylamw poludnie to mialam 36.7 najwyzej.... z reszt jak dobrze sie czujesz to po co mierzysz tempke i glowkujesz?? ;) u mne cisnienie iskie wiec looz 100/60- 110/65 gora :)

Ostatnia edycja:
Do góry