reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiem tez po doswiadczeniach wlasnych i znajomych ze nie ma co facetowi suszyc glowy bo to zupelnie inaczej wplywa na niego i daje mu poczucie zmuszania :/ moim zdaniem porozmawiaj ze swoim C na spokojnie bez naciskow o tym ze Twoim marzeniem jest stanowic z nim rodzine formalnie i ze zwyczajnie dziwnie sie czujesz bez jego nazwiska szczegolnie teraz jak jestes w ciazy.. bo co.. dzidzia i on beda miec jedno nazwisko a Ty inne?

ja go w żaden sposób nie naciskam, raz czy dwa jakąś aluzję rzuciłam, te przemyślenia to w mojej głowie, poza tym też nie chodzi o to, że mam parcie na ołtarz tylko, że właśnie cywilny byłby dobrym wyjściem dla dobra dziecka,
nie naciskam bo się może zniechęcić, chodzi mi o też o to, że jadę do obcego mi miasta i obcych ludzi, jego rodzina ma być moją rodziną i nie chce że jak dojdzie do jakiegoś konfliktu albo ktoś mi się z jego rodziny w dziecko i związek będzie wcinał żebym miała coś do powiedzenia, nie mówię, że ktoś mi ma robic problemy, bo to fajnie ludzie, ale w praktyce z rodziną to się dobrze na zdjęciu wychodzi, i po prostu chciałabym mieć tzw. pozycję, że narzeczona, żona, a nie dziewczyna z dzieckiem, nie żebym była staromodna, bo swoje na kocią łapę przeżyliśmy i gdyby nie ciąża to bym nawet o tym pierścionku nie pomyślała. Ja nie mam wątpliwości co do jego planów na przyszłość, jego uczuć do mnie i dzidziusia we mnie, chodzi o to żeby wilk był syty i owca cała....

reklama
ja problem poduszki mam z glowy :) mam od tego koldre, ukladam ja sobie pod glowe, miedzy nogi hehe i jest jak najlepsza poduszka, gwoli wyjasnienia, mamy 2 koldry gdyz spanie pod jedna konczylo sie walka o okrycie lub tym ze jedno spalo na laczeniu 2 materacy czyli w rowie ;) poza tym ja musze miec koldre w takich miejscach w ktorych W nie potrzebuje, czyli np na glowie, a nogi odkryte, pod pupa opatulona jak w spiworku czyli 2 osoba odpada hehe 2 koldra jest najlepszym rozwiazaniem, zasypiajac przytulamy sie a kolderki sa polaczone czescia wspolna a pozniej migrujemy na swoje polowki w czasie snu gdzie ja sie oddaje meczeniu koldry a W spi sobie smacznie przykryty tam gdzie lubi :)

ja problem poduszki mam z glowy :) mam od tego koldre, ukladam ja sobie pod glowe, miedzy nogi hehe i jest jak najlepsza poduszka, gwoli wyjasnienia, mamy 2 koldry gdyz spanie pod jedna konczylo sie walka o okrycie lub tym ze jedno spalo na laczeniu 2 materacy czyli w rowie ;) poza tym ja musze miec koldre w takich miejscach w ktorych W nie potrzebuje, czyli np na glowie, a nogi odkryte, pod pupa opatulona jak w spiworku czyli 2 osoba odpada hehe 2 koldra jest najlepszym rozwiazaniem, zasypiajac przytulamy sie a kolderki sa polaczone czescia wspolna a pozniej migrujemy na swoje polowki w czasie snu gdzie ja sie oddaje meczeniu koldry a W spi sobie smacznie przykryty tam gdzie lubi :)

hihi, u nas idealnie tak samo z tymi kołdrami :-D i też się w swoją tak układam, że na razie nie będę kupować poduszki, zobaczę jak będzie gdy brzuch już bedzie duży

moje pytanie o witaminy może i głupie ale się trochę martwiłam, że wszędzie dookoła każdy mi gada jakie to bierze witaminy a ja niestety nie mogę ale mam nadzieję, że będzie si :-) wyniki były dobre i jedyne czego mi potrzeba to żelazo no i to biorę. tak więc już więcej pytaniami zadręczać nie będę hehe choć pytanie o prolaktynę podtrzymuje jak ktoś zna odpowiedź to będę wdzięczna:-).

ja nie biore witamin - wyniki mam super i wogole nie jestem fankom lykania witamin. lekarz powiedzial, ze decyzja nalezy do mnie

a i jeszcze jedno missiiss tobie też już leci z cycoli? Mi zaczęło od zeszłego tygodnia:szok: jestem zdziwiona bo z Matim to jakoś tak pod koniec ciąży, a teraz tak szybko:szok:

mi nie leci, ale mam takie uczucie co jakis czas, jak przy karmieniu, kiedy zaraz ma wyleciec mleko. i zaraz lece skontrolowac, czy cos nie wylecialo ;-)

tak reklamujecie ta poduche, ze musze chyba przemyslec zakup, bo coraz gorzej mi sie spi ...

a ja dzis w domu, bo Ninka wieczorem zaczela wymiotowac i dostala biegunki. pewnie cos jej zaszkodzilo na wyjezdzie. na szczescie teraz jest ok, tylko nic nie je. na szczescie pije.

Po wizycie...Niestety nic nie mogę sobie pomóc:-(. Podwójna dawka paracetamolu tylko i lekkie wygrzewanie termoforem. Przy poprzednich atakach pomagał w termoforze tylko wrzątek, przecież nie zafunduję sobie wrzątku w ciąży.... Już zażyłam panadol, ale niewiele to pomogło. Muszę się przemęczyć:-(. W środę wizyta u gina i nie wiem w tej sytuacji jak to będzie. Chyba nie dam rady wejść na fotel:szok:. Wejście i zejście z łóżka bezbolesne tylko na czterech.:-:)-:)-(

hej:)
wczoraj miałam dzień wycięty z życiorysu, podle się czułam, jak nigdy od początku ciąży... Anie basenu, anie wieży Eiffla, tylko dom, podusia, kocyk i spanko....
A ja od dzisiaj mam studenta na praktykach miesięcznych w pracy, czyli sama robię to co chcę, a on biedak resztę, hehe Ale jestem świnia;-p
Szwarou - który kręg ma Tomek uszkodzony? piąty szyjny czy piersiowy? Mam nadzieje, że nie leży w Rawiczu, bo tam to Mu raczej nie pomogą....

heh Antylopka wykorzystuj studenta :) to mu tylko na zdrowie wyjdzie, nauczy sie chlopak wszystkiego a Ty odpoczniesz troszke od swej fizycznej pracy ;D szczegolnie jak sie kiepsko czulas ostatnio.
U mnie dosyc duzszno, ale jak pomysle o Szczecinie, to nie wiem czy przezyje :) mnie strasznie muli, doslownie widze podusie i padam jak pies pluto ;D

reklama
hej:)
wczoraj miałam dzień wycięty z życiorysu, podle się czułam, jak nigdy od początku ciąży... Anie basenu, anie wieży Eiffla, tylko dom, podusia, kocyk i spanko....
ja wczoraj także do 17 nie wylazłam z piżamki bo co rusz wracałam do wyrka, co mi się jeszcze nigdy nie zdarzało:szok: nawet mi córcia nie przeszkadzała i zabawiała się z tatusiem

Do góry