reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja to niestety nie mam o tym pojęcia. ale ja w nfz też nie jestem ubezpieczona. jeżeli dzieje się coś z ciążą to muszą (!!) bez ubezpieczenia cię przyjąć za darmo wszędzie. jest ustawa na ten temat i kiedyś rzecznik się wypowiadał, że można sobie ją wydrukować i śmiało z nią chodzić i pokazywać jak będą robili problem - nie mają prawa kobiecie ciężarnej odmówić pomocy lekarskiej. ja oczywiście nadal nic nie wydrukowałam ale chyba będę musiała to w końcu poszukać. no ale też czas się ubezpieczyć ale to chyba jak już mąż do mnie wróci.
póki co jadę na irlandzkim ubezpieczeniu, które obowiązuje w całej europie

to jak znajdziesz to wrzuć link, bo ja nie wiem co to za ustawa

reklama
hałabała ja też jestem pierworódka. na początku panikowałam ale już się nauczyłam do tego czasu, że tak nie wolno. za dużo czytałam i nagle wszystko mi dokuczało. ale teraz już się uspokoiłam :-) co prawda wszystko dla mnie jest nowe ale chodzę regularnie do gina i skoro wszystko jest ok to nie będę przeginać z wymyślaniem :-)

hałabała ja też jestem pierworódka. na początku panikowałam ale już się nauczyłam do tego czasu, że tak nie wolno. za dużo czytałam i nagle wszystko mi dokuczało. ale teraz już się uspokoiłam :-) co prawda wszystko dla mnie jest nowe ale chodzę regularnie do gina i skoro wszystko jest ok to nie będę przeginać z wymyślaniem :-)
no i tego sie trzymaj:tak:

ja dokładnie tak samo :-D czasem dopada mnie jakaś schiza, ale właśnie też dlatego przestałam czytać taką ilość informacji, które często są sprzeczne i nie wiadomo co jest poprawną informacją, stąd też zadaję tu tyle pytań, bo czasem na prawdę wolę Was zapytać niż "wszechwiedzący" :no: internet

Hejka dziołchy!;-)
Jakoś poszło wczoraj! Goście już wybyli:tak:! Stwierdziłam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Kluseczki wczoraj wyszły boskie!!!!!!!!! A bitki w sosiku z duuuużą ilością cebulki po prostu palce lizać!!! Nażarłam się jak dzika świnia:tak::sorry2:!!!!!!!!! Pycha było!
Ukojenia w tym całym wariactwie dały mi moje zielone skarby! Zaczęły kwitnąć! Kocham moją zieloną dżunglę ona mnie tak cudownie wycisza. No i zaczyna mi kwitnąć moja ulubiona cebulka CHARISMA!!!!:-D:-D:-D
Co do blendera to ja mam dużego robota kasię taką Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://cokupic.pl/i/c_big104636.jpg . Jest bardzo szybka i wielofunkcyjna. Ziemniaczki na placki trze w minutę! Robię w niej niemalże wszystko, z wyjątkiem ciast. Jest na to za szybka i za mocna!

Mój bobo również preferuje lewą stronę do kopania!:-)

Piękny dzień się zapowiada!

a ja nawet nie pamiętam jakiej firmy mam blender, ale żadnej znanej... a zadowolona jestem bardzo. już sobie nie wyobrażam ucierać warzyw na tarce hehe a zupy też robiłam na kremy bo mój A średnio zupki lubi, ale jak zrobię na krem i do tego grzanki z piekarnika to wcina :-D no i przynajmniej nie wie co w niej jest bo tak to zawsze wymyśla hehe

Cześć,

ja blendera nie posiadam, ale ziemniaczki, marchewkę i cebulę na placki ucieram za pomocą sokowirówki- później tylko mieszam skrobię z wiórkami i pyszne, delikatne placuszki gotowe;)
Tunia, zgłoszenie Cię do ubezpieczenia zdrowotnego, nie będzie, z tego co mi wiadomo, skutkowało podwyższeniem składek Twojego męża. Tu masz artykuł na ten temat: Jak zgłosić członków rodziny do ubezpieczenia zdrowotnego - Administracja publiczna, prawo administracyjne, finanse publiczne – Sektor Publiczny INFOR.PL

Ale ja radzę i tak zapytać w ZUS-ie, a z resztą idę w tym tygodniu do ów czcigodnej instytucji, więc zapytam też o te składki.

A tymczasem dziewczynki znikam- idę sprzątnąć łazienkę i wymyć w końcu lodówkę. Miłego dnia

halabala zalezy jaki metraz i kiedy sie chce wynajac ;) moj maz rok temu mieszkal we wro kilka lat :) wie co i jak. teraz napewno po sezonie bedzie wynajem troszke tanszy a ja nie chc emieszkac w centrum tzn nie musze wiec mysle ze cos niewiekiego dwupokojoweg sie znajdzie w ozsadnych pieniazkach no nic sie zobaczy ::) a moze zostaniemy u rodzicow i obok sie wbudujemy ?? bo maz ma pomysl na biznes w mojej miejscowosci ale to jeszcze pomyslimy :)

myangel kurczaczki dzieki ci za ten artykul :) kurde juz wszystko wiem czyli bede mogla wziac jeszcze na te 4 miesiace sobie wychowawczy :) ale fajnie bede sobie spokojnie we wro mieszkac ido opola nie bede musiala juz wracac :)
tuniasuper ten blender masz!!! wlasnie o tym metalowym pisalam on ma chyba regulacje obrotow jeszcze nie ?? ja mam nieco mniejszy zestaw :) ale jestem mega zadowolona :)
malam jeszcze cos pisac ale kurka nie pamietam co czytalam 2 str dalej cholercia skleroza :/

hmm teraz tylko siezastanowic czy probowac z tym wlasnym biznesem czy jednak we wro ciagnac... i pozniej sie wybudowa ... no nic trzeba pogadac dobrze z mezuliem :)

reklama
Hej dziewczynki,
Jeśli chodzi o blendery i roboty kuchenne to ja mam Kasie z MPM (ktoś o niej wspominał), moi rodzice też mają i jest super.
Missiiss co do wychowawczego to ja też po macierzyńskim idę na wychowawczy a umowę mam do 2014 więc się chyba wyrobię:-), oczywiście jeszcze parę razy się rozchoruję (pamiętajcie, że wtedy się macierzyński przedłuża automatycznie), no i mam 68 dni urlopu zaległego więc na szczęście trochę jeszcze będzie.
Jeśli chodzi o ZUS to ja na siebie ubezpieczam męża i Julię i nie mam wyższej składki ale nic więcej nie napiszę bo się na ZUS kompletnie nie znam.
Życzę wszystkim miłej soboty:-):-):-)

Do góry