reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Kurcze przebić się normalnie nie mogę;-) ale tak to jest jak się człowiek ociąga i zaczyna pisać jak jest 500 stron w wątku....
no nic próbuję jeszcze raz :-)
taką poduszkę też chyba muszę sobie sprawić - ciekawe czy dużo droższa jest w sklepie niż na necie - wie ktoś może?
no i wracając do moich dzwoneczków ciążowych to dzisiaj/jutro powinny przyjść więc może wkleję jakąś fotkę bo widzę że póki co zainteresowanie moim bzikiem na poziomie zerowym ale poczekamy - zobaczycie jaki śliczny dzwoneczek z malutkimi stópkami i też taki będziecie chciały ;-)
A myśmy wczoraj zaliczyły pierwszą kąpiel w jeziorze - znaczy ja i Zuzka w środku - kurcze bombowo - nic mnie bolało jak pływałam - polecam

Witam.
Niestety nie ominął mnie ponowny atak rwy:-(. Rano wstaję i łup:szok:! Masakra jakaś, ból niesamowity:-(. Dobrze, że to jeden z tych lekkich ataków, bo mogę się poruszać sama. Popołudniu jadę do rodzinnego. Ciekawe czy może mi coś przepisać...:-(

Tunia gdzieś tam pisałaś, że panikara z ciebie :-) nie martw się ze mnie też i to straszna. nie wiem jak przeżyje poród. jak sobie pomyślę o bólu to masakra.

ja to na razie nie czytam nawet o porodzie, ani o tych cięciach krocza lub CC,
zresztą w 30tc mam iść na konsultację do okulisty zbadać dno oka itp, bo mam duuużą wadę wzroku, duże minusy i odklejone ciałka szkliste w gałkach ocznych i muszą zdiagnozować czy mi szlag oczu nie trafi w czasie porodowego parcia, to nie mój wymysł tylko moja gin kazała mi iść...

no to jak ci Tunia kazali iść do okulisty to trzeba słuchać :-)

moje pytanie o witaminy może i głupie ale się trochę martwiłam, że wszędzie dookoła każdy mi gada jakie to bierze witaminy a ja niestety nie mogę ale mam nadzieję, że będzie si :-) wyniki były dobre i jedyne czego mi potrzeba to żelazo no i to biorę. tak więc już więcej pytaniami zadręczać nie będę hehe choć pytanie o prolaktynę podtrzymuje jak ktoś zna odpowiedź to będę wdzięczna:-)

spać jakoś nie mogę i codziennie budzę się między 7 a 8. a mówili mi, że w ciąży będę spała ile się da, a tu się okazuje, że śpię dużo mniej. wcześniej to czasami o 12 ciężko było mnie dobudzić.

dzisiaj też myślę o wypadzie nad jeziorko bo strasznie pływać mi się chce. mam tylko obawy co do czystości wody bo nie chciałabym teraz czegoś złapać. no ale chyba nie można popadać w paranoje :-)

krolcia uważaj na siebie. mam nadzieję, że coś będziesz mogła zabrać żeby przeszło.

CZEŚĆ KOCHANIEŃKIE!!!

jejku, ja zawsze po weekendzie nie mogę się odnaleźć (tyle do nadrabiania)

witam nowe mamy!!!

wiolcia jestem w szoku co do tego usg...wydaje mi się, że powinien jakoś Tobie zapewnić to badanie. Jeśli sam nie może to u kogoś innego i to natychmiast! Nie wiem czemu sam Tobie tego nie zrobi...dziwna sprawa...

cristralrose mój brat i bratowa dzwonili do mnie wczoraj, że mi kupili taką poduszkę (tak sami z siebie-kochane żuczki) w tchibo Tchibo - Poduszka do karmienia i leżenia na boku czy to taka sama?

krolcia współczuję okropnie ataku rwy:-( dobrze że jedziesz do lekarza.

ja jestem bardzo podekscytowana, bo maleńka Oliwka "kopie" mnie już bardzo często:-D. Czuje ją mocno i wyraźnie i to jest boskie. Mogę nic innego nie robić tylko się w siebie wsłuchiwać...i wtedy mam taki napad miłości, że mogłabym ją zjeść:sorry2: też tak macie?

a i jeszcze jedno missiiss tobie też już leci z cycoli? Mi zaczęło od zeszłego tygodnia:szok: jestem zdziwiona bo z Matim to jakoś tak pod koniec ciąży, a teraz tak szybko:szok:

Ostatnia edycja:
CZEŚĆ KOCHANIEŃKIE!!!

jejku, ja za wsze pow eekendzie nie mogę się odnaleźć (tyle do nadrabiania)

witam nowe mamy!!!

wiolcia jestem w szoku co do tego usg...wydaje mi się, że powinien jakoś Tobie zapewnić to badanie. Jeśli sam nie może to u kogoś innego i to natychmiast! Nie wiem czemu sam Tobie tego nie zrobi...dziwna sprawa...

cristralrose mój brat i bratowa dzwonili do mnie wczoraj, że mi kupili taką poduszkę (tak sami z siebie-kochane żuczki) w tchibo Tchibo - Poduszka do karmienia i leżenia na boku czy to taka sama?

krolcia współczuję okropnie ataku rwy:-( dobrze że jedziesz do lekarza.

ja jestem bardzo podekscytowana, bo maleńka Oliwka "kopie" mnie już bardzo często:-D. Czuje ją mocno i wyraźnie i to jest boskie. Mogę nic innego nie robić tylko się w siebie wsłuchiwać...i wtedy mam taki napad miłości, że mogłabym ją zjeść:sorry2: też tak macie?

a i jeszcze jedno missiiss tobie też już leci z cycoli? Mi zaczęło od zeszłego tygodnia:szok: jestem zdziwiona bo z Matim to jakoś tak pod koniec ciąży, a teraz tak szybko:szok:
nie wiem jak tu się cytuje selektywnie... no nic ja w kazdym razie będę się odnosić do ostatniego zdania - właśnie się zastanawiam nad wkładkami laktacyjnymi bo mi też się sączy - wydaje mi się że trochę wcześnie, ale sama nie wiem - wizyta dopiero po 20 lipca..

reklama
Olcia - poducha w tym samym stylu, może ma tylko mniej szeleszczące kuleczki, bo ja mam także taką zwykłą podusię z tchibo, z nieszeleszczącymi kuleczkami i elastycznym materiałem i bardzo ją lubię.

W ogóle w tchibo mają fajne rzeczy, tylko strasznie drogie:szok:
Ale czasem sie skuszę... np siostrzeńcowi kupiłam taką podusię-biedronkę też z kulkowym wypełnieniem, a sobie bieliznę - rewelacyjne majty, takie zwykłe figi, ale nie uciskają i widać że sa dobrej jakości. Więc Ty pewnie z tej poduchy tez będziesz zadowolona:-)

Ostatnia edycja:
Do góry