reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

my wczoraj za dwie osoby zapłaciliśmy 66 zł, domyślam się, że małe dzieci mają tańsze bilety, ale powiem Ci, że kino było prawie puste, oprócz nas może 12 osób, ale tak jak mówisz, bilety do kina są strasznie drogie plus jakieś papu i piciu bo to frajda dla dzieciaczków, a jak iść np 4 osobową rodziną to lekko stówę można wydać, a nie każdego na to stać,

pamiętam jeszcze jak niedawno na studiach chodziłam do kina studyjnego, wiadomo,tam nie ma coli i popcornu, ale bilety kosztowały po 11 zł, w warszawie np w muranowie bilety są po 18 zł, no ale w 3D filmu się nie obejrzy... a wiadomo, że dziecko ma większą frajdę jak pójdzie do wielkiego kina

reklama
dziewczyny czy oliwka w żelu może powodować uczulenie?? Kupiłam w Rossmannie oliwkę w żleu dla niemowląt i wyskoczyły mi krostki na biuście i zaraz się wścieknę ! tak swędzą! :(((

my w przyszłym tyg na weekend jedziemy do rodziców mojego C. i mamy zamiar iść na shreka forever, weźmiemy ze sobą siostrzyczkę 6letnią C., jak to mój kochany powiedział-niech się zacznę przyzwyczajać do zabaw z małymi dziećmi, ciekawe, bo zawsze jak tam jedziemy to się przy niej w dziecko zamieniam i robimy wszystko co lubią robić małe dziewczynki, malowanki, lalki, nawet gry na komp :-)

dziewczyny czy oliwka w żelu może powodować uczulenie?? Kupiłam w Rossmannie oliwkę w żleu dla niemowląt i wyskoczyły mi krostki na biuście i zaraz się wścieknę ! tak swędzą! :(((

niedawno pisałaś, że miałaś jakieś uczulenie na piersiach więc może uważniej powinnaś dobierać kosmetyki, np takie dla alergików z wrażliwą skórą, w większości oliwka pewnie nie uczula, ale skoro masz problemy z tymi krostkami to uważaj czego używasz, wypij wapno, może pomoże na swędzenie

ja mialam na mysli klucie w POCHWIE! a nie klucie w brzuchu czy w okolicy jajnikow, to drugie jest normalne przy zmianach zachodzacych w srodku, natomiast klucie w pochwie to takie uczucie jak by mi ktos szpile w szyjke macicy wbijal, i jak widze nikt nie wie o czym pisze procz Ewwe

ja mialam na mysli klucie w POCHWIE! a nie klucie w brzuchu czy w okolicy jajnikow, to drugie jest normalne przy zmianach zachodzacych w srodku, natomiast klucie w pochwie to takie uczucie jak by mi ktos szpile w szyjke macicy wbijal, i jak widze nikt nie wie o czym pisze procz Ewwe

jaki bulwers :-D ja czytałam o czym piszesz, nie odniosłam się do kłucia w pochwie bo nie mam pojęcia zielonego co to może być, po prostu nagle wszystkie zaczęły pisać jak je w brzuchu kłuje,

tak jak Ci ewwe doradziła, najlepiej powiedzieć o tym lekarzowi, każda z nas jest inna, inaczej przechodzi ciążę, nie każda wie o co chodzi z kłuciem u tej drugiej, więc głowa do góry, najlepiej od razu do gina śmigać

No ladnie sie zirytowalas :-) Ja takie cos mam czasem i wiem co mowisz... Takie uklucie, jakby mnie ktos uszczypnal o :-p Pytalam moja gin, ale ze mam to bardzo rzadko to narazie nie mam sie przejmowac. Bo to tak czasem moze z 4 razy na 3 dni zalicze srednio... (pewnie jakby bylo czesciej - to bym sie martwila, ale tak to luz)

A ja dzis spalam do oporu, choc pobudka byla raczej co godzine i nie spalam pomiedzy 4 a 5 rano. No ale i tak jestem zadowolona, bo wczoraj znow bolala mnie glowa i pierwszy raz chyba sama przeszla :-D Jedziemy zaraz na zakupy kupic cos fajnego (pod tym wzgledem to jestem typowa kobieta - ciesze sie nawet z zakupow w markecie) :-)

Ostatnia edycja:
Salomii ja o tym pisałam - miałam takie kłócia ale już mi przeszło. Wg mnie to nic nienormalnego jeśli występuje rzadko i trwa krótko.

reklama
o jezuu..Szwarou ... no to mnie synek rozczulił. Szukałam coś w necie, synek siedział z moimi plecami i coś mlaska. Ja się odwracam.. a on cały w serku :) Odłożyłam na komodę serek by trochę się zagrzał.. no i mam efekt :p

Haha :) Udzielilo sie ;]

a tu moja Amandzia jak jadła rosołek:-p łyżka już jej nie pasowało:-D:-D

Ale masakra 0o

Salomii co do autka to pewnie zaswiecila Ci sie dioda checkengine. Powinnas podjechac do warsztatu i dac sie podlaczyc do komputera. Wyswietli sie co za blad jest

My wczoraj wrocilismy. Fajnie bylo tylko strasznie goraco. Zaliczylismy grilla i duzo truskawek prosto z krzaka no i oczywiscie tesciowej ogorki malosolne ktore nawet dobrze sie nie zrobily i byly zjedzone ;] Komary nas zjadaly ;) Kibicowalismy Holendrom i Ghanie (zgadzam sie ze to zadna kara za odebranie awansu ghanie - czerwona kartka) i wczoraj Hiszpanom i Argentynie... Niestety Niemcy zaprezentowali megaforme i jak tak dalej pojdzie to widze final Holandia Niemcy. Rano byl megaupal ale teraz w Poznaniu troszke chmurek i da sie dychac ;) Wczoraj dowiedzielismy sie ze kuzyn Beaty skoczyl na glowke i wylowili go nieprzytomnego koledzy. Podobno ma uszkodzony kregoslup na szyjnym odcinku. Uderzyl w kamien. Mlodziencza glupota nie zna granic - tym bardziej ze to byl ratownik... A 3 dni temu z nim rozmawialismy.
Wlasnie sie dowiedzialem ze rdzen jest nieuszkodzony, tylko cos z piatym kregiem. Ma silny wstrzas mozgu. Rusza konczynami. Uff

Pozdrawiamy

Ostatnia edycja:
Do góry