reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sarka psie pole chyba za daleko do centrum... tez patrzylam wlasnie na ceny a psim i calkiem fajne sa no ale zobaczymy jak taniej i blizej nigdzie nie bedzie to jednak tam cos poszukamy. my to chcemy jakies 40-50m2 nie wiecej dwa pokoje i wystarczy. wiecej nie potrzebujemy i tak liczymy na cene max 1300 no ale zobaczymy jak bedziemy szukali. narazie ta pra ca musi byc bo na samej mojej wyplacie to nie pojedziemy bo cala by poszla zamieszkanie :/
a co do bolu to dziwnie boli mnei z jednej str tylko bo z lewej. i az biodro mnie napiernicza a prawan ic a nic... jeszcze troche i nie wytrzymam bo cmi tak pierunsko ze kolejnej nocy nie przespie albo padne ze zmeczenia... powiem ci ze jak leze to mnie jeszcze bardziej to wkurza a jak sie usadowie na pol lezaco to juz ciutke lepiej...
jej wkurza mnie juz to co bedzie to bedzie ja juz nie mam sily myslec pozytywnie... chce siec zuc normalnie, zeby mnie nic nie bolalo...

ej dzisiaj tesciowa dzwonila i proponowala zebysmy sie doniej przeniesli ona by bardzo chciala heh e:) ale ona w kielcach mieszka tzn w malogoszczu a pracy w kielcach malo ... dobra kobieta no nie to co moja mama jakies fochy ehhh no ale trudno.

gosiab lez wypoczywaj herbatka z miodkiem i cytrynka jak dziewczyny pisaly a wszystko bedzie good. wiadomo ze szlak trafia jak sie wali wszystko a mamy plany... kuruj sie i szyko wracaj do zdrowka!!!!

krolcia ja mam pelno bucikow i wlasnie takie ze sznorowkami i jezykiem i takie z paskiem bardzo podobne co w linku tylko inne kolory ale tez z paskiem do okola i na wykonczeniu :) .... i mam ogrodniczki w paski i sweterek... zrreszta chlopiec jaks ie go ubierze od stop do glow szydelkowo to nie wyglada tak slodko jak dziewczynki przynajmniej dla mnie :/

sunflowerjak wiecej wydzieliny to moze swiadczyc o infekcji ale co do bolu nie wiem ja nie mialam przy swojej. jak masz mozliwosc to zadzwon do ginka i sie zapytaj co i jak a napewno ci powie czy mozesz przyjsc za te 2 tygodnie czy lepiej zebys sie pojawila wczesniej.

kbetina obiecuje mocne postanowienie poprawy ale chyba nie dzisiaj bo poprostu dzisiaj juz sobie mowie co bedzie to bedzie bo mam juz dosc tego bolu cholernego i jeszcze mnie noga zaczela rwac aggrrr

no to sie rozpisalam :)

reklama
Tunia, składka nie ulegnie podwyższeniu, bo jest stała zarówno przy ulgowym, jak i normalnym ZUS-ie. Więc po ślubie Twój mąż może śmiało ubezpieczyć i Ciebie i dziecko i żadnych konsekwencji finansowych to za sobą nie pociąga;-)

Biedulki nam się pochorowały trochę. Nie dobrze. W lecie to angina lubi poszaleć więc Gosia uważaj na siebie i kuruj się.

Missi - odpocznij sobie dobrze, od neta też!

Ja też zmykam już dzisiaj. Zmęczona jestem a jutro mamy z córeczką samotny dzionek.:-)

A moja kuzynka też jest w ciąży. Ma już synka, który jest 4 dni starczy od mojej Patrysi, a teraz będzie miała drugą dzidzie, tym razem młodszą od mojej. termin ma na koniec marca 2011. :tak:

Hałabała ja do Jarosza na Krzycką pomykam;-)

missiiss wcale nie jest tak żle z tym dojazdem, nie wiem czy jestescie zmotoryzowani..jesli nie to połączenie z psiaka jest bardzo dobre i nie jest wcale daleko. To naprawde fajne osiedle pozbawione chyba zupełnie starszych ludzi, wszyscy to młode małżeństwa z malutkimi dziećmi, pod nosem przedszkola, co krok super place zabaw itp:tak: a i cenowo jeszcze ok, tak zachwalam bo gdybym nie mieszkala tu gdzie mieszkam to szukałabym własnie w tamtych stronach:tak:

Ja juz gnomy pacyfikowałam, wyszaleli sie na placyku, kolecję zjedli, wykapani słuchaja bajek na CD pod kaderką:-p
A urodzinki mojego bajbla chyba przeniesiemy na niedzielę bo zamieszanie na razie z tym sklepem a w niedz. dodatkowo moi rodzice obchodzą 40 rocznicę ślubu więc wyprawimy razem:tak:

