reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Monia :((( w pierwszej ciąży widziałam już w 17 tyg pięknego siusiaczka i jajeczka :-) w ogóle do cipki nie podobne- dlatego też w 19 tyg na pewno będzie wiadomo kto tam pod serduchem mieszka. Chyba że lekarz nie jest pewien lub dziecko się źle ułozy to nie ma tej gwarancji.

Missiiss- ja bym z chęcią oddała każdy z tych 10-12 kg :) No może tak kilo-dwa bym sobie zostawiła- tak na szczęście ;)

Dziś spotkałam się z koleżanką ma za tydzień termin porodu i mimo że przytyła 16 kg to wygląda P I Ę K N I E!!! Przed ciążą ważyła 50kg, teraz zero pomarańczowej skórki, rozstępów, śliczne cycki, piękny brzuszek a ciąża przebiega bezproblemowo a ona dosłownie wygląda pięknie i kwitnąco- tylko ją dać na okładkę magazynu o tematyce ciążowej :) Ehh z zazdrością na nią patrzyłam i oczywiście komplementów nie szczędziłam :)

reklama
o pozazdroscic bo mi sie cera pogorszyla ... nie dosc ze super nie bylo to jest gorxzej a mowi sie ze to corcia zabiera urode mamie :)

hehe u mnie właśnie wszyscy mówią, że chyba mi się dziewczynka szykuje właśnie dlatego, że się mówi o tym, że odbiera mamie urodę. a mi ostatnio pełno syfów wyskoczyło i wyglądam jak wyglądam niestety hehe

a co do diet to ja nigdy na żadnej nie byłam i nie mogę sobie tego wyobrazić. jedyne co to oduczyłam się jeść tyle soli ile wcześniej jadłam. takie moje postanowienie na czas ciąży, żeby za bardzo nie spuchnąć :-D

o pozazdroscic bo mi sie cera pogorszyla ... nie dosc ze super nie bylo to jest gorxzej a mowi sie ze to corcia zabiera urode mamie :)

ja zawsze miałam kilka syfków na buzi- i to się nie zmieniło, natomiast na dekolcie nigdy nie miałam syfków, rzadko kiedy potniaczka a teraz mój dekolt wygląda jakbym miała wsypkę - cały w syfach - no nie wygląda to normalnie i gdyby nie to że miałam tak z synkiem to bym zaraz do dermatologa szła ;/

Ja to wyglądam jak wieloryb ... chciałam zrobić lekka dietę to się mąz na mnie drze żeby jeść... oni nie rozumieją że czasem trzeba uważać na to co się je:baffled: wiecie co mnie boli?? Wczoraj myślałam że się poryczę - mam rozstępu na całym lewym półdupku :angry: A przecież codziennie się smaruje! Ja się chyba powinnam kąpać w specyfikach przeciw rozstępom... a gdzie tam do końca!! Biust już stracony teraz i pupa... co będzie następne??
Zazdroszczę ciężarówką, które wyglądają przepięknie w ciąży :dry:

ja zawsze jak wejdę w kolejny tydzień ciąży to sobie sprawdzam na różnych stronkach jak wygląda moja dzidzia. Zobaczcie co znalazłam o 22 tyg. NIESAMOWITE!
Brzuszek.Net - 22 tydzień ciąży : FILMY USG : FORUM : mamusie 22 tyg.

wejdźcie w opcję usg video i tam jest o bliźniakach, które urodziły się w 22 tyg

łoj ale się popłakałam! Bardzo wzruszający film ale przepełniony nadzieją i miłością ;-) patrze na te maleńkie bliźniaki i myślę sobie, że tak własnie wygląda teraz mój synuś...

wiolcia podobno jak ktoś ma mieć rozstępy to je będzie miał i nie ważne czy używa kremów przeciw nim czy nie... niestety. ja się też właśnie tego obawiam. narazie jest dobrze ale co będzie później to kto wie

reklama
Do góry