reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Wy tak o tych kłuciach, i mnie aż zaczęło strasznie w dole brzucha boleć łącznie z bólem krocza, wzięłam dwie nospy, ale nie wiem co to,bo wcześniej nie miałam czegoś takiego, idę leżeć...

Musimy więc zacząć pisać o czymś pozytywnym ;-) Bo przecież kłucia, szczypania i inne bóle dopiero nam się zaczną :tak:
Ja tylko dodam odnośnie swędzenia, że to niestety swędzą rozstępy :baffled: A że pojawiło się ich dużo (mimo smarowania) to się zaraz zadrapię :wściekła/y:

Hejka,
Ostatnio troszkę sie opuściłam w pisaniu ale mam nadzieję, że niedługo będę nadrabiała. Od jutra czekają mnie ostatnie 3 dni pracy hura:-):-):-):-):-):-):-),
W piątek po tygodniu byłam tak zmęczona, że zasnęłam o 17 potem zjadłam kolację i znów do łóżka o 21 już zasnęłam i obudziłam się o 10.
Wczoraj kąpiele morskie i urodzinki roczek u koleżanki z pracy.
Dziś wizyta nad jeziorem a potem nad morzem więc cały dzień spędziłyśmy w wodzie i znów jestem wykończona ale tym razem pozytywnie.
Coraz bardziej denerwuję się przed wizytą u lekarza, pewnie dopiero jak usłyszę bicie serduszka to się uspokoję.

Ostatnia edycja:
Ja takich kłuć nie miałam. Mnie pobolewa dosyć często lekko podbrzusze:-(. No-spa załatwia sprawę, ale trochę mnie to martwi, że tak często pobolewa:-(. Muszę poczekać do środy i wtedy będę wiedziała czy wszystko oki.

Mi się wydaje ,że to macica się rozciąga i ciągnie za więzadła. Teraz też tak mam. Ale jak wiadomo lepiej dmuchać na zimne.

Witam :)

Wiolcia uważam, że powinnaś zapisać się na usg połówkowe. Bo jest to naprawdę ważne usg. Jak byłam z Zuzią w ciąży to gin dała mi rozpiskę kiedy powinno się robić usg w ciązy i mam tam napisane że połówkowe można zrobić do 24 tc. Spokojnie zdążysz :)

W jednej i drugiej ciąży miałam kłucia w szyjce na początku potem przechodziły. Teraz już ich nie ma. Natomiat czasem mnie ciągnie w pachwinach i to miałam przez całą ciążę z Zuzą i teraz też mam. Zdarza się to jednak bardzo rzadko.

Ostatnia edycja:
reklama
No i moje kochane ja usg połówkowego robić nie bedę:/ Okazało się, że mój ginekolog nie może takie zrobić, za późno już na to żeby brać skierowanie a niestety 250 zł to dla mnie za duży wydatek... więc pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że z Małym wszystko dobrze i rozwija się prawidłowo. Myślę, że na USG mój lekarz zauważyłby gdyby cos było nie tak.

Wiolcia - ja na twoim miejscu bym lekarzowi powiedziala, zeby w takim razie Ci cos zalatwil, jak Cie tak pozno o tym poinformowal. to usg jest b. wazne, bo mozna wykryc wade serca np.

Ja dzis mam marny humor, katar ogromny, na bol glowy w koncu wzielam w nocy apap (wytrzymalam dzien-noc i drugi dzien) - nie moglam wytrzymac. I to chyba zatoki bo jak krece glowa, nachylam sie itd. to glowa bardziej boli. Boli mnie tez w okolicach wezlow, kark i szczeka :-(

Anka - u mnie to samo: oczy szczypia, katar i glowa boli. trzeba jakos przezyc ;-)

myangel - ciesze sie, ze u Ciebie lepiej i ze znalazlas fajna p. doktor :-)

ewwe - trzymam kciuki, zeby klucia zniknely. ja sie nie wypowiem w tej kwestii, bo nic takiego nie mam ...

wogole to zrocilismy znad jeziora - bylismy dwa dni pod namocikiem w super spokojnym miejscu. wytaplalismy sie za wszystkie czasu, a teraz sie domywamy z piasku i brudu. bylo super i nawet troche sie opalilam :-)

a jutro do pracy :dry:

Do góry