Missiiss chłopiec też może wyglądać ekstra w wełnie:tak:! Ja dla mojego kochałam robić dresiki. Dla swojego widzimisię wrabiałam bohaterów bajek:-D(miki, kubuś, osiołek, tygrysek) dla widzimisie męża:dry: miał dresy nike, adidas, reebok itd. Do teraz zresztą robię sweterki z bohaterami na czasie(co akurat podoba się synkowi). Mam w planach zrobić mu jeszcze sweterki z bohaterami toy story, piorunem i pieskiem w kropki:laugh2:(dalmatyńczyk).

Może jakiś kombinezon z kapturkiem...

Kurde męczy mnie zatkany nos jeszcze:crazy:. Wydzieliny brak a wrażenie zawalonego nosa jest na maksa:wściekła/y:. Chyba nie wyrobię dzisiaj i wezmę nasivin dla dzieci na noc, żeby w końcu normalnie się wyspać. A nie budzić się z saharą w buzi:wściekła/y:.

krolcia taki nieżyt nosa jest całkiem w ciąży normalny, ja juz kilka razy miałam, pewnie jutro sie odetka:tak:

Też miewacie takie momenty dnia kiedy opadacie z sił?? ja to tak mam najcześciej po obiedzie, w godz. popołudniowych, po prostu jakby życie ze mnie uchodziło i tak codziennie, bez drugiej kawy po południu własnie nie dałabym rady ale i to nie całkiem pomaga, po prostu taka słabość, niemoc:zawstydzona/y:

No mnie też się zdarzyło ostatnio kilka razy łyknąć drugą kawcię:zawstydzona/y:.
A z nosem to taka moja zasrana uroda:wściekła/y:! Jak się przeziębię czy zachoruję to potrafię się wyleczyć w trzy dni! A nos to dwa, trzy tygodnie trzyma i nic nie pomaga!!!!:no: Teraz też, kaszel, ból gardła i podwyższona temperatura, wydzielina z nosa zwalczona domowymi sposobami w trzy dni, a nos jak opuchnięty był tak jest!

moi juz polegli :-D
eee baby co tu tak pusto, ja tu teraz wieczory mam free bo mój M pracuje u siostry w sklepie (wprowadza ten towar) a tu nie ma z kim poklikać:no:.........siedze na allegro, jeszcze trochę i przetrąbię tam całą wypłatę jak tu sie nikt nie pojawi:-D

reklama
Witam wieczornie
Nadaję z tego kiepściutkiego blue connecta:sorry:
Nie mogę się doczekac,kiedy wrócę do anglii,bo tu jest za gorącooo!:eek:,nie ma normalnego internetu,nie ma co robić całymi dniami,jestem przyzwyczajona do pracy,do ciągłego ruchu,myslenia,działania-to odpoczywanie mnie męczy.
Jeśli chodzxi o to,co czxytam,o Wasze zmęczenie,to na tym etapie powinnyście czuć się fajnie,bo to drugi trymestr,nie pocieszę was,bo w 3cim będzie jeszcze gorzej,trudniej,ciężej.W drugim trym.hormony są ustabilizowane i powinnyście mieć dobre samopoczucie-huśtawki nastrojów nie należą do 2giego trymestru,a raczej do 1go i 3go
Ja czuję się ok.oprócz tego,że goroąco tu jak nie wiem.
A pisałam Wam o sąsiadów córce raz,tej,która wzięła Ru486.Dziś robiłam jej usg,wygląda na to,że miała dużo szczęścia,ciąża rozwija się prawidłowo,krwawienie nie zaszkodziło utrzymaniu ciąży,wszystko wygląda prawidłowo,oczywiście i tak trzeba czekać,ale nie robimy narazie żadnych badań prenatalnych.A dziewczyna zmieniła podejście,myślę,że dużą rolę odegrała acceptation rodziców ,ich troska o nią.Ja myślę,że jest szansa,że będzie ok.
Wkrótce niektóre z nas muszą zrobić test ociążenia glukozą,jesli macie wizyty raz na miesiąc,to jak któraś jest w ok.20tym tyg.to już musi wziąć skierowanie,czy Wasi lekarze już robią ten z 75mg"? czy nadal tradycyjny 50? bo teraz na świecie robi się od razu ten 75
Pójdę już się położyć,miałam posiedzieć ,bo mąż z rana odnosi blueconnecta ,ale już nie mam sił
Dobranoc

Do góry