reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Joamar - witaj po urlopie - fajnie, że wypoczęłaś :-) i już do nas wróciłaś.

Dziewczyny - odnośnie blendera - możecie jakiś polecic? Sama zamierzałam kupic (mój multirobot zdechł zupełnie), a nawet nie wiedziałam, że można tym ucierac ziemniaki.

reklama
Dzien dobry :-D
Ja dzis po burzliwej nocy z wielokrotnym budzeniem sie. Oczywiscie wczoraj sie wieczorem zle znow czulam wiec nie bylam w stanie tu was nadrabiac. Dzis ogolnie lepiej - i oby tak juz zostalo.

Mi kilka osob polecalo robota z MPM Kasia MPM Kasia 116 - Robot wieloczynnościowy MPM w RTV EURO AGD
taki robot to fajny bo szybko salatki sie w nim robi :]

A mi wlasnie tego odradzano w sklepie :-p Podobno czesto sie psuje :-p Choc ma wiecej rzeczy niz moj... Z robotow kuchennych mam taki chyba (mysle ze to ten co mam): Robot kuchenny Assistent AEG KM850 All in One w polskich sklepach w www.Burak.pl
Ma duzo tarek, latwo sie robi koktajle, sieka itp. Mam go juz ponad 2 lata wiec chyba mozna polecic. Choc do ucierania sie nie nadaje. Teraz chce taki blender, co go moge do reki wziac,do goracego mozna wsadzic i ucierac :-p

Ostatnia edycja:
Dzien dobry dziewczynki :))

Wczoraj padłam jak ten Neptuś zaraz po 22 :D Stad pobudka o tak wczesnej porze ;)

Co do blendera to ja chciałam a jakże, maż mi kupił, zebym mogła zupki ucierać dla małej a skończyło sie na tym, ze sobie kawałek palca zmiksowałam, bo mi się kurczak zaklinował i chciaam wyciągnąc no i tak do tej pory mam wielką bliznę bo jak wsadziłam paluch to jednocześnie wcisnełam przycisk. I tak dobrze, że się bez szycia obeszło ale zharatane miałam do kości :/ a Julcia to i tak nie chciała moich zupek jeść, wsuwała słoiczki do 2 roku zycia a ja nie protestowałam - jak miała ochotę na obiadek to dawałam a jak nie to słoiczek. Wygodne i zdrowsze :)

helllo

co do blendera to bym polecala cos z brauna np., jesli chcecie drobic cos twardego to najlepiej z metalowa obudowa przy nozach te sa troche drozsze. ja ostatnio u siebie na markeciepromocje mialam i kupilam za 116zl brauna metalowe noze plastikowa obudowa wysoki pojemnik, i taki co sie przyczepia do kubeczka super jest :)

a co pracy mojego m mam nadzieje ze szybko znajdzie prace i nie bedziemy musieli dlugo zostawac u rodzicow o ile w ogole. chociaz wolalabym chwile unich pomieszkac chociaz iesiac bo troszke bysmy odlozyli. wiadomo ze am do rachunkow i jedzeni abysmy sie dolozyli a reszte bysmy zaoszczedziili i akurat by bylo na cos dla dzidziusia :) powiem wam ze ta firma zmienia sie z miesiaca na miesiac na gorsze i chcielismy wczesniej zmienic prace ale to si etak mowilo a zostawmy jak jest bo w oghole jest najgorzej sie nie zarabia umowa na stale i takie tam... ale chcielismy juz wczesniej do wro wlasnie... moj maz jest kierownikiem wiec mysle ze w dwa miesiac euda mu sie cos znalezc i wynajmiemy mieszkanko no i wolalabym szukac pozniej niz tera zkiedys tudenci szukaja i sa ceny dosc wysokie. zobaczymy jak to bedzie ale mysle ze nie bedzie zle a jeszcze jak znajdzie lepsza prace to bedzie mowil ze dobrze ze sie tak stalo :)

dzisiaj tylko musimy powiedziec wlascicielom mieszkania ze chcemy juz odejsc z domku ... poprosze ich ze jak znajda kogos wczesniej to jak sie da niech sie wczesniej wprowadza. martwie sie tylko tym ze ta tapete musimy odkupic i zatapetowac dziury ktore moje psy zrobily i albo jak znajdziemy taka sama to zakleimy a jak nie bo to dosc stara tampeta to kupimy podobna i jakos to bedzie. bo kaucje zwrotna 1000zl to i tak za duzo wyjdzie jak na sciane tapety do pokoju wiec wolimy sami odkupic i zeby kaucje nam zwrocili. no zobaczymy jak to bedzie. ale mam nadzieje ze dobrze :)
dobrze ze ja jeszcze tam pracuje i do konca umowy bede miala pieniazki jeszcze tylko nie wiecie czy np jak si ema umowa na czas okrslony to czy po macierzynskim moge wziac sobie wychowawczy na okres do skonczenia umowy ?? kurcze chcialabym tak a nie wracac do tej firmy.

