reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sarka z mieszkaniem w ogóle był problem, bo byliśmy przekonani widząc ogłoszenia wcześniej, że mieszkań jest dużo i będzie w czym wybierać, ale jak się okazało, w mieście otworzyli nowe centrum handlowe, które jeszcze robotnicy wykańczają, no i wszystkie mieszkania prawie poszły, bo zajmują je właśnie robotnicy, no i nie bardzo mieliśmy w czym wybierać, gdybyśmy się mieli przenosić we wrześniu to już wybór byłby większy, ale to mieszkanie jest komfortowe, C. mówi, że jeszcze pachnie farbą, nowymi panelami i meblami, więc się opłacało, mieszkanie zawsze można zmienić,

kliwia nie wiem jak wygląda kwestia z piwnicą czy zostawianiem wózka na dole, zależy jacy lokatorzy, ja bym się trochę bała żeby mi ktoś tego wózka nie gwizdnął, no ale zobaczymy

Szczęśliwa tosia
- witam nową grudniówkę :-D

mamolka
widziałam to już, jest jako gratis albo na wypsażeniu wózków wielofunkcyjnych i się właśnie zastanawiałam czy mi się to przyda, zobaczę jak będzie w praktyce jak się przeprowadzimy za tydz i będę widzieć to mieszkanie i kamienicę

sarka coś się zbiera tych stricte świątecznych mam :-D ciekawe, która się rozpakuje najbliżej tego terminu albo w wyznaczonym dniu :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tunia - to super, ze mieszkanko macie juz na oku. to 4 pietro to rzeczywisice troche minus. targanie wozka nie wchodzi w gre, ale potem wniesc takiego spiacego 1,5 roczniaka to tez nie lada wyczyn. no ale przeciez to nie wasze docelowe mieszkanie!

mamolka - oszczedzaj sie w takim razie i wybieraj zamiast dlugich spacerow np. plac zabaw. tam sie dziecko nabiega, a ty mozesz choc chwile posiedziec. mi akurat spacery sluza, ale jak wroce z takiego 2 godzinnego, to sapie jak slon ;-)

Tosia - ja tez mam termin na 24.12. Witaj :-)

moj maz zabral mala do zoo, wiec mam jakies 3 godzinki wytchnienia. pewnie poswiece je na sprzatanie, bo mieszkanko jest w stanie srednim :baffled: buu, jutro do pracy ....

witam wszyskich!

od jakiegos czasu zagladam tutaj do was i zdarza sie to coraz czesciej, wiec tez postanowalm sie przdstawic i do was przylaczyc :-)

nazywam sie Magda, jestem ze śląska i
czekamy na naszego pierwszego szkraba,
ktory zapowiada sie
wg OM 23.12.2010 ,
wg USG 29.12.2010 ,
a wg mnie 27.12.2010 :-)
a do tego bedzie to Wojtuś - dowody czarno na bialym sa :-)

pozdrawiam wszystkie szczesliwe przyszle mamusie:-)

JA PIER************************************************!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomijając fakt jak to się stało ...proszę jeszcze raz mamy które mają termin po 21 grudnia o podanie swoich terminów

bo właśnie je straciłam

Ostatnia edycja:
JA PIER************************************************!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomijając fakt jak to się stało ...proszę jeszcze raz mamy które mają termin po 22 grudnia o podanie swoich terminów

bo właśnie je straciłam

a czy sam 22 grudzień też wchodzi w grę? bo ja właśnie taki termin mam

a tak w ogole to dzień doberek :)
u nas póki co nie pada i nawet trochę słoneczko się przebija <wow> myangel szkoda, że teraz weekend się nie wybraliście na wycieczkę bo widoczność bardzo dobra. no i tym sposobem może sobie pospaceruje nad oceanem huraaa

Tunia cieżko z tym 4 piętrem ale pomyśl sobie, że tyle ludzi to przeżylo i też z dzieciaczkami, że też na pewno dacie sobie radę.

miłego dnia dziewczyny

ps. witam nową mamusię :)

Ostatnia edycja:
i ja sie witam :) spalam dzisiaj do 10.30 :D

na szczescie moj malutki przekrecil sie i nie kopie juz na dole boze jak sie balam bo mnie bolalo jak kopal :/ ale jest ok... :)

witam nowe grudnioweczki :) ale nas ostatnio przybywa :)

reklama
poczytałam, zobaczyłam co u was i spadam. czas się ubrać i wyciągnąć mężulka na ten spacerek... normalnie jestem w szoku, że nie pada!
zyczę wam bezstresowego dnia, bez bóli i skurczy :D

Do góry