reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mamolka w tejc iazy to tylko 3 razy wsadzilam :p ja to szyjke przed ciaza badalam to przyzwyczajona jestem ... ale ciekawa bylam jak czytalamz emozna wyczuc nitke w pochwie wlasnie ta od szwu no to chcialam sprawdzic bo korcilo mnie jak cholera..:)
aaa i gratulacje :) dobry dzien ci sie dzisiaj szykuje to wspaniale.:) u mnie za oknem sloneczko tez super moze humor si epoprawi i mi :)

madalia ja to cie wyecze jednak :) wiesz moze czy jakby szew sie zsuwal to czy by yly jakies oznaki ?? np krew?? mam zalozony metoda mcdonalda z tego co widzialam t szyjka jest przeszywana ale nie do ujscia tylko po sciankach o ile na dobry rysunek popatrzylam. i wydaje mis ie ze jakby sie szyjka skracala i ten szew by mial zsuwac sie to by bylo jakies krwawienie ale nie wiem czy dobrze rozumuje... moglabys mnie ciutke naprowadzic??? ogolnie ze szwem jeszcze jakw ychdzilam niedawno ze spzitala po krwawieniach moja szyjka ciagle miala 37 mm szew mam dosc wysoko podwiazany.

reklama
witam drogie panie :-)
mamolka pozwolenie na budowe to czysta formalnośc i nie wiem musiałaby rura z gazem isc przez fundamenty by było wstrzymane, więc nie ma za co kciuków trzymac bo będzie zatwierdzone :-) znam sprawe z autopsji więc luzik :-)
ewa olej cale te gadanie o dzidziusiu, i tak jak juz powiedziały tu dziewczyny wszystko zalezy od faceta co wykombinuje jak jurny chłopak to zazwyczaj dziewuszki ma, jak bardziej wstrzemięźlwy to ma synów. i tak to już jest :-)
ja mam usg 5 sierpnia i wtedy tez moze sie dowiem czy to chłopak - jak mój M chce czy dziewczynka - jak ja chce :-D ale najwazniejsze to faktycznie by zdrowe było

Cześć dziewczyny.

Słyszałyście o tym ???

Rząd chce obciąć zasiłek pogrzebowy i zlikwidować becikowe - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości

krolcia pochwalisz się co tam wydziergałaś ? :happy2:

missiiss nie zamartwiaj się kochana. Jutro pójdziesz do lekarza, to Ci powie czy z szyjka oki. Ja wierzę, że tak.
Niezły sen ze skunksem w roli głównej :cool2:.

mamolka trzymam oczywiście kciuki za przyjęcie wniosku &&&.
Wcale Ci się nie dziwię, że masz dziś wyśmienity humor :happy2:.

ewa86 nie przejmuj się gadaniem rodziny, że na pewno będzie " prawdziwy " wnuk.
Że też nie rozumieją, że Ty się przez takie gadanie stresujesz.

Dla reszty pozdrowionka :happy2:.

slomiana wdowa ze jak chlopak to ze maz wstrzemiezliwy ??:-D u mnie sie to kompletnie nie sprawdzilo hehe bo moj to ruszal by sie non stop ;-):-) ale fajne sa takie przesady :tak:

agbar, krolcia to was nosi widze z szydelkoaniem :) hehe jak to si efajnie zarazic idzie :) a ja nie mam pomyslu co mojemu synkowi mam wydziergac :) ogrodniczki juz mam sweterek moze do chrztu jakis i spodenki ?? hmmm trzeba cos pomyslec... a i wy sie ladnie musicie pochwalic no swoimi dzielami :) bo ciagle piszecie ze dziergacie a zdjec na uzdolnione.... jak nie blo jak nie ma :confused:;-)

ewa olej cale te gadanie o dzidziusiu, i tak jak juz powiedziały tu dziewczyny wszystko zalezy od faceta co wykombinuje jak jurny chłopak to zazwyczaj dziewuszki ma, jak bardziej wstrzemięźlwy to ma synów. i tak to już jest :-)

A mi się wydaje, że właśnie odwrotnie - tak na chłopski rozum wspierany odrobinę biologią ;) No bo Y żyją krócej, ale są szybsze, a X żyją dłużej, ale są powolne. Więc jak się trafi w punkt i komórka jest już w drodze, to szybciej do niej dotrze Y. No a żeby w punkt trafić, to trzeba często próbować (teoretycznie wtedy jest większa szansa ;)). Więc wstrzemięźliwi powinni mieć raczej dziewczynki, no chyba że mają szczęście ;) To taka moja teoria :) :) :)

A z tej strony: Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko. wyszło mi, że na 65% dziewczynka ;) Już chyba całkiem zgłupiałam w tej ciąży, że takie testy robię ;)

Witam się i ja;-) normalnie się dziś leniłam do 10:szok:chłopaki pieknie zajeli się sobą, wstałam tylko rano zrobić im sniadanko i w kome poszłam dalej:)))

Winka masakra z tymi cięciami budżetowymi:wściekła/y: niech chamy zrobia porzadek w swoim śmierdzącym rządzie to od razu Polska bedzie bogatsza:wściekła/y:

ewa u mnie było podobnie tylko odwrotnie z płcią, bo u mnie dotad same chłopaki więc dziadki spragnione wnusi, w zasadzie nawet dziewczynka nie pasowała no bo jak to:-D a tu proszę, ja mam upragniona córcię, dziadki wnuczkę, cieszyli sie bardzo aczkolwiek od razu tekst typu że jakby był chłopczyk to tez by było wspaniale:-)ależ oczywiście że tak!!! I zobaczysz co by nie było wszyscy beda zadowoleni:tak:

missiiss Ty sobie tam nie gmyraj, jutro ci gin pogmyra:-D

reklama
Ewa rozumiem CIę doskonale, bo mój tata tez od samego początku chodził i mi za uchem gadał że może w końcu "prawdziwym" dziadkiem zostanie, ale my niestety nie jesteśmy w stanie wybrać sobie płci dzidziusia...

Niby z tymi plemnikami jest jak piszesz, ale w takim rozumieniu powinnam mieć dziewczynkę, bo byzkaliśmy się 3 dni przed owulką, tylko że u mojego męza genetycznie chyba jest tak że te meskie plemniki są silne jakies ( ma on dwóch braci ani jednej siostry ) więc szczerze to nawet zaskoczona nie byłam chłopcem:

missiiss gdzie Ty tam pchasz tego palucha?:) jeszcze sobie nim sciągniesz ten szew i dopiero będzie:)Swoją drogą ja codziennie jak zapodaję lutkę to też "badam teren", czy czuć szyjkę, czy jest twarda, wkurza mnie tylko że ona się zmienia jakos, tzn nie wiem czy to bardzo zależy od pozycji w jakiej się sprawdza- a staram się tylko w jednej, czy może od dnia cyklu? nie mam zielonego pojęcia..ale wczoraj mi gin powiedziała że szyjka książkowa także mam luz na parę dni hehe zanim mi się coś ubzdura:)

dzidziuś mnie kopał pół nocy dziś:) budziłam się...ciągnęły mnie masakrycznie wiązadła i bolało podbrzusze - tłumaczę to tym że w tym trymestrze przyrost masy dzidziolka jest już bardzo odczuwalny a co za tym idzie wzrost macicy :) stąd te wątpliwe przyjemności w nocy...

no jeszcze niech nam zmniejszą pensje o połowę, podniosą ceny żłobków, przedszkola i wszystkiego barany jedne....Dbają o to by Polska pozostała krajem strach ludzi, młodzi pouciekają, i będą mieli w dupie taki kraj, zresztą już tak jest....echhh szkoda moich słów i nerwów na to co się dzieje...

Do góry