reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

elena masz racje nie zaszkodzi sprawdzic :) bo u jednej moze byc to a u innej cos inengo i taka jest prawda ale wydaje mi sie ze to pecherz moze ci daje znaki takie. jak bedziesz robila wyniki to zobaczysz co i jak. ja pamietam tez mialam dziwne klucia na dole i przypisywalam je szyjce bo tak w tych okolicach mniejwiecej byly i babka mi zasugeroala ze to byc moze pecherz i wyszla mi wlasnie infekcja a ja sie balam ze szyjka mi sie skraca a infekcje pecherza wyleczylam w 3 dni :) ale tak samo moze to byc zwykla ciazowa dolegliwosc i oby tak bylo :) co do skracania sie szyjki jeszcze to pamietam ze przed tym jak trafilam na porodowke w tamtej ciazy to z 2 tygodnie wczesniej ajk sie do tylu stojac wyginalam np podnoszac irece i czeszac sie to tak mnie wlasnie tam niziutko ciagnelo tak w dol i nie wiem czy to to nie bylo wlasnie ale teraz moge tylko gdybac. to takie moje doswiadczenia male... ale jak mowie u jednego moze byc to a u innego co i nnego albo nic. :)

jaomar super ze sie wakacje wam udaly :) teraz czesciej z nami popiszesz prawda ?? ;)

a ja sobie harrego portiera :p ogladam :)i sobie czekam na jakies kopniaczki slodkie :) chociaz dzisiaj troszk esi eporuszal i moz ejuz osobie odpoczywac. caly cza smnie te jelita mecza i poprostu moze to glupio zabrzmi ale slysze jakby moj organizm sam w brzuchu baki puszczal :/ poprostu masakra tak mi bulgocze. ale licze na to ze te tbletki mi szybko pomoga... i mi ulzy. jeszcze na nos szklaenczka meliski na dobre spanie i powinno byc git ...
kurcze jakos do mnie jeszcze chyba za bardzo ne dociera ze maz prace stracil ... oby tylko szybko cos znalazl. smieje sie bo z wro przeprowadzil sie do opola i tak sie poznalaismy a teraz tam wracamy hehe :)

Ostatnia edycja:
reklama
ooo odezwała się koleżanka hehe
dziewczyny nie panikujcie... za dużo się naczytałyśmy i zaraz każdej się wydaje, że coś dolega - tak nie można :-)
ooo i znowu poczułam moje maleństwo dzisiaj - nareszcie. ale jakoś się uparło na lewą strone brzuszka :-)

ooo odezwała się koleżanka hehe
dziewczyny nie panikujcie... za dużo się naczytałyśmy i zaraz każdej się wydaje, że coś dolega - tak nie można :-)
ooo i znowu poczułam moje maleństwo dzisiaj - nareszcie. ale jakoś się uparło na lewą strone brzuszka :-)

to tak jak moje, glownie po lewej harcuje:happy:

no możliwe bo mój leniuch jak miałam kiedyś usg to się ruszyć nie chciał :-D co ja się musiałam nakaszleć i naśmiać, żeby ruszył to malutkie dupsko hehe lekarz się śmiał, że lubi spać. ciekawe czy jak się urodzi to też takie grzeczne dziecko będzie

missiiss oczywiście popiszę:-) bardzo mi przykro, że mąż stracił pracę i trzymam kciuki &&&&&& by szybciutko coś znalazł.
Moj mężuś z kolei znów wyjeżdża w niedzielę więc następne 4 tyg. samotne.
Jeśli chodzi o te ruchy to moje maleństwo harcuje po całym brzuchu co dla mnie nowość bo Jula była spokojna. A ta to tak się wygina, że normalnie rano czuję jakby się pupą wypychała a potem znów się chowa wgłąb brzucha. Fajne jest to uczucie:-)

Gosiu ja jeszcze nigdy na USG nie widziałam jak mała się rusza, a lekarz zawsze musiał budzić ją biciem serca. Julcia też się mało ruszała i spała pięknie po porodzie niestety to nie jest reguła;-);-);-)

mój maluch pewnie po porodzie da nam popalić :-) o ile nie wcześniej hehe bo tak w sumie to dopiero dzisiaj się uaktywnił i nareszcie wiem, że coś mi tam rośnie hehe ale o tym na odpowiednim wątku

reklama
a ja już wiem że nie moge od dziś jeść mojej ulubionej pizzy i zapiekanki z boczkiem bo mnie cofa :szok:no nic zostaniemy z dzidzą przy serkach :-D
Gosiu juz wcześniej miałam gratulowac pobudki ludzika :)
Missiiss dobrze że złego są też dobre strony i że je dostrzegasz, a we wrocku ja tez chciałam mieszkac bo wiem że tam z pracą bym nie miala zadnych problemów... ale cóż siła wyższa chciała bym na starych śmieciach została :-D heh aż sie rymło:)
dobranoc kobietki!

Do góry