reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
a ja zaczęłam dzień od rzyganka :( mycie zębów na mnie tak zadziałało, ale już wcześniej coś mi jeździło. Głowa mi pęka... Zostaje dziś w domu, zaraz wracam do wyrka i śpię - wtedy nie czuję, że się źle czuję:)

a teraz meczos, niemcy zegnamy :)
W mnie irytuje bo mowi o niemieckiej druzynie- Polacy,
ja mowie - o rany jacy Hiszpanie sa malutcy .. a on na to
no w porownaniu z Polakami sa niscy ehehe
a teraz spiewa Polskaaa bialoczerwoni :/// hrrrrrrrrrrrrrrrr

heheeheh heeheh raaanyyyyy
u mnie w pracy co chwila ktoś pyta, czy Niemcom kibicuje, bo tam tyle Polaków!! wrrrr...... na szczęście odpadli. Mistrz dla Holandii:)

aaa,tam o tej prolaktynce chyba nie odpisałam?
Prolaktyna w ciąży wzrasta-to wiadomo,wiadomo tez,że jak przed ciążą jest wysoka to nie jest normalne,W twoim przypadku to od tarczycy-pewnie masz niedoczynność?,a wogóle to przy wysokiej prolakt trudniej jest zajść w ciążę-Tobie sie udało i super,ale moim zdaniem powinnać brać bromergon ,do takiego bezpiecznego czasu np.do 22go tygodnia-tu opinie lekarzy się różnią-trzeba wybrac mniejsze zło,nie masz problemu z utrzymaniem ciąży?-może Twój poziom prolaktyny nie jest jeszcze zbyt wysoki.
No i co tam jeszcze było? coś o witaminach chyba,pisałam już ,czy nie? Witaminy zależnie od wyników krwi i możliwości racjonalnego odżywiania,ja tu nie odżywiam się regularnie i racjonalnie,więc łykam witaminki z DHA-Matruell-moim zdaniem najlepszy skład mają.

witam porannie ;)
Ja dziś spałam do 8 :) No ale mąż tylko do 6 bo mały- ranny ptaszek- przyszedł do łóżka, a że dzisiaj męża kolej to się bezczelnie dupką odwróciłam i poszłam spać.

Tunia
ja to bym się na maksa wk**** Bo pal sześć zakupy ale taki numer w nocy to porażka.

dzień doberek !
Tunia ja taką koleżankę to bym chyba pogoniła, ludzie złoci ile ona ma lat 15? by się tak zachowywać rany, ja bym nie miała tez cierpliwości - której teraz mi strasznie brakuje, ale taki numer to przegięcie na maxa, proszę Cie nie denerwuj się - pomyśl o dziecku które te twoje emocje odczuwa ze zdwojoną siłą.
Sunnfrower ja tak samo byłam za niemcami od początku i się wkurzyłam jak ten jeden walnął tą brame z główki, już mówiłam "zabierzcie im tą piłke!" haha no cóz takie uroki tej gry, nigdy nic nie wiadomo co się stanie, teraz mam nadzieje że holendrzy będą mistrzami!
Spokojnego dzionka drogie panie

sunnflower musisz wstawić zdjęcie brzuszka z tym dzwoneczkiem :)

jezu nie mogę uwierzyć że jutro już piąty miesiąc ciąży zaczynam :) Strasznie szybciutko mi leci :)

czesc dziewczynki:) dlugo mnie nie było ale miałam sesje i ani chwili zeby wejsc i napisać:( ale teraz mam do Was pytanko czy orientujecie sie co jest lepsze sew czy krążek i jak to wogóle wygląda, niby mam miec zapobiegawczo założony i boardzo sie boje
jeśli do skrócenia szyjki dochodzi dość wcześnie, przed 23 tygodniem ciąży, stopień jej skrócenia jest niewielki i da się jeszcze założyć szew okrężny na szyjkę macicy, wtedy zwykle wybiera się tę metodę. Szew na szyjkę musi być zakładany w szpitalu, w znieczuleniu. Przed zabiegiem konieczny jest prawidłowy wynik posiewu bakteriologicznego z pochwy. Sam zabieg może nieść ze sobą pewne ryzyko. Pessar położniczy, czyli krążek podtrzymujący i zamykający szyjkę macicy zakłada się, gdy na założenie szwu jest już za późno, po 23 tygodniu ciąży lub gdy szyjka jest już za krótka na szew. Założenie pessaria nie wymaga specjalnych przygotowań, jest praktycznie bezbolesne, może mieć miejsce w gabinecie lekarskim. Wybór metody zależy więc od konkretnej sytuacji.

Dzień doberek Wszystkim:)
Poczytuję Was codziennie, ale jakoś wciąż brak mi sama nie wiem czego, żeby często pisać;)
Mam do Was takie pytanie. Jak Wasi Rodzice, Teściowie zachowują się wobec tego że jesteście w ciąży? Mam na myśli czy już "oszaleli" z radości czy wręcz przeciwnie kręcą nosem. I jeśli to drugie to jak sobie z tym radzicie. Pytanie- może dla niektórych z Was dziwne, ale ja jakoś nie radzę sobie z zachowaniem moich Rodziców.:-( Ja z moim mężczyzną żyjemy bez ślubu - póki co i moja mama wciąż tylko jedno..że będę panna z dzieckiem, ble ble i wszystko w okół tego. Cały raz od początku ciąży spytała się jak się czuję. ( na początku jak miałam krwiaka, musiałam leżeć etc).

agaj cóż z rodzicami już tak jest. Ja przez moich przepłakałam cały początek ciąży. Nie mogli zrozumieć że zdecydowaliśmy się na drugie dziecko. Pierwsze było szokiem ( choć wystarane pół roku po ślubie) bo przecież urodziłam w połowie 5 roku! To co że zapierdzielałam cały 4 rok by mieć luz na 5.
Oczywiście synek stał się oczkiem w głowie dziadków.
Teść w pierwszej ciąży był jej bardziej ciekawy - ale też w granicach. Teraz zachowuje się jakby jej nie widział.

Moi rodzice od czasu do czasu się zapytają jak się czujesz- ja mówię że dobrze, lub niedobrze i tyle z rozmowy.

Ale teraz to też nie mam jakiegoś parcia by szukać u nich zachwytów :) Męża katuje- po to jest między innymi ;)

reklama
madalia ja bromergon odstawiłam już dosyć dawno. ale cały czas się stresuje czy donoszę tą ciążę itd. choć tak właściwie żadnych problemów nie ma. pobolewa mnie brzuch i tyle. a tak to jest wszystko ok. problem z prolaktyną mam już od kilku lat i ostatnio już było całkiem dobrze bo zdarzyło się, że trochę była norma przekroczona ale nie dało się zrobić tak, żebym mogła funkcjonować bez tabletek. dopiero teraz w ciąży odstawiłam i martwię się teraz jak głupia. ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

a poza tym co do rodziców to moim na początku ciężko było się przyzwyczaić do tego, że długo przed ślubem już mieszkaliśmy sami z moją drugą połówką. bo ci rodzice to trochę z innego pokolenia hehe ale pomarudzili może miesiąc i minęło. potem już się tylko dopytywali czy coś potrzebujemy itd. :-) nie wiem jak by zareagowali na ciążę w takim wypadku więc trudno coś powiedzieć.
a stosunek obecny do ciąży moich rodziców i teściów to super. właściwie ja mało co robię wszystko robią za mnie. u teściów to każą mi siedzieć i odpoczywać hehe czasami tylko jakąś sałatkę pomogę robić a tak to mnie wyganiają. a moja mamuśka mi non stop przynosi świeże warzywka, jogurciki, owoce - żyć nie umierać hehe

Do góry