Oj Miss, nie dotycztałam, przykro mi z powodu pracy męża :*
Na pewno wkrótce znajdzie coś sensownego, w końcu teraz pieniażki wam są potrzebne jak nigdy. W sumie przez jakiś krótki czas można się przemęczyć u rodziców i pomału sobie czegoś szukać. NIe wiedziałam, ze w Polsce też się płaci kaucję za mieszkanie, no ale w sumie sama jako włościciel bym tak zrobiła, zawsze to jakieś zabiezpieczenie...

Tutaj coś o tym wychowawczym, niestety tylko do końca trwania umowy :/ A długo to bedzie jeszcze po macierzyńskim? Urlop wychowawczy a umowa o prac na czas okrelony - eGospodarka.pl - Prawo pra

Elena spokojnie pewnie nic sie nie dzieje, dzidzia rosnie wszystko sie rozciaga to i boli tu i tam. Ja to juz dwa opakowania nospy zjadlam przez te bole i wszystko jest ok.Czemu akurat mysli, ze szyjka sie skraca? mialas jakies problemy z tym??

Nie miałam nigdy skracającej sie szyjki. Ale napiera mnie na pecherz dlatego tak pomyślałam. W tej ciąży też juz miałam problem z pęcherzem ,wiec pewnie macie racje.
missiiss1301 racja nie zaszkodzi sprawdzić.

witam
mialam wczoraj ambitny plan doląćzyc do dyskusji świątecznej ale moja mała tak dlugo usypiała ze wkońcu z nia zasnełam.
Ja mam termina na poczatek grudnia ale tez póki co sie nigdzie nie wybieramy. Rodzicow i tesciow mam ok 150 km wiec to cała wyprawa a nie wiadomo jaka bedzie zima wiec pewnie kupie rybke jakis schabik zamiast barszczyku bedzie rosołek i jakos te swieta minął. Meza brat tez zapowiada ze nigdzie nie jedzie wiec moze razem na miejscu cos zorganizujemy. Bardziej sie obawiam najazdów rodzinki między swiętami chetnej zobaczyć nowego cżłonka rodziny. Ale wierze ze mama nie zawiedzie i na pewnoz pustymi rekami nie przyjedzie. jak cos to znow rosolek, schab sie sam upiecze a ziemniaczki mąż obierze ,z jedna salatke i obleci. Wkoncu kazdy zrozumie ze nie mam jak szykowac Bog wie czego i jakiego przyjęcia.
Ciesze sie ze mam sporo ciuchów po malej, a sama wcześniej bardzo dużo dostałam od brata. Jak sie tak wszystko podliczy-zakupy dla dziecka szczepionki itp to naprawde te 1000 zl to cale gów.... ale zawsze to cos.
teraz załuje ze wózek wzielam od brata bo jakbym kupiła przy Paulince to teraz bym miala. A tak czeka mnie wydatek teraz. No ale co tam dzidzius musi miec cos swojego, nowego.
Missiiss nie przejmuj sie mąż na pewno znajdzie prace, wkoncu ma doświadczenie a to najwazniejsze. A zmioana tapety moze tez nie bedzie konieczna wkoncu jak sie mieszka to nie sposob zeby w mieszkaniu nie bylo widac zadnych sladów użytkowania??;)
Joamar fajnie ze już po urlopie i wypoczęta. My byliśmy w Bułgarii ale moja córcia ma niecałe dwa latka wiec ja za bardzo nie poodpoczywałam, choc nie powiem i tak było super.
A co do ruchliwości to moje oba dzieciątka ruchliwe w brzuszku. Gin ma zawsze problem z pomiarami bo tak sie ruszają. W pierwszej ciązy to zle zmierzyl i mnie wystraszył ze z dzieckiem moze byc cos nie tak bo mu glowa za duza wyszla, az drugiego zawołał do konsultacji, ale ten zmierzyl i wyszlo ze wszystko dobrze-wiecie jakiego mialam stresa. 5 minut czekania na ponowne badanie to było jak wieczność.
No ale pamiętajcie grunt to pozytywne myślenie i nie czytajcie za dużo. Chodzicie regularnie na badania i jak jest ok to jest.
Im wiecej sie czyta tym wiecej objawów-zwłaszcza tych niekoniecznie dobrych, sie u siebie doszukuje;)
ok zmykam na jakies zakupy.

reklama
joamar witaj po urlopie :-)

elena nie martw się na zapas, na pewno jest wszystko ok, brzuch rośnie więc musi troszkę boleć, nie można się martwić każdym ukłuciem bo można wpaść w paranoje

Dziewczyny apeluję aby zacząć się cieszyć ciążą, a nie szukać problemu, kiedyś nie było nospy, badań, lekarzy na wyciągnięcie ręki, a poród odbierał weterynarz i jakoś dzieci i kobiety były zdrowe,

Mnie dzidzia dziś "wypchała" lewą stronę brzucha :-D jak się położe to mogę czasem wyczuć ręką, z której strony brzucha leży, ale dziś autentycznie wypchało, a potem przeszło na lewą stronę i tak się wciskało w kąt, że aż to trochę nieprzyjemne było :-D

Też mnie coś nie raz zakłuje, zaboli, czasem aż mnie w pół zegnie, ale nie chce dzidzi już szprycować nospą, bez niej daję radę...

Cieszmy się, że w większości mamy prawie bezproblemowe ciąże, ja do gin chodzę raz na m-c i jest wszystko ok :-D

Do